נצא נא אל הבוסתן…

תבלינים, פירות יבשים, קיטניות, חליטות תה, הכל בריאות לנשמה. אני נכנסת לחנות “בוסתן” ומיד מתחילה לחייך 🙂 למה? כנסו… 

ג'קי אזולאי , בוסתן, קניון G צמרת
ג’קי אזולאי , בוסתן, קניון G צמרת

אצלינו, בקניון גנים, הקניון השכונתי והמקסים, יש חנות שריחה נישא למרחקים. ריח חם של בית, של טוב, של תבלינים ריח המזמין אותך להיכנס “בוסתן” שמה. בחנות תמצאו פיצוחים בקלייה עצמית יומיומית. מבחר ענק של פירות יבשים טבעיים ואורגניים המיובאים מכל העולם. כל סוגי האגוזים הטבעיים. כ-100 סוגים של תבלינים טהורים. תערובות ייחודיות לאורז ולסלטים. כל סוגי הקטניות והדגנים. מחלקה עשירה של מוצרים ללא גלוטן. מחלקה של מוצרים אסייתים. פולי קפה משובחים הנטחנים במקום. כמו כן נטחנים במקום גם פרג, פשתן וכל סוגי האגוזים. גרנולות בייצור עצמי. חליטות תה וצמחים.
וכך יוצא, תמיד כשאני מגיעה לקניון אני נכנסת לחנות ל”בוסתן” ואני קונה, גם כשאני לא צריכה תבלינים, פירות יבשים, מאש, אורז בסמטי (אני אוהבת במשקל), קשיו, אני מתפנקת גם בקפה שחור שטוחנים לי במקום. בחורף אני מתפנקת במבחר חליטות התה המוצעות ותמיד.. תמיד אני קונה שם את קמח החומוס למרק כדורי הגונדי המפורסם שלי :).
החנות “בוסתן” הראשונה נפתחה ברמת-השרון בשנת 1985 ע”י האחים איתן ושי בוסתנאי, כיום הבעלים של רשת חנויות “בוסתן”. וממש בימים אלת נחנכה חנות חדשה של “בוסתן” בקניון G צמרת תל אביב. זכייני החנות הינם אסף ועידן אשל, זוג תאומים בני 24, שעבדו ברשת והחליטו לפתוח סניף חדש בזכיינות.
לכבוד הפתיחה נערכה סדנת בישול בהנחייתה של ג’קי אזולאי, בוגרת מאסטר שף, שיחד עם אחיותיה ואמה העבירו סדנה של מתכונים בריאים וקלים לקיץ. מנות טעימת שכולן על טהרת הבריאות.בין המנות שהכינה ג’קי אזולאי בסדנה, ניתן למצוא שווארמה צמחונית, פסטה ללא גלוטן ברוטב שמנת פטריות, עוגיות טחינה ושקדים, גלילות תמרים ואגוזים, עוגיות גרנולה ומוזלי, טורטייה ממולאת בשעועית שחורה וירקות.
ג’קי אזולאי אישה פשוטה אמיתית ומקסימה, הכינה מטעמים מכל הלב והנשמה. מתכונים קלים ובריאים.
טעמתי, אהבתי ואני מביאה לכם שלושה מיוחדים.
טורטייה במילוי ירקות קיציים (הכי קל ופשוט)
מצרכים למילוי:
6 טורטיות עגולות גדולות
500 גרם שעועית שחורה מבושלת
2 אבוקדו חתוך לקוביות
2 גמבה אדומה חתוכה לקוביות
2 גמבה צהובה חתוכה לקוביות
5 גבעולי בצל ירוק
1 צרור כוסברה
1 פלפל ירוק חריף
מנגו חתוך לקוביות.
מצרכים לתיבול: 
טורטיה במילוי ירקות קיציים
טורטיה במילוי ירקות קיציים

שמן זית
כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
2 כפות לימון סחוט
אופן הכנת המילוי: 
בקערה מערבבים את כל הירקות והפירות
מתבלים בשמן זית, כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור, 2 כפות לימון סחוט.
אופן הכנת הטורטיות:
חותכים את הטורטיות ל4 רבעים
מסדרים בתבנית עגולות קטנות כאשר הקצוות בחוץ ונותר שקע להכיל את הירקות.
אופים בתנור כ7 דקות עד למרקם קריספי.
אופן הרכבת המנה:
מוצאים את הטורטיות מהתנור וממלאים כל טורטייה מעט מתערובת הירקות.
 
עוגיות טחינה ושקדים (מתכון על פי ג’קי אזולאי) 
עוגיות טחינה ושקדים של ג'קי אזולאי - בוסתן
עוגיות טחינה ושקדים של ג’קי אזולאי – בוסתן

מצרכים:
60 גרם סוכר חום
150 גרם שקדים טחונים
240 גרם טחינה גולמית
1 ביצה L
1 כפית תמצית וניל
1 כפית אבקת אפיה
60 גרם קמח כוסמין
30-35 שקדים שלמים
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל170 מעלות
מרפדים תבנית אפייה בנייר אפיה
בקערה מערבבים את הטחינה, הסוכר, ביצה, תמצית וניל, אבקת אפיה, שקדים טחונים וקמח עד שנוצר בצק אחיד ודביק.
יוצרים כדורים קטנים מהבצק ומסדרים במרווחים בתבנית.
נועצים בכל עוגייה שקד שלם
אופים 10-12 דקות עד שהעוגות מזהיבות
מקררים ומפזרים אבקת סוכר.
 
שוארמה צמחונית (מתכון על פי ג’קי אזולאי)
מצרכים: 
6 טורטיות עגולות גדולות
1 חב’ פתיתי שפע סויה
מחית קארי
פחית קרם קוקוס
כפית כמון
מלח
פלפל שחור גרוס
חצי כוס כוסברה קצוצה
חופן בוטנים קצוצים גס
2 בצל ירוק קצוצים
אופן ההכנה:
שלוקים במים פושרים את פתיתי הסויה עד לריכוך מלא (כ10 דקות)
במחבת מערבבים מחית קארי עם קרם קוקוס, כפית כמון.
שופכים את פתיתי הסויה, מוסיפים כוסברה ומערבבים היטב עד לרתיחה.
אופן ההגשה:
בטורטייה מניחים את תערובות השווארמה מעליה מפזרים בצל ירוק ובוטנים ומגלגלים.
ניתן  להגיש לצד שלט ירקות מרענן.