לקראת ראש השנה קבלו מתכון לעוגת תירוש, חמש דקות עבודה והיא מוכנה. אין שום צורך להפריד ביצים וללכלך המון כלים. לא לוותר על האייסינג המושלם שיש לעוגה.
עוגת תירוש – מאת השף אבי ביטון
המצרכים מתאימים לתבנית עגולה בקוטר 26 או ל2 תבניות אינגליש קייק. (עוגת פרווה)
מצרכים:
4 ביצים L
1 וחצי כוסות או 300 גרם סוכר לבן
1 כוס או 240 מ”ל שמן קנולה
1 כף גרידת תפוז
1 כוס או 240 מ”ל תירוש כרמל
2 וחצי כוסות או 350 גרם קמח לבן
1 שקית אבקת אפייה
הרטבה אחרי האפייה (רק אם רוצים)
½ כוס תירוש כרמל
הגשה
אייסינג תירוש :
3 כפות אבקת סוכר
שלוש כפות תירוש כרמל
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- בקערה טורפים ביצים, סוכר, שמן, קליפה מגוררת ותירוש כרמל לתערובת אחידה.
- מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים לאיחוד.
- משמנים את התבנית ומפזרים מעט סוכר, למניעת הידבקות.
- משטחים את התערובת בתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שהעוגה זהובה וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש.
רק אם רוצים שהעוגה תהיה קצת רטובה: מוזגים על העוגה החמה 1/2 כוס תירוש כרמל בעזרת כף, באופן אחיד. מערבבים את חומרי האייסינג ומשהים ל – 20 דק ומוזגים על העוגה.