עוגת גבינה אפוייה של אסטלה

לכבוד חג השבועות, חג עוגות הגבינה, קבלו המלצה לעוגת גבינה אפויה של אסטלה, כוהנת האפייה הגדולה, בעלת בית הספר לאפייה הנושא את שמה, והשופטת בתכנית הטלוויזיה הפופולארית “בייק אוף”. 

אסטלה (צלם: נימרוד גיינשר)
אסטלה (צלם: נימרוד גיינשר)

מתכון לתבנית בקוטר 24 ס”מ
לבצק פריך:
300 גרם קמח
קורט מלח
150 גרם חמאה קרה בקוביות (3/4 חבילה)
100(6 כפות) גרם אבקת סוכר
30 גרם (2 כפות)שקדים טחונים
1 חלמון
למלית גבינה:
150 גרם שמנת חמוצה
1 חבילה פודינג וניל
300 גרם גבינת שמנת
600 גרם גבינה לבנה 9% שומן
40 גרם חלמונים (2 חלמונים)
33 גרם (3 כפות)סוכר
3חלבונים
140 גר’ סוכר (כ-3/4 כוס)
הוראות הכנה: 
עוגת גבינה אפויה (צלם: אסף אמברם)
עוגת גבינה אפויה (צלם: אסף אמברם)

  1. מכינים בצק פריך:במעבד מזון מעבדים קמח, מלח וחמאה קרה עד שמתקבלים פירורים קטנים ואחידים.
  1. מוסיפים אבקת סוכר ואבקת שקדים ומעבדים מעט.
  1. מוסיפים חלמון ביצה ומעבדים רק עד קבלת בצק אחיד. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
  1. מחממים תנור ל- 160 מעלות.
  1. מרדדים את הבצק לעובי 3 מ”מ ומצפים תבנית בקוטר 24 ס”מ.
  1. מניחים נייר אפייה על הקלתית, מניחים מעל משקולות אפייה או קטניות יבשות ואופים אפייה עיוורת במשך 10-15 דקות, עד להזהבה.
  1. מכינים את מלית הגבינה: בקערה גדולה מערבבים שמנת חמוצה ופודינג. מוסיפים את גבינת השמנת והגבינה הלבנה ומערבבים היטב.
  1. מקציפים חלמונים וסוכר לקצף תפוח ומקפלים לתוך תערובת הגבינות.
  1. מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב וגמיש. מקפלים את הקצף לתוך תערובת הגבינות
  • עוטפים את תחתית התבנית בנייר כסף, יוצקים את המלית על תחתית הבצק ומיישרים.
  • מחממים תנור ל-230 מעלות.
  • אופים את העוגה במשך כ-15 דקות, עד שמתקבל קרום שחום. מוציאים את העוגה מהתנור ומשחררים את הדפנות בעזרת סכין.
  • מורידים את החום ל-מעלות ואופים עוד 30 דקות עד שהמלית מתייצבת
  • מצננים במקרר ומגישים בטמפרטורת החדר.

חג שמח ובתיאבון !!!!