מתכון – מלאווח בננה לוטי

יום המשפחה יחול בשבוע הבא ואנחנו כבר דואגים להביא לפניכם מתכון של מלאווח בננה לוטי 🙂 מישהו אמר מושחת ולא קיבל? המתכון קל ומהיר הכנה, עם המאפה האהוב על כל המשפחה, מוגש בגרסה מתוקה של קינוח נפלא עם ממרח שומשום וקוקוס של ‘אחוה’, שיהיה הפינוק המושלם ליום משפחתי מענג במיוחד.
מלאווח בננה לוטי – באדיבות “אחוה” והשף עומר מילר

ממרח שומשום וקוקוס אחוה (צילום: יעל האן)
ממרח שומשום וקוקוס אחוה (צילום: יעל האן)

מצרכים (ל-4 מנות):
4 יחידות מלאווח
2 כפות שמן
4 בננות
לגנאש:
200 גרם שוקולד מריר 70%
1 חבילת שמנת מתוקה 38%
5 כפות חלב מרוכז
לקרמל:
4 כפות סוכר לבן
3 כפות מים
100 גרם חמאה
1 כף רום
להגשה:
1/2 כוס שבבי קוקוס קלוי
1/2 כוס שומשום קלוי
4 כפות ממרח שומשום קוקוס של “אחוה”
מלאווח בננה לוטי שף עומר מילר ואחוה  (צילום: שניר סופגי גואטה)
מלאווח בננה לוטי שף עומר מילר ואחוה (צילום: שניר סופגי גואטה)

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הגנאש: בסיר קטן מניחים שוקולד מריר, שמנת מתוקה וחלב מרוכז ומחממים על להבה בינונית – נמוכה עד להמסה ואיחוד מוחלט.
  2. מכינים את הקרמל: שמים את הסוכר בסיר קטן ומוסיפים מים. מניחים על אש נמוכה עד להזהבה. כשהסוכר מתקרמל מוסיפים את הרום והחמאה.
  3. פורסים את הבננות לטבעות ומוסיפים לקרמל.
  4. מכינים את המלאווח: שמים מעט שמן על מחבת, מעליו מניחים את המלאווח למשך כשתי דקות מכל צד.
  5. מאחדים את הבננות ברוטב הקרמל עם גנאש השוקולד ומערבבים.
  6. להגשה: מסדרים כל מלאווח על צלחת, על כל אחד שמים רבע מכמות הבננות המקורמלות בגנאש השוקולד, מפזרים מעל חופן שבבי קוקוס ושומשום קלוי ומזלפים כף של ממרח שומשום וקוקוס.

כתיבת תגובה