סולתם משיקה סידרת סירים ומתכון אישי שלי לאורז פרסי

סולתם משיקה סידרה חדשה של סירים – סלקט. בדקנו ואיתגרנו את הסידרה חחדשה עם מתכון אישי שלי של אורז פרסי. מתכון קל להכנה והשאלה הכי גדולה… יתהפך או לא? ידבק או לא 🙂 מילה של “אמא נגה”.

סדרת סלקט של סולתם (צילום: גל בן זאב)

חג הפסח מתקרב ואיתו החידושים במטבח. השנה חברת סולתם, כלי בית משווקת את סלקט (SELECT) סדרת סירים ומחבתות חדשה שהיא המילה האחרונה במטבח הביתי והמקצועי והסיבות לכך הן גם באופן השימוש וגם בתוצאות המתקבלות.

סדרת סלקט – סולתם

סדרת כלי הבישול סלקט כוללת סירים ומחבתות לרבות מחבת צלייה העשויים אלומיניום בתהליך Forged דבר המאריך את חייהם למשך שנות שימוש רבות, מבטיח חלוקת חום שווה ויעילה,  ציפוי Non stick איכותי בגימור דמוי שיש, המונע את הדבקות המזון ומעודד שימוש מופחת בשמן.

קיבלנו סיר לסקירה – אני אישית, מאד אוהבת את המוצרים של חברת סולתם. כשהיתחתנתי לפני יותר מ – 40 שנה קיבלתי במתנה לחתונה סידרה של סירי נירוסטה שליוותה אותי עשרות שנים. למה החלפתי? פשוט די, רציתי להתחדש בסירים חדשים 🙂 אך חברת סולתם לא נעצרה כל הזמן חידשה והשיקה סדרות חדשות.

שימו לב – אם יש לכם כיריים אינדוקצייה הסירים מסידרת סלקט מתאימים!

החלטתי ל’אתגר’ את הסיר החדש עם האורז הפרסי שלי. והשאלה הכי גדולה – האם האורז יתהפך בשלמותו לצלחת ההגשה והתחתית לא תדבק לסיר 🙂 אז… קבלו מתכון 🙂

אורז פרסי, הוא גולת הכותרת של המטבח הפרסי. כל פרסייה מתגאה באורז שלה. ובכן, אני כפרסית גאה (נכון לאמר, פרסיה…) אלופה באורז פרסי. הכי פשוט והכי טעים. קבלו מתכון, עקבו אחר ההוראות זה קל 🙂 מבטיחה לכם 100% הצלחה ! מילה של “אמא נגה”.


אורז פרסי – מתכון אישי שלי !

החומרים הדרושים-

2 כוסות אורז פרסי (אני משתמשת באורז בסמטי)

3 יח’ תפא”ד בינוניים קלופים וחצויים לאורכם

50 מ”ל שמן

4 כפות גדושות מלח גס

רבע כפית כורכום טחון

אופן ההכנה – 

לשטוף את האורז היטב כ- 3 פעמים.

להשרות את האורז למשך הלילה (לפחות 4 שעות) מכוסה במים עד לגובה של 2 ס”מ מעל ולהוסיף 2 כפות גדושות מלח גס.

למחרת להרתיח מים בסיר + 2 כפות גדושות מלח גס.

לסנן את האורז מהמים.

כשהמים בסיר רותחים להכניס את האורז המסונן לערבב מידי פעם בעדינות בכף עץ.

כאשר האורז רך קצת מבחוץ וקשה מעט מבפנים (אל דנטה) יש לסננו ולשטוף במים קרים (כעבור 8-9 דק’).

לחמם בסיר 20 מ”ל שמן להוסיף א ת הכורכום ולנער את הסיר שהשמן והכורכום יכסו את כל תחתית הסיר

להוסיף את חצאי תפא”ד כשהחלק החתוך מונח על תחתית הסיר ולטגן במשך כ- 5 דק’.

להוסיף בעדינות את האורז לסיר. יש לפוררו בעזרת מזלג. בעדינות מבלי לשבור את הגרגירים.

אסור להדקו, אסור ללחוץ ב-ע-ד-י-נ-ו-ת.

בעזרת כף עץ יש לנקב ארובות המגיעות עד לתחתית הסיר.  כ- 8 חורים.

לזלף מעל האורז (עם הארובות) קצת שמן.

לעטוף את מכסה סיר האורז במגבת (לספיגת האדים) ולבשלו על אש קטנה כשעתיים.

להגשה – יש להניח צלחת יפה על הסיר ולהפוך להסיר את נייר האפייה ו.. טדאם זה הצליח!!! כלום לא נדבק 🙂 יצאה עוגת אורז מרהיבה ביופיה שווה לכם לנסות  מילה של “אמא נגה”.

בתיאבון 🙂

חשוב לציין –

  • ידיות הסיר עשויות מנירוסטה הן רחבות, נוחות מאד לאחיזה יציבה ולא מתחממות. ניתן, כמובן להשתמש גם בתנור.
  • תחתית אינדוקציה מלאה , חלוקת חום שווה ויעילה – לקבלת תוצאת בישול מיטבית ולחסכון בזמן ובאנרגיה.
  • ציפוי  NON STICK FOOD SAFE בטוח לשימוש ומונע הדבקה ללא PFOA קדמיום וללא עופרת.

בקיצור, סידרה מעולה 🙂 ממליצה בחום! מילה של “אמא נגה”.

כדאי לכם לדעת – יצרנית כלי הבישול ‘סולתם’ לא פוסחת על מבצע ענק לקראת חג הפסח ויוצאת בהנחות של עד 60% הנחה על מגוון כלי בישול ברשת החנויות ברחבי הארץ. המבצעים ייערכו ברשת החנויות בלבד בין התאריכים : 5.4.2022 ועד 9.5.2022 https://soltam.co.il/

אורז פרסי

עוד לינק לאורז פרסי עם טיפים נוספים 🙂 https://bit.ly/3LjILVm

כתיבת תגובה