מתכון – פילה סלמון עסיסי בשמן זית ורוטב שום ודבש

לכבוד חגי תשרי, מציעה “נפטון” רוטב שום ודבש ומגוון תערובות תיבול איכותיות, להכנת מנות חגיגיות וטעימות טעימות! מילה של “אמא נגה”.
תמיד אני מחפשת מתכונים קלים ומרשימים 🙂 קבלו מתכון נפלא, כל כך פשוט וקל, מתכון חגיגי לכל יום ולכל ארוחה.

נפטון - רוטב שום ודבש (צילום: אייל קרן)
נפטון – רוטב שום ודבש (צילום: אייל קרן)

פילה סלמון עסיסי בשמן זית ורוטב שום ודבש
מצרכים:
1.5 ק”ג נתחי פילה סלמון
2 כפות שמן זית כתית
1 כפית שמן זית
1 רוטב שום ודבש של נפטון
1 כף רוטב סויה של נפטון
1 כף חמאה (לארוחה בשרית, להחליף במחמאה) רכה
אופן ההכנה:
פילה סלמון בשמן זית ורוטב שום ודבש (צילום: באדיבות יח"צ)
פילה סלמון בשמן זית ורוטב שום ודבש (צילום: באדיבות יח”צ)

  • לערבב את כל החומרים (למעט כפית שמן הזית) ולעסות את נתחי הפילה, להניח בקערה ולכסות בניילון נצמד. לשים במקרר ל-20 דקות
  • לחמם מחבת נון סטיק כבדה. רק כשהיא חמה – לשים בה כפית שמן זית ולהניח בה את נתחי הפילה – צד העור כלפי מטה (גם אם העור הוסר)
  • לטגן 5 דקות מצד אחד, ורק אז להפוך לצד השני. לטגן עוד 3 דקות בדיוק

** להניח את הנתחים במחבת המכילה אותם בנוחיות. אם אין מקום לכולם בו זמנית, לטגן ב 2-3 סבבים
** אפשר להגיש את הדג בטמפרטורת החדר
** אם מכינים מראש והכוונה היא לחמם מאוחר יותר את הדג בתנור: לטגן רק 4 דקות מצד אחד ו-2 דקות מהצד השני, כדי שהדג לא יתייבש
** הצעה: להגיש עם שעועית ירוקה עדינה וחלוטה, ולתבל במעט פלפל שחור גרוס של נפטון

כתיבת תגובה