מתכון – סלט טאבולה קוסקוס וטחינה

מתכון למנה נפלאה ומזינה של סלט טאבולה רענן וטעים, עם קוסקוס מלא ובתיבול של טחינה. סלט נהדר, עשיר בטעמים שיכול לשמש כארוחה עיקרית או כתוספת ולאירוח משפחתי של השפית ג’קי אזולאי.

טחינה גולמית רגילה ומלאה אחוה (צילום: דרור קליש)
טחינה גולמית רגילה ומלאה אחוה (צילום: דרור קליש)

מצרכים:
1 חבילה קוסקוס מקמח מלא להכנה מהירה
1 בצל
3 מלפפונים
2 פלפלים אדומים
2 צנוניות פרוסות דק
צרור כוסברה
צרור פטרוזיליה
צרור נענע
צרור שמיר
חופן אגוזי מלך
לרוטב הטחינה:
1/4 כוס טחינה גולמית “אחוה”
1 כף שמן זית
1/2 כוס מים
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
סלט טאבולה קוסקוס וטחינה אחוה של גקי אזולאי (צילום: נופר בוגנים)
סלט טאבולה קוסקוס וטחינה אחוה של גקי אזולאי (צילום: נופר בוגנים)

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן (עם מלח, שמן ומים רותחים), ומניחים לו להצטנן מעט. משתמשים בניילון נצמד לכיסוי.
  2. קוצצים את עשבי התיבול.
  3. חותכים את הבצל, המלפפון והפלפל לקוביות קטנות ופורסים את הצנוניות לפרוסות דקות.
  4. מערבבים את כל חומרי הסלט בקערה ומתבלים.
  5. להכנת רוטב הטחינה: מערבבים טחינה גולמית עם מים, לימון סחוט, מלח ופלפל וטוחנים במעבד מזון או באופן ידני. ניתן להוסיף לרוטב מעט פטרוזיליה וכוסברה.
  6. יוצקים את רוטב הטחינה מעל הסלט, מפזרים מעל אגוזי מלך ומגישים.