פסטיבל הניוקי של 'פיאנו פיאנו'

מסעדות ‘פיאנו פיאנו’ יקיימו לראשונה “פסטיבל ניוקי”, במקביל לפסטיבל הניוקי המקורי בורונה, איטליה בין התאריכים 28.2 – 21.3 שווה להגיע, מילה של “אמא נגה”.

פיאנו פיאנו (צילום: נגה רוזנברג)
פיאנו פיאנו פרוטי די מארה (צילום: נגה רוזנברג)

המטבח האיטלקי הוא אחד המטבחים הפופלריים ביותר אצלינו. כל אחד מוצא מה שהוא אוהב. הילדים כמובן אוהבים פיצה או פסטה ואנחנו בטוח נמצא מנות שאנחנו אוהבים. לכן, כשאנו מחפשים מסעדה המתאימה לכל המשפחה כמובן שנחפש ראשית מסעדה איטלקית טובה. כך הגענו ל”פיאנו פיאנו”.

ובדיוק עכשיו, אחת לשנה חוגגת העיר ורונה קרנבל המשמר מסורת עתיקה בת למעלה מ-470 שנה, האירוע בא לציין את סיומה של המגיפה שפקדה את העיר בשנת 1660, בתום המגיפה החלו תושבי העיר לציין אחת לשנה את סוף תקופת הסבל והרעב באמצעות חלוקת “ניוקי” לתושבי העיר.  אלפי תיירים ומקומיים מגיעים לחגוג בפסטיבל שמתקיים כל שנה לקראת סוף פברואר, ממלאים את רחובות העיר ונהנים מאווירת חג אותנטית ובלתי נשכחת .

“הניוקי” הוא מאכל עממי באיטליה ונפוץ בכל העולם, הניוקי עשוי ממחית תפוחי אדמה וקמח, חתוך לפיסות קטנות המבושלות בישול קצר במים רותחים, ומוגשות במגוון גדול של צורות ורטבים.

המסעדות האיטלקיות, ‘פיאנו פיאנו’ (יקנעם וכפר סבא) החליטו לעשות גם לקהל הישראלי מיני פסטיבל ‘ניוקי’ שהתחיל ב-28.2 ויסתיים שלושה שבועות לאחר מכן ב-21.3 . השף רועי חנין, השף הראשי של המסעדות בנה יחד עם נמרוד מורן, שף הסניף בכפר סבא ודייב ביגיו, שף הסניף ביקנעם תפריט ספיישלים שכולו מורכב מסוגי ניוקי שונים וממגוון גדול של רטבים. התפריט המיוחד יוגש בצמוד לתפריט הקבוע של המסעדות.

מסעדת “פיאנו פיאנו” שוכנת במתחם G בכפר סבא. מסעדה גדולה ומרווחת עם מפות אדומות משובצות, ממש קפיצה קטנה לחו”ל – איטליה הקטנה. המסעדה מעוצבת כבית חם בסגנון טוסקנה, במרכזו מטבח פתוח עם תנור פיצות המשלים את החוויה האיטלקית. ישנם מקומות ישיבה בפנים ובחוץ ובר אכילה נוח אל מול חדר יינות מסוגנן.

פיאנו פיאנו ניוקי סלק ממולא (צילום: נגה רוזנברג)
פיאנו פיאנו ניוקי סלק ממולא (צילום: נגה רוזנברג)

למנה ראשונה הזמנו, מרק היום, מרק עדשים כתומות טעים, פרוטי די מארה וקריספי בייקון – קריספי בייקון, טבעות קלמרי, מולים, פלפל קלוי, בצל ירוק ומיץ לימון, מנה עשירה ואהובה וכל אוהבי פירות הים היו נהנים ממנה עשירה בטעמים וכמובן, איך לא, מנה של אנטיפסטי.

למנה עיקרית הזמנו ארבעה סוגים של ניוקי. ניוקי כמהין, ניוקי קוארטו פורמז’, ניוקי תפוח-אדמה ברוטב שמנת פורצ’יני ופטריות פורטבלו וניוקי סלק במילוי גבינת קממבר. הניוקי היו נימוחים הרטבים במידה לא יותר מידי ולא יבשים. מה אהבנו במיוחד? האמת, לא הגענו להחלטה, פשוט כולם היו טעימים.

לקינוח הזמנו מנות המיוצרות במקום. קרם ברולה – קרם ברולה וניל מוגש לצד בננות מקורמלות על רוטב טופי וטוויל קוקוס.ומנה פרופיטרול – שלוש פחזניות במילוי קרם פטיסייר על מרק שוקולד חם עם גלידת בננות, אגוזים, שוקולד ושקדים מקורמלים.

פיאנו פיאנו, ניוקי כמהין (צילום: נגה רוזנברג)
פיאנו פיאנו, ניוקי כמהין (צילום: נגה רוזנברג)

לסיכום, פסטיבל הניוקי של “פיאנו פיאנו” אהבנו מאד. מנות גדולות מעניינות, טעימות, נימוחות ובהחלט תמורה מלאה לכסף. מילה של “אמא נגה”.

תפריט פסטיבל “ניויקי”  :

  • ניוקי תפוח-אדמה ברוטב שמנת פורצ’יני ופטריות פורטבלו – 56 ש”ח
  • ניוקי ברוטב רמניולו – 62 ש”ח
  • ניוקי תפוחי אדמה ברוטב קרבונרה עם אפונת גינה- 58 ש”ח
  • ניוקי אל הרומנה- 52 ש”ח
  • ניוקי סלק במילוי גבינת קממבר – 56 ש”ח
  • ניוקי מולים מרינייר – 62 ש”ח
  • ניוקי כמהין – 54 ש”ח
  • ניוקי קואטרו פורמז’- 49 ש”ח.
    פיאנו פיאנו, קרם ברולה (צילום: נגה רוזנברג)
    פיאנו פיאנו, קרם ברולה (צילום: נגה רוזנברג)

לצד החגיגה הקולינריות, במשך כל חודש מרץ ייהנו מחלוקת ניוקי מ-“מלך הניוקי” של פיאנו פיאנו שיעבור בין שתי המסעדות. הלקוחות יוכלו לעלות לדף הפייסבוק של המסעדות, תמונות מדליקות עם “המלך” ולזכות בעשרות פרסים, בניחוח איטלקי.

סניף:
וויצמן  מתחם G, כפר סבא , 09-7688778

סניף: התמר מתחם G, יקנעם, 04-9121912

כתיבת תגובה