מתכון – סלט של סלקים, אנדיב, גבינת קממבר וכעכי טרליני

חג שבועות בפתח, אחד מסימני ההיכר הבולטים של החג הינו המנהג לאכול מאכלים חלביים. משתפת אתכם במתכון קל הכנה המשלב חגיגה של טעמים – סלט של סלקים, אנדיב, גבינת קממבר וכעכי טרליני (לא חובה).

סלט אנדיב סלקים וקממבר (צילום: אנטולי מיכאלו)
סלט אנדיב סלקים וקממבר (צילום: אנטולי מיכאלו)

מרכיבים:
אנדיב בשני צבעים
1 סלק לא מבושל, מקולף
גלגל קטן של גבינת קממבר
מיקס עלים ירוקים (אורוגולה, תרד, עלי בייבי)
כעכי טרליני, מסדרת פניני, בטעם שאתם הכי אוהבים (קלאסי, שום בצל, ובתוספת מלח ים) – לא חובה.
לרוטב:
מיץ תפוזים סחוט טבעי פרימור (צילום: עמית שטראוס)
מיץ תפוזים סחוט טבעי פרימור (צילום: עמית שטראוס)

1/3 כוס שמן זית
2 כפות מיץ תפוזים – ממליצה על פרימור
2 כפות חומץ
2 כפות מיץ לימון
1 כפית חרדל
1 כפית דבש
גרידת תפוז
קורט מלח
קורט פלפל
לערבב היטב בצנצנת את המרכיבים עבור הרוטב
אופן ההכנה:
יש לקחת צלחת רחבה, ולהניח את מיקס הירוקים. וגם את סירות האנדיב.
יש לקלף את הסלק, ולחצות אותו לחצי ולפרוס עם סכין חדה ולהניח בצלחת בין סירות האנדיב, לאחר מכן מחממים תנור ל-180 מעלות, מניחים את גלגל הקממבר על נייר אפייה ומחממים כ-3 דקות בתנור למרקם רך ועסיסי.
מניחים במרכז הסלט את הגבינה ומפזרים את כעכי הטרליני בכמות שאוהבים לטבילה בגבינה הנימוחה, את רוטב הויניגרט הדרים שופכים מעל, ומתענגים…
המתכון באדיבות חברת כרמית.
חג שבועות שמח!