מתכון – עוגיות טחינה ללא גלוטן

החורף בפתח ומה יכול להיות יותר טעים מכוס תה/קפה עם עוגיות? קבלו מתכון לעוגיות טחינה ללא גלוטן, בשילוב ממרח שומשום עם סילאן. העוגיות קלות להכנה, נימוחות וטעימות להפליא. המתכון באדיבות שף אבי ביטון וחברת “אחוה”.

ממרחי שומשום מתוקים חברת אחוה (צילום: יעל האן)
ממרחי שומשום מתוקים חברת אחוה (צילום: יעל האן)

מצרכים (לכ-20 עוגיות):
400 גרם ממרח שומשום עם  סילאן של “אחוה”
1 ביצה גודל L
1 כפית תמצית וניל
1/8 כפית מלח דק
100 גרם (3/4 כוס) קורנפלור
1 כפית אבקת אפייה
25-30 שקדים שלמים
אופן ההכנה:
עוגיות טחינה ללא גלוטן (צילום: שניר סופגי גואטה)
עוגיות טחינה ללא גלוטן (צילום: שניר סופגי גואטה)

  1. מחממים את התנור ל- 180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. שמים במעבד מזון ממרח שומשום, ביצה, קורנפלור, אבקת אפיה, ביצה, תמצית וניל מעט מלח ובוחשים היטב.
  3. מרטיבים מעט את הידיים. יוצרים מהבצק כדורים בגודל של אגוז מלך ומניחים בתבנית, במרווחים. נועצים שקד במרכז כל כדור ופוחסים מעט.
  4. אופים בתנור במשך 10-15 דקות, או עד שהעוגיות מתייצבות ומזהיבות.
  5. מוציאים, מצננים לחלוטין ומגישים.

כתיבת תגובה