חג שבועות הוא בדר”כ התירוץ של לשדך בין מאפים לגבינות. המותג מאסטר שף מציע לרגל חג השבועות (ובכלל) מתכון קל, טעים ופשוט להכנה, ללא גלוטן, לא מאפה – אך לא ירגישו בהבדל, שיגנוב את ההצגה בשולחן החג!
מצרכים ל- 30 מאפים קטנים:
- 30 דפי אורז בקוטר 16 ס”מ
- 3 כוסות עלי תרד קצוצים
- חצי כוס בצל ירוק קצוץ
- 200 גרם פטה או בולגרית מפוררת
- 100 גרם קשקבל מגורדת
- 1 ביצה
- 4-5 כפות שומשום לציפוי
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות (עדיף טורבו) או 200 מעלות רגיל.
- מערבבים תרד קצוץ עם בצל ירוק, פטה, קשקבל וביצה בקערה.
- יוצקים מים לקערה שתוכל להכיל את העלה. טובלים עלה למשך 10 שניות. שימו לב, זה קריטי. כי הכוונה היא רק להגמיש אותו, מבלי שיתרכך ממש.
- מניחים בקצה הדף כף מלית לרוחב ומתחילים לגלגל, בגלגול השני מקפלים את השוליים פנימה מימין ומשמאל וממשיכים לגלגל כך שמתקבל מאפה מלבני וסגור היטב, ללא סדקים וקרעים – זה חשוב. אם יהיה קרע המלית תיזל.
- מניחים במרווחים בתבנית עם נייר אפייה, מפזרים שומשום ואופים 40 דקות או עד שהמאפים שחומים יפה. מצננים מעט ומגישים עם ביצים קשות וירקות טריים.
המתכון באדיבות מאסטר שף.