חומוס הינו קטנית העשירה בפחמימות בצורת עמילן, חלבון, סידן, ברזל, מגנזיום ואשלגן וכן בוויטמינים מקבוצה B. כאשר מכינים חומוס טרי בבית הוא נחשב לבריא יותר ואף לפחות משמין. קבלו מתכון צבעוני לממרח חומוס טעים 🙂
מתכון – ממרח חומוס צבעוני, טעים ובריא / באדיבות אורי שביט
חומרים ל-4 צלחות אישיות –
1 חבילה (500 גרם) חומוס מיני “סוגת”
1/2 כפית סודה לשתייה
1 בטטה בגודל בינוני, עם הקליפה
1 סלק מבושל (אפשר בואקום)
200 גרם עלי תרד או בייבי תרד שטופים
2 פלפלים קלויים (אפשר לקנות)
מעט שמן זית
לכל סוג חומוס מוסיפים:
3-4 כפות טחינה גולמית איכותית
1 שן שום
1/2 כפית כמון
מיץ מ-1/2 לימון (או יותר)
מלח לפי הטעם
להגשה:
שמן זית
פטרוזיליה קצוצה
מעט עלי תימין טריים
הוראות הכנה-
- יום לפני ההכנה משרים את גרגירי החומוס בשפע מים למשך הלילה. מסננים ממי ההשרייה, מעבירים לסיר ומכסים בהרבה מים. מוסיפים סודה לשתייה (לא חובה אבל מומלץ) ומבשלים עד שהגרגירים רכים מאד. מסננים ושומרים את מי הבישול.
- בזמן שגרגירי החומוס מתבשלים צולים את הבטטה: מחממים לתנור ל-200 מעלות וצולים 20-30 דקות, עד שהבטטה רכה לחלוטין. מחלצים את בשר הבטטה מהקליפה ומניחים להתקרר מעט.
- מכינים את התרד: מחממים מעט שמן זית במחבת ומאדים את עלי התרד במשך 1-2 דקות, לריכוך. אם רוצים אפשר להוסיף לתרד שן שום קצוצה (במקום השום שמוסיפים במהלך הטחינה).
- מכינים את הממרחים: שומרים גרגירי חומוס מבושלים להגשה ואת היתר מחלקים ל-4. טוחנים בכל פעם רבע מכמות הגרגירים יחד עם הירק המוכן (גם מהירקות מומלץ לשמור קצת להגשה) ויתר חומרי הממרח, עד לקבלת משחה חלקה. אם צריך מוסיפים מעט ממי בישול החומוס.
- משטחים כל ממרח על צלחת הגשה, מזלפים שמן זית ומפזרים גרגירי חומוס. לממרח הבטטה מוסיפים מעט עלי תימין טריים, לממרח הסלק מוסיפים קוביות סלק ופטרוזיליה קצוצה, לממרח התרד מוסיפים מעט מעלי התרד המבושלים ולממרח הפלפל מוסיפים פלפל קלוי קצוץ.