קדירת עוף ביין אדום וירקות שורש

ארוחת החג לפנינו והבאנו לפניכם מתכון פשוט, קל להכנה והכי חשוב טעים. ניתן להגיש אותו מלווה באורז, תפא”ד, פירה, קוסקוס או עם פרוסת חלה טרייה שתספוג את הרוטב הנפלא 🙂  

עוף טוב - קדירת עוף ביין אדום וירקות שורש
עוף טוב – קדירת עוף ביין אדום וירקות שורש

החומרים הדרושים
עוף שלם מחולק לשמונה חלקים או 4 כרעי עוף שלמות (שוק וירך), בעלות עור שלם ובהיר
(מומלץ להשתמש בעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה של עוף טוב)
60 מ”ל שמן זית
1 בצל לבן
2 לפת
1 שורש סלרי
1 שורש פטרוזיליה
1 קולורבי
4 גבעולי סלרי
12 גבעולי פטרוזיליה
שיני שום מקולפות מראש שום שלם (ממליצים להשתמש בשום של דורות)
שום דורות (צילום: ארקדי רסקין)
שום דורות (צילום: ארקדי רסקין)

5 עלי דפנה
10 גרגירי פלפל אנגלי
500 מ”ל יין אדום יבש מעולה
1 סלסלת פטריות שמפיניון קטנות
מלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
שוטפים היטב את כרעי העוף ונפטרים מעודפי עור.
בסיר ברזל רחב וכבד בעל מכסה מתאים מחממים את שמן הזית על להבה גבוהה. מניחים בסיר את כרעי העוף כשחלק העור פונה אל הסיר ומטגנים להזהבה. הופכים ומזהיבים גם את צידן השני של הכרעיים ומוציאים לקערה.
בינתיים קולפים את הבצל ויתר השורשים. את הגדולים ניתן לחצות ואילו את הקטנים משאירים שלמים. מעבירים אותם לסיר בו הוזהב העוף ומערבבים בכף עץ כך שיעטפו בשומן ויצרבו מעט.
כשהירקות מעט מתרככים, מניחים מעל את גבעולי הסלרי והפטרוזיליה ומפזרים את שיני השום, עלי הדפנה והפלפל האנגלי. מתבלים במלח ובפלפל. מסדרים מעל בשכבה אחת את כרעי העוף בצמוד מאוד, כשצד העור הזהוב פונה כלפי מעלה.
יוצקים על הכל את היין עד כדי כיסוי העוף. מביאים את היין לרתיחה, מנמיכים לאש קטנה ומכסים. מבשלים את העוף כשעתיים בבעבוע עדין מאוד.
כ- 20 דקות לפני תום הבישול מקפיצים את הפטריות במחבת חמה עם 2 כפות שמן זית עד שהן נצרבות מעט ומוסיפים אותן אל הסיר.
מגישים עם אורז לבן או חלה וצלחות עמוקות לאסוף אליהם את הרוטב.
המתכון באדיבות “טוף טוב”.