קודארי – מסעדה טבעונית ששווה לכם להכיר. מילה של אמא נגה

קודארי – בר מסעדה טבעונית דרוזית, השוכנת בלב תל-אביב ומביאה את טרנד הטבעונות, שממשיך לצמוח לצלחת. טעים טעים טעים 🙂 מילה של “אמא נגה”.

מסעדת קודארי (צילום: דרור ורשבסקי)
מסעדת קודארי (צילום: דרור ורשבסקי)

קיבלתי הזמנה להגיע ולסקר מסעדה טבעונית דרוזית. לרגע, נשמע לי מוזר? מסעדה דרוזית טבעונית? למה? מה הקשר? ואז חשבתי רגע, הדרוזים הם מלקטים והמטבח שלהם עשיר בעשבי ליקוט אז, למה לא טבעוני? זה בהחלט נשמע טוב.
הצעתי ליונתן להצטרף אלי אך הוא, קרניבור גאה ולא ימצא מה לאכול במסעדה טבעונית. פניתי לכלתי והצעתי לה להצטרף אלי לערב בנות. את שני הבנים שלי השארנו לשמור על שני הנכדים וכך התפצלנו לבנים לחוד ובנות לחוד. חוויה מושלמת 🙂
ערב בנות במסעדת קודארי
ערב בנות במסעדת קודארי

מסעדת הקודארי שוכנת ברחוב קרליבך  39 בתל אביב, מתפרסת על שטח של 50 מ”ר וכן רחבה חיצונית  של 60 מ”ר. במסעדה יש 41 מקומות ישיבה וכן עוד 8 מקומות ישיבה על הבר העשיר במשקאות חריפים.
הקודארי, מסעדה טבעונית חדשה נפתחה בימים אלו בתל אביב ומציעה כיוון חדש ומרענן לכל מי שמחפש קונספט שונה ממה שמוצע בעיר כיום, מסעדת “קודארי” (טבעוני בערבית).
פיתה דרוזית עם מטבלים - מסעדת קודארי
פיתה דרוזית עם מטבלים – מסעדת קודארי

המסעדה נפתחה על ידי אלירן דיב דרוזי מפקיעין, בן למשפחת ציידים שעבר לתל אביב לפני כשנתיים והגשים את החלום להקים מסעדה טבעונית על טהרת המטבח של אמא.
לצד אלירן ומי שאמון על התפריט ניצב השף אסי דלק, שהיה הבעלים והשף של המסעדה החיפאית המיתולוגית “אום כול תום”, שהרכיב תפריט של מנות המזוהות מהמטבח הדרוזי הגלילי תוך התאמה לטעמים וחומרי הגלם הטבעוניים.
לבאנה - מסעדת קודארי
לבאנה – מסעדת קודארי

השילוב של השניים הוביל ליצירת קונספט ייחודי למסעדה: מנות מהמטבח הדרוזי הידוע כמטבח עם מנות בשריות באדפטציה לעולם הטבעונות. במסעדה תנור אבן כך שהמנות נאפות במקום וכן אינדוקציה לבישול וללא טיגון.

הגענו בשעות הערב וכבר בכניסה למסעדה ציינתי שהיום קר לי ואני ממש לא לבושה בהתאם (אני מציינת זאת כי שימו לב להמשך… ממש כמו בסרטים ‘אקדח שרואים במערכה הראשונה יורה במערכה השלישית ).

רומנייה - מסעדה קודארי
רומנייה – מסעדה קודארי

אל השולחן התחילו לזרום מנות ראשונות. ביניהם פיתה דרוזית חמה עם מטבלים, סלט מקלות סלק, סלרי קצוץ, לימון, בצל סגול קצוץ, מעוטר ברוטב פטה, נענע ושמן זית, סלט חצילים עם טחינה, סלט בורגול (שלטעמי היה חסר לימון) וגולת הכותבת לבנה עשירה העשויה מאגוזי קשיו טבעי עם זעתר לימון נגיעת פסטו ריחן- מנה מעולה!
עוד הגיעו לשולחן רומנייה תבשיל עדשים מסורתי עם רכז רימונים וטחינה, מנה נפלאה רכז הרימונים מוסיף מעט חמצמצות מעניינת מאד,
מאלובה - מסעדת קודארי
מאלובה – מסעדת קודארי

מאלובה שזה תבשיל אורז עם חלבון אפונה וסויה, חצילים, כרובית, מקלות גזר מטוגנים להם מוסיפים אורז מלא והמנה מוגשת ‘הפוכה’ על צלחת מקושטת בשברי פסטוקים, המנה מלווה בסלט קצוץ מתובל נפלא עם סומק ורוטב יוגורט כן גם הוא עשוי מקשיו. מנה נפלאה וטעימה מאד. עוד הגיעה לשולחן מנה של כפתה תבשיל טחינה מוקרמת עם קוביות בטטה, עגבניות שרי וקציצות חלבון סויה ואפונה . מנה משביעה וטעימה. אני, כאחת שאוהבת בשר המנה הייתה די טעימה. בהחלט הפתעה 🙂
מרק עדשים - מסעדת קודארי
מרק עדשים – מסעדת קודארי

לפני הקינוח הגיע אלירן, הבעלים של המסעדה ופנה אלי “… כשנכנסת, אמרת שקר לך, אז, הכנתי לך מרק עדשים, מנה שאינה רשומה בתפריט…”.
טוב, התרגשתי מאד, זה לא מובן ששף שבעלים של מסעדה יכין במיוחד בשבילי מנה מיוחדת. בהחלט ריגש אותי 🙂 כך יצא שכולם נהנו ממרק עדשים וגריסים סמיך חם ומהביל, בדיוק כמו שאני אוהבת, לא רק שחימם את הגוף חימם גם את הנשמה 🙂 תודה.
וגולת הכותרת, הקינוח 🙂 לשולחן הוגשו 2 מנות קינוח האחת כנאפה, ואני מתה על כנאפה, והשנייה מלאבי. שתיהן עשויות מקרם קוקוס וקשיו. מנות מ-ע-ו-ל-ו-ת ! אחת ממנות הכנאפה הטעימות ביותר שאכלתי 🙂
מלאבי - מסעדת קודארי
מלאבי – מסעדת קודארי

כנאפה - מסעדת קודארי
כנאפה – מסעדת קודארי

לסיכום – הקודארי מביאה את בשורת הטבעונות והמטבח הדרוזי אל העיר הגדולה ואל מרכז הקונצנזוס עם מנות טעימות ומרגשות המתאימות לא רק לטבעונים.

נהנתי, נהנתי ומאד נהנתי. אהבתי גם את האנושיות שיצאה הישר אלי לצלחת.

יאללה לכו ותהנו 🙂 ממליצה בחום 🙂

מילה של “אמא נגה”.

עוד מנות שמוצעות בתפריט המסעדה: “המפתול של אמא” קוסקוס ערבי גלילי, תבשיל גרגירי חומוס, כרובית בצל  וקציצות חלבון סויה ואפונה 55 ₪, צלחת חומוס בהכנה במקום 28 ₪ (לא כולל תוספות), שולבטה פריקי, קישואים חצילים, עגבניות ועוד מבושל ברוטב עגבניות ותבלינים עם לבנה או טחינה בצד 45 ₪, בורקס דרוזי- פיתה דרוזית בעבודת יד ממולאת בלבנה, תבולה, גרגרי חומוס מתובל בשמן זית וזעתר 39 ש”ח קבב טבעוני מחלבון אפונה וסויה המוגש עם תפוח אדמה בתנור ושעועית ירוקה 59 ₪ ועוד מגוון של מנות מיוחדות וטעימות.

כפתה - מסעדת קודארי
כפתה – מסעדת קודארי

יש לציין שמחירי המנות הם בין המחירים הזולים הקיימים בתחום ההסעדה הטבעונית כיום.
“קודארי” – בר מסעדה דרוזית טבעונית
רח’ קרליבך 39 (מול רח’ הארבעה) תל אביב, 
שעות הפעילות:  שני עד שבת בין השעות 11:00 ל- 23:00
 

כתיבת תגובה