פילה לוקוס עם אפונה סינית ועגבניות שרי

 מסעדת “צ’מפיונס” CHAMPION’S במלון “כפר המכביה” רמת גן, באדיבות שף שלום גניש מציעה מתכון לפילה לוקוס עם אפונה סינית ועגבניות שרי.

פילה לוקוס עם אפונה סינית ועגבניות שרי - מסעדת צמפיונס - כפר המכביה
פילה לוקוס עם אפונה סינית ועגבניות שרי - מסעדת צמפיונס - כפר המכביה

מתכון ל 5 סועדים:

1 קילו פילה לוקוס טרי חתוך ל5 פרוסות שוות {200 ג”ר לפרוסה}

21 קילו אפונה סינית

21 קילו עגבניות שרי רצוי כמה שיותר קטנות

21 כוס שמן זית

1 גזר מגורד בפומפיה

1 בצל מגורד בפומפיה

1 לימון סחוט

5 שיני שום חתוכים לפרוסות

1 כוס יין לבן

1 כף קורנפלור

מלח+פלפל

אופן ההכנה:

יוצקים חצי כוס שמן זית למחבט וצורבים את פרוסות הדג משני הצדדים מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות .

חולטים את האפונה במים חמים ואז מעבירים למי קרח לאחר מכן מסננים ומעבירים לאותה מחבט שצרבנו בה את הדגים מוסיפים את השרי והשום ומקפיצים ממליחם ומפלפלים לפי הצורך

לאחר מכן מעבירים לקערה.

באותה מחבט  מתגנים קלות את הגזר והבצל ויוצקים את היין שורפים את האלכוהול ומוסיפים את מיץ הלימון מביאים לרתיחה ממליחים ומפלפלים לפי הצורך מסמיכים בעזרת הקורנפלור עד להסמכה שהרוטב יוכל לשבת על הדג ולא לנזול מימנו .

אופן ההגשה:

במרכז הצלחת מניחים את האפונה מניחים מעל את הדג ויוצקים מעליו את הרוטב.

בתיאבון !

כתיבת תגובה