שלו(וה) ביער בקרית טבעון

מסעדת “שלו ביער” בקריית טבעון משתתפת בפסטיבל טעמים בעמקים שיתקיים בין התאריכים 28.1-11.2.2018 באנו לסקר ונשארנו פעורי פה… קבלו הצצה 🙂 מילה של “אמא נגה”. 

שלו ביער
שלו ביער

בשעות הערב המוקדמות הגענו למסעדת “שלו ביער” בקרית טבעון.
איך שטיפסנו במעלה המדרגות ונגלה לפנינו מבנה המסעדה נעצרתי… התנגן לי שיר בראש…. המקום פשט היה קסום. מבנה ישן, מתוחזק, מגונן מואר באור צהוב ורך ואצלי בראש יובל בנאי ומשינה מתנגנים…
שלו ביער
שלו ביער

“ברחובות שלנו
יש קסם מיוחד
זה לא מפריע
רק אם אתה לבד
כשאתה לבד
הכל נראה גדול
הכוכבים למעלה
לא רוצים ליפול … “

כן, היה ממש קסם מיוחד, קסם טוב העושה מסג’ בלב, מרגיע מנחם… וכך עם חיוך רחב על פני נכנסנו למסעדה.

במרכז המסעדה עומדת אח גדולה המפיצה חום נעים מסביבה. רומנטית לאללה…

שלו ביער
שלו ביער

בעלת המסעדה רוני גליקו התחילה את עבודה ב’שלו ביער’ עם הקמת המסעדה לפני כ- 20 שנה כמלצרית. אח”כ הייתה מנהלת המסעדה ולפני כ – 7 שנים הגשימה את חלומה ונהפכה לבעלת המסעדה.

מסעדת ‘שלו ביער’ נחשבת למסעדה מובילה באיזור הצפון ועולים אליה לרגל מכל הארץ, והיא נמצאת בצמרת המסעדות כבר כמעט 20 שנה.חזות המסעדה משלימה את המנות היוצאות מידיו של השף גזית והצוות שמאחוריו, העיצוב מוקפד ביותר. “שלו ביער” שוכנת באזור בית שערים העתיקה, למרגלות קריית טבעון בתוך מבנה עתיק ומרשים המוקף בחורש טבעי.

שלו ביער - סביצ'ה
שלו ביער – סביצ’ה

בעברו המבנה שיכן את אגודת השומרים, ומאחוריו היסטוריה מרתקת. כמחווה לתקופה מציגים במסעדה, הממוקמת מרחק הליכה מפסלו של גיבור העלייה השנייה אלכסנדר זייד, ספרים ותמונות מאותם הימים.

התיישבנו ומיד נגשה מלצרית חמודה, הגישה לנו תפריט והמליצה על מנה ראשונה של פטה כבד עוף עטוף בשוקולד לבן מוגש על מצע של ריבת פירות יער. אני, מאד אוהבת פטה כבד עוף במיוחד שם שילוב של מתוק. לי המנה נשמעה בהחלט מוצלחת והזמנתי… עוד מנה שהוזמנה היא סביצ’ה של אלבקור מעושן, אפרסמון, אבוקדו, בצל, ג’ינג’ר, שמן זית ולימון, סיגרים במילוי גבינה מעודנת, אריסה של עגבניות ונענע על צזיקי שמיר ואגוזים ולחם הבית ומטבלים.

שלו ביער - מנת מושלמת
שלו ביער – מנת מושלמת

המנה הראשונה שהגיעה היא לחם הבית. הגיע מאפה ריחני כמו עוגת שושנים עם פסטו. זה לחם הבית? שאלתי בחיוך? כן… יפה 🙂

ואז… הגיעה אחת המנות היפות ביותר שראיתי “פטה כבד עוף בציפוי שוקולד לבן על מצע של ריבת פירות יער”. אני מבקשרת ומסקרת הרבה מסעדות כבר שנים, מחזה כזה יפה, לא זכור לי. הגיעה … טוב, אין מילים… הסתכלו בתמונה. כמה שזה יפה זה כל כך טעים… בטירוףףףף. השילוב של פטה כבד עם מתיקות של שוקולד וריבת פירות יער הוא פשוט מושלם. בקיצור אחת המנות היפות והטעימות ביותר שאכלתי… הצלחת לא חזרה ולא שוחררה מהשולחן עד שסיימנו עד תום!!! מילה של “אמא נגה”.לעיקריות הזמנו שתי מנות.

האחת שלישיית בקר, קרנצ’י תפוחי אדמה, פיטריות, עלי מנגולד, שום פלפל, ציר בקר ושמנת. מנה טעימה מאד, השמנת לא הכבידה על התבשיל אהבנו.

שלו ביער - שלישיית בקר
שלו ביער – שלישיית בקר

ומנה של ניוקי פירות ים, שום קונפי, סלרי בזיליקום, עגבניות, אריסה שמנת וגבינת פרמזן. הגיעה מנה גדולה, קצת דחוסה לטעמינו.

לקינוח הזמנו מרקיז שוקולד נחמד ועוגת גויאבות ושוקולד לבן (המתאימה למכורי הגויאבות כמוני 🙂 ).

לסיכום, “שלו ביער” מציגה תפריט משובח עם מנה ראשונה הכי יפה והכי טעימה שאכלתי מזה זמן רב. “שלו ביער”, זו מסעדה ראוייה המציגה אוכל טוב, שירות מצויין ואווירה בהחלט קסומה.

מילה של “אמא נגה”.

כדאי לכם לדעת,שפסטיבל טעמים בעמקים חוגג בשנתו ה- 14, 70 שנה למדינה ומתחבר לשבעת העשורים בנושאי ההיסטוריה הקולינרית של המדינה.
לכבוד חגיגות ה-70 למדינה תפריטי המסעדות המשתתפות יציגו בתפריטיהם את ההשפעות הקולינריות של כל עשור ועשור, מנות הדגל של המסעדות יסומנו בתפריט בדגל ישראל  וסיפורי האתרים ההיסטוריים בסביבת המסעדה ישתלבו בפסטיבל ובפולקלור המקומי שממנו ייהנו אורחי הפסטיבל שיבקרו באזור העמקים.

המסעדות המשתתפות: אוקטגון, בלה, גוסטינו, דורון בר און, חוות התבלינים בגלבוע, טנדוקה(כשר), לימוזין, ללה, מרינדו, רינו מילאנו (כשר), שלו ביער, תאי צ’ין.
ארוחות בפסטיבל  79-109 ₪ כולל כוס יין מיקבי האזור
הארוחות במסעדות  א’-ה’ , שישי עד 16:00,  שבת מ- 18:00
* המסעדות רשאיות לשנות את השעות והימים יש להתעדכן באתר המסעדות.
כל הפרטים באתר הפסטיבל  
 www.teamim-baamakim.co.il      

כתיבת תגובה