עוגת גבינה ושוקולד בציפוי שמנת

לקראת שבועות, שמרית גולדברג שפית הבית של ניופאן גורמה, מציעה מתכון טעים ביותר לעוגת גבינה ושוקולד בציפוי שמנת.

עוגה לשבועות (צילום: קרן גיור)
עוגה לשבועות (צילום: קרן גיור)
החומרים לבסיס 4 ביצים מופרדות 1 שקית פודינג שוקולד 6 כפות סוכר 1 כף קקאו החומרים למלית 200 גר’ שוקולד לבן 3/4 כוס שמנת מתוקה 500 גר’ גבינת שמנת 1 כוס סוכר 4 ביצים 1כפית תמצית וניל החומרים לציפוי 400 גר’ שמנת חמוצה 1 שקית סוכר וניל 2 כפות סוכר החומרים לקישוט – שבבי שוקולד לבן ושוקולד מריר אופן ההכנה – הבסיס 1.      מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים יחד עם הסוכר בקערת מיקסר עם וו הקצפה עד שמתקבל קצף רך. 2.      מוסיפים החלמונים והפודינג. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. 3.      אופים בחום בינוני במשך 20 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים. המלית

  1. ממיסים שוקולד לבן עם חצי כוס שמנת מתוקה. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ומצננים.
  2. מקציפים את הגבינה, 1/4 כוס השמנת המתוקה שנותרה, הסוכר והביצים במהירות נמוכה.
  3. מוסיפים בהדרגה את השוקולד הצונן ותמצית הוניל, בוחשים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. אופים 50 דק’ בחום בינוני-נמוך עד שמרכז העוגה קשה ויציב.
  5. מערבבים את כל חומרי הציפוי ומורחים בזהירות בשכבה אחידה על העוגה.
  6. אופים עוד  כ5 דק’ מוצאים את העוגה ומצננים בקירור כ-6 שעות.
  7. מקשטים את העוגה בשבבי השוקולד ומגישים.

 

כתיבת תגובה