מתכון – מאפה (ללא מאפה) תרד וגבינות

חג שבועות הוא בדר”כ התירוץ של לשדך בין מאפים לגבינות. המותג מאסטר שף מציע לרגל חג השבועות (ובכלל) מתכון קל, טעים  ופשוט להכנה, ללא גלוטן,  לא מאפה – אך לא ירגישו בהבדל, שיגנוב  את  ההצגה בשולחן החג! 

מאפה תרד וגבינות (צילום: נמרוד סונדרס)
מאפה תרד וגבינות (צילום: נמרוד סונדרס)

מצרכים ל- 30 מאפים קטנים:

  • 30 דפי אורז בקוטר 16 ס”מ
  • 3 כוסות עלי תרד קצוצים
  • חצי כוס בצל ירוק קצוץ
  • 200 גרם פטה או בולגרית מפוררת
  • 100 גרם קשקבל מגורדת
  • 1 ביצה
  • 4-5 כפות שומשום לציפוי

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות (עדיף טורבו) או 200 מעלות רגיל.
  2. מערבבים תרד קצוץ עם בצל ירוק, פטה, קשקבל וביצה בקערה.
  3. יוצקים מים לקערה שתוכל להכיל את העלה. טובלים עלה למשך 10 שניות. שימו לב, זה קריטי. כי הכוונה היא רק להגמיש אותו, מבלי שיתרכך ממש.
  4. מניחים בקצה הדף כף מלית לרוחב ומתחילים לגלגל, בגלגול השני מקפלים את השוליים פנימה מימין ומשמאל וממשיכים לגלגל כך שמתקבל מאפה מלבני וסגור היטב, ללא סדקים וקרעים – זה חשוב. אם יהיה קרע המלית תיזל.
  5. מניחים במרווחים בתבנית עם נייר אפייה, מפזרים שומשום ואופים 40 דקות או עד שהמאפים שחומים יפה. מצננים מעט ומגישים עם ביצים קשות וירקות טריים.

המתכון באדיבות מאסטר שף.

כתיבת תגובה