מתכון – לחם קיפוד עם גבינה, פסטו ושמן זית

חברת “נפטון” מתכוננת לחג השבועות ומציעה מתכון חגיגי וטעים של לחם קיפוד עם גבינה, פסטו ושמן זית.
חומרים:

נפטון - ממרח פסטו בזיליקום קלאסי (צילום: אייל קרן)
נפטון – ממרח פסטו בזיליקום קלאסי (צילום: אייל קרן)

1 כיכר עגולה של לחם משובח (כפרי, לבן או שאור)
ממרח פסטו בזיליקום קלאסי של “נפטון”
1/2 כוס שמן זית איכותי
300 גרם גבינת מוצרלה (או גבינה צהובה מגוררת)
חופן עגבניות שרי פרוסות דק
** אפשר להכין עם לחמניות עגולות במקום כיכר לחם
אופן ההכנה:
לחם קיפוד עם ממרח פסטו בזילקום (צילום: שירי כהן)
לחם קיפוד עם ממרח פסטו בזילקום (צילום: שירי כהן)

  • לחמם את התנור ל-180 מעלות. לרפד תבנית מתאימה בנייר אפייה. להניח מעל לנייר מלבן גדול של רדיד אלומיניום (בכמות שתספיק לעטוף את הלחם)
  • לחתוך את הלחם שתי וערב, כמעט עד הסוף (כס”מ לפני הסוף), כך שייווצרו “ריבועים” מוארכים בגודל של כ-2 ס”מ (דומה לחיתוך מנגו)
  • לערבב את השמן עם חצי מכמות הפסטו שבמיכל (אם אוהבים טעם יותר דומיננטי, להוסיף עוד מהממרח)
  • להניח את הכיכר החתוכה על התבנית המרופדת. לזלף את ממרח השמן והפסטו בנדיבות בין כל הרווחים של הלחם (לא להתקמצן על השמן שכן הוא הכרחי לקבלת פריכות)
  • ברווחים לפזר גבינה ועגבניות. לעטוף את הלחם ברדיד האלומיניום ולאפות כ-10 דקות. להוציא מהתנור, לפתוח את הרדיד לגמרי ולאפות עוד 10 דקות – עד שהלחם מזהיב ומקבל פריכות וקראנצ’יות
  • להגיש בצלחת מתאימה. תולשים בידיים!

כתיבת תגובה