מתכון – מרק כתום

בחורף, עונת המרקים בשיאה. הבאנו לפניכם מתכון למרק כתום של בית הקפה החברתי של עמותת “מתגייסים למען חולי לוקמיה” בו כל ההכנסות קודש לחולים.  ממליצה לכם להגיע ופשוט להינות ולתרום 🙂

מרק כתום (צילום: מרינה לויש)
מרק כתום (צילום: מרינה לויש)

המצרכים הדרושים (שש מנות)
4 תפוחי אדמה בינוניים
4 בטטות גדולות
4 גזרים
8 שיני שום
2 בצל סגול
400 גרם דלעת/דלורית
שמן זית לכיסוי בסיס הסיר
2 כפות גדושות מרק עוף
פלפל גרוס, מלח
10 כוסות מים
*מומלץ סיר לחץ
אופן ההכנה:
לטגן את הבצלים והשום עד להזהבה
להכניס את כל הירקות הקלופים חתוכים גס לסיר ולטגן מספר דקות על להבה נמוכה
להוסיף מים ותבלינים
לבשל 50-60 דקות בסיר לחץ
לקרר, לבדוק שגובה המים מעל הירקות לא יותר מ- 3 ס״מ.
לטחון, להביא לרתיחה נוספת.
אופציה להקרים עם שמנת לבישול.
בהגשה: לקשט בעירית/ נענע קצוצה וקרוטונים .
לבריאות והנאה !
המתכון באדיבות בית הקפה החברתי של עמותת “מתגייסים למען חולי לוקמיה”, רח’ חיים וייצמן 2 , חיפה

כתיבת תגובה