החורף בפתח ומה יכול להיות יותר טעים מכוס תה/קפה עם עוגיות? קבלו מתכון לעוגיות טחינה ללא גלוטן, בשילוב ממרח שומשום עם סילאן. העוגיות קלות להכנה, נימוחות וטעימות להפליא. המתכון באדיבות שף אבי ביטון וחברת “אחוה”.
מצרכים (לכ-20 עוגיות):
400 גרם ממרח שומשום עם סילאן של “אחוה”
1 ביצה גודל L
1 כפית תמצית וניל
1/8 כפית מלח דק
100 גרם (3/4 כוס) קורנפלור
1 כפית אבקת אפייה
25-30 שקדים שלמים
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל- 180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- שמים במעבד מזון ממרח שומשום, ביצה, קורנפלור, אבקת אפיה, ביצה, תמצית וניל מעט מלח ובוחשים היטב.
- מרטיבים מעט את הידיים. יוצרים מהבצק כדורים בגודל של אגוז מלך ומניחים בתבנית, במרווחים. נועצים שקד במרכז כל כדור ופוחסים מעט.
- אופים בתנור במשך 10-15 דקות, או עד שהעוגיות מתייצבות ומזהיבות.
- מוציאים, מצננים לחלוטין ומגישים.