מתכונים לרענון למנגל

במיוחד ליום העצמאות “חוות תקוע” מציעה רענון למנגל המסורתי עם מבחר ירקות מיוחדים פטריות מלך היער, בצלצלי פנינה ובצלצלי שאלוט ישדרגו כל מנגל של יום העצמאות!

פטריית מלך היער - צילום- איתיאל ציון
פטריית מלך היער - צילום- איתיאל ציון

“חוות תקוע”, המתמחה מאז שנת 1986 בתחום הפטריות והירקות האקזוטיים, מציעה לחגיגת המנגל ביום העצמאות לצלות ירקות מיוחדים על האש, כמו פטריות מלך היער, בצלצלי פנינה ובצלצלי שאלוט – שיקפיצו כל מנה בשרית או צמחונית.  השומרים על הבריאות ישמחו לדעת שהירקות דלי קלוריות במיוחד ובעלי יתרונות בריאותיים.

טיפים ועצות לצליית ירקות:

* צליית ירקות על האש אינה “מדע מדויק…” זמן הבישול משתנה בהתאם לירק ולכן יש להישאר בקרבת המנגל ולשמור על הירקות בזמן שהם נצלים.

* מומלץ להשרות את הירקות במרינדה, אשר לא רק מקצרת את זמן הבישול אלא גם מעשירה את טעמם ומסייעת במניעת הדבקות לרשת הצלייה.

* את רוב הירקות ניתן לבשל ישירות על האש.

* מתכון קל ומומלץ לירקות על האש – מזליפים שמן זית לפני הצלייה ובמהלכה מוסיפים מלח גס ופלפל שחור גרוס לפי הטעם.

* אפשר לעטוף בנייר אלומיניום עבה (אם כי הטעם שיתקבל יהיה פחות “מעושן”).

* אפשר להניח את הירקות על הבשר עצמו, להעשרת טעמים הדדית.

פטריות מלך היער במרינדה על האש

סלסלת פטריות מלך היער

מרינדה של:

2 כפות רוטב סויה

4 כפות שמן זית

כף מים

כפית סוכר

מעט פלפל שחור גרוס

3 שיני שום כתוש

בצלי שאלוט- חוות תקוע צלם איתיאל ציון
בצלי שאלוט- חוות תקוע צלם איתיאל ציון

יש לקטום כחצי ס”מ מרגל הפטרייה ואז לפרוס את כל הפטרייה לאורך – כולל הרגל, לפרוסות בעובי של    כ- 1/2 ס”מ.

להשרות את הפטריות החתוכות כחצי שעה במרינדה. להניח על האש ולהשחים כל צד.

בצלצלי שאלוט על האש

20 בצלצלי שאלוט קלופים, נייר אלומיניום

מרינדה של:

  2 כפות סוכר חום

 4 כפות חומץ בלסמי

 6 כפות שמן זית

 3 כפות תרכיז רימונים

2 שיני שום כתושות

 מלח, פלפל שחור

להשרות את הבצלצלים במרינדה 15-20 דקות. שמים את הבצלצלים והמרינדה במרכז יריעת אלומיניום עבה וגדולה. מקפלים את היריעה וסוגרים – כך שנוצרת “מעטפה” אטומה.

צולים על האש כ-15 דקות מכל צד, עד שהבצלים שחומים ורכים.

בצלי פנינה- חוות תקוע צלם בועז לביא
בצלי פנינה- חוות תקוע צלם בועז לביא

שיפודים פיקנטיים עם בצלצלי פנינה ועגבניות שרי

עגבניות שרי

בצלצלי פנינה

מרינדה של:

3 כפות שמן זית

1 כפית פפריקה מתוקה

חצי כפית פפריקה חריפה

1כפית שורש כורכום טרי

מלח

פלפל שחור

1/4 כפית שום גבישי

להשרות את בצלצלי הפנינה ועגבניות השרי במרינדה למשך 20 דקות. לשפד לסירוגין. לצלות על האש 2-3 דקות מכל צד.