מתכון – עוגת תירוש

לקראת ראש השנה קבלו מתכון לעוגת תירוש, חמש דקות עבודה והיא מוכנה. אין שום צורך להפריד ביצים וללכלך המון כלים. לא לוותר על האייסינג המושלם שיש לעוגה.

תירוש כרמל (צילום: אפיק גבאי)
תירוש כרמל (צילום: אפיק גבאי)

עוגת תירוש – מאת השף אבי ביטון
המצרכים מתאימים לתבנית עגולה בקוטר 26 או ל2 תבניות אינגליש קייק. (עוגת פרווה)
מצרכים:
4 ביצים L
1 וחצי כוסות או 300 גרם סוכר לבן
1 כוס או 240 מ”ל שמן קנולה
1 כף גרידת תפוז
1 כוס או 240 מ”ל תירוש כרמל
2 וחצי כוסות או 350 גרם קמח לבן
1 שקית אבקת אפייה
הרטבה אחרי האפייה (רק אם רוצים)
½ כוס תירוש כרמל
הגשה
עוגת תירוש כרמל של שף אבי ביטון (צילום: אפיק גבאי)
עוגת תירוש כרמל של שף אבי ביטון (צילום: אפיק גבאי)

אייסינג תירוש :
3 כפות אבקת סוכר
שלוש כפות תירוש כרמל
אופן ההכנה:

  • מחממים תנור ל-160 מעלות.
  • בקערה טורפים ביצים, סוכר, שמן, קליפה מגוררת ותירוש כרמל לתערובת אחידה.
  • מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים לאיחוד.
  • משמנים את התבנית ומפזרים מעט סוכר, למניעת הידבקות.
  • משטחים את התערובת בתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שהעוגה זהובה וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש.

רק אם רוצים שהעוגה תהיה קצת רטובה: מוזגים על העוגה החמה 1/2 כוס תירוש כרמל בעזרת כף, באופן אחיד. מערבבים את חומרי האייסינג ומשהים ל – 20 דק ומוזגים על העוגה.

כתיבת תגובה