ספינג׳ – המאכל המסורתי של יהודי צפון אפריקה . בצק האוורירי, שעובר טיגון עמוק ומצופה בסוכר. הבאנו לפניכם מתכון ייחודי שמשלב ניחוחות גרידת תפוז ולימון, המחברים בין מסורת לטוויסט עכשווי.
ספינג’ – באדיבות השף גיל אבירם וסולתם

מצרכים:
1 קילו קמח
2 כפות שמרים
כוס סוכר
כפית מלח
כך גרידת לימון
כף גרידת תפוז
750-800 סמ״ק מים
שמן לטיגון עמוק
סוכר לציפוי
אופן הכנה:
מערבבים את כל חומרי הגלם, ומוסיפים את המים לאט לאט תוך כדי לישה ביד (הבצק צריך להיות דליל)
כשהבצק אחיד, מכסים ומתפיחים.
לאחר שהבצק תפח, מפילים אותו, לשים שוב מכסים ומתפיחים בשנית.
חוזרים על הפעולות פעם נוספת.
לאחר תפיחת הבצק בפעם השלישית, מפילים אותו, מחממים שמן לחום בינוני גבוה.
בעזרת ידיים רטובות מעט, לוקחים מהבצק ומניחים בזהירות בשמן.
כשהספינג׳ שחומים מוציאים מיד ומצפים בסוכר.