לאוהבי האפייה מצורף מתכון קליל להכנת אוזני המן טעימים ופריכים. המתכון באדיבות רשת בתי הקפה של רשת ביגה.
חומרים לבצק:
420 גרם קמח לבן
200 גרם חמאה רכה בטמפ’ החדר
120 גרם אבקת סוכר
1 ביצה גודל L
1 חלמון
1 כפית תמצית וניל אמיתית
1 כפית אבקת אפיה
קורט מלח
הכנת הבצק:
מערבלים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר עם וו גיטרה 2-3 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק אחיד וחלק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
עיצוב ומילוי:
מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעלה בעובי חצי סנטימטר. קורצים עיגולים בקוטר 8 ס”מ מניחים כפית מילוי שאוהבים (שוקולד, תמרים, חלבה או פרג) במרכז כל עיגול, סוגרים למשולש עם פתח קטן למלית ומהדקים.
אפיה:
מניחים בתבנית מרופדת עם נייר אפיה במרווחים של 2 ס”מ. אופים כ 15 דקות עד הזהבה.
מצננים היטב וזורים אבקת סוכר בנדיבות.
ניתן לאחסן בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבוע.
ו… למי שלא אוהב לאפות (כמוני) ממליצה לכם להיכנס לאחד הסניפים של קפה ביגה ופשוט… לקנות מארז של אזני המן.
למה? כי רשת ביגה, משיקה לקראת חג פורים מגוון אוזני המן פריכים במילויים מפנקים כמו : שוקולד, חלבה, תמרים ופרג.
את אוזני ההמן ניתן להשיג גם ללא גלוטן וללא סוכר.
טעמתי ואהבתי מאד 🙂 חייבת לציין שהטעם נשאר אותו הדבר. אוזני המן טעימים פריכים, בצק דק, מילוי טעים 🙂 אהבתי מאד 🙂 מילה של “אמא נגה”.
המחיר: 4 ₪ ליחידה, ולקילו 115 ₪ , מארז אוזני המן ללא גלוטן 45 ₪ והשני ב 50% הנחה.
תגובות אחרונות
- שרית כץ על חגיגות ה- 70 לופל “מן”
- dorit על סרט – עולם מפריד בינינו
- דודו על חמוצים נהדרים – מילה של “אמא נגה”
- TBH על הכירו את "סוגרים הכל לדירה" מילה של אמא נגה
- ארז על תפוח אדמה משמין או לא?