מתכון – מאק אנד ציז

מתכוננים לשבועות? קבלו מתכון טעים טעים מחברת “תבואות” של פסטה מאק אנד צ’יז מפוזילי מקמח דורום מלא אורגני, בשאמל וגבינות משובחות.

תבואות - פסטה מקמח דורום מלא אורגני (צילום: אייל קרן)
תבואות – פסטה מקמח דורום מלא אורגני (צילום: אייל קרן)

חומרים:
1 חבילה של פוסילי מקמח דורום מלא אורגני של “תבואות” (500 גרם)
75 גרם חמאה
3.5 כפות קמח לבן
4 כוסות חלב
3/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל לבן
1/2 כפית שום גבישי
1/4 כפית אגוז מוסקט
100 גרם גבינת גאודה מגוררת
100 גרם גבינת צ’דר מגוררת
50 גרם גבינה בולגרית מפוררת
** לפיזור מעל: 50- 100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת (מי שמעדיף טעם דומיננטי יכול לבחור אמנטל, קשקבל, פקורינו או צ’דר)
אופן ההכנה:
מאק אנד צ'יז (צילום: pixabay)
מאק אנד צ’יז (צילום: pixabay)

  • להכין את הפסטה לפי ההוראות אך להשאירן מעט נוקשות (כ-2 דקות פחות מהזמן שלרוב אתם מכינים). לסנן, לשטוף ולהשאיר בצד.
  • להמיס את החמאה בסיר. להוסיף את הקמח ולערבב היטב. להסיר מהאש. להוסיף את החלב, לערבב ולהחזיר לאש נמוכה-בינונית, להוסיף תבלינים. לערבב עד שהרביכה מסמיכה. להסיר מהאש.
  • להוסיף את הגבינות ולערבב.
  • לחמם תנור ל-180 מעלות.
  • לשמן תבנית פיירקס מתאימה. לערבב את האיטריות ותערובת הבשאמל והגבינות, ולשטח את התערובת בתבנית. לעטוף ברדיד אלומיניום ולאפות 20 דקות.
  • להוציא מהתנור ולהסיר את הרדיד. לרסס במעט שמן זית ולפזר מעל את המוצרלה. להחזיר לתנור לעוד 10-15 דקות, להשחמה.