מחפשים לאירוע שלכם קייטרינג דרום אמריקאי משובח? ממליצה לכם להכיר את שף אסאדור מריאנו שיינקמן. לשף יש קייטרינג גריל דרום אמריקאי מ-ש-ו-ב-ח!!! ממליצה בחום! מילה של “אמא נגה”. ספויילר, כתבה עם ה-מון ה-מון בשר
שף אסאדור מריאנו שיינקמן, בעל קייטרינג בשר דרום אמריקאי, שף מקצועי, מציע חוויה קולינרית דרום – אמריקאית ממרכיבים טריים ואיכותיים וללא חומרים משמרים וצבעי מאכל.
השף מריאנו שיינקמן נולד בבואנוס איירס עם גנים ארגנטינאיים, למד 2 תארים בפרסום והשתלב בעולם העסקים כבכיר מעונב עם ויסקי משובח. בשנת 2002 הגשים חלום ועלה מארגנטינה לישראל בגיל 27, והיה בטוח שהקריירה שלו תמריא בתחום הפרסום והאסטרטגיה, עם שני תארים ביד וניסיון מול לקוחות בינ”ל גדולים, הוא הבין שלא יוכל להתחמק מהחלום שבוער בו ומהגנים איתם נולד – סכין ביד אחת ומלח פלפל ביד השניה, והבין שכדי למצות את החיים ולהנות מהם, עליו להשקיע את מירב מאמציו במה שהוא הכי אוהב לעשות, והחליט להפוך את תחביב חייו למקצוע. מריאנו עבד במסעדות מובילות כגון קפה כזה, קלואליס, מול ים, שגב אקספרס וקפה נואר.
שף מריאנו שיינקמן
לפני כעשר שנים, החליט לפתוח קייטרינג בוטיק, ולהיות שף עצמאי. כיום הוא מבעיר אש ונהנה להפתיע את האורחים עם חגיגת בשרים משובחת על הגרילרים המקצועיים שהוא מפתח ובונה בעצמו. הראשונה “la calecita” – קרוסלת הבשר הייחודית שפיתח בעצמו, ובנה, אחרי שנה של סקיצות ותיכנונים על הנייר, איתה נפגשתי לפני כשנתיים והפעם נפגשתי עם עוד גרילר מיוחד שהשף הגה, תכנן ובנה בעצמו. הייחוד של הגרילרים שהבשר נתלה בצדדים או מלמעלה (בגריל החדש) השומן מטפטף על הבשר או הירקות שנמצאים למטה והטעם… משגע שף מריאנו צולה בצורה זו מגוון רחב של בשרים צלעות, בריסקטים, אסאדו, חזה ואווז שתלוי מעל ומקבל עישון עדין מהגחלים ואחר רק נצרב בלהבות של וויסקי (פלמבה) נחתך ומוגש עם פירה דלעת ותירס ועוד תבלינים בתוך הדלעת וכל הטוב הזה מונח על מצע של שעועית שחורה.
היום, אחרי הקורונה תיפתח סדנא קצת שונה. הפעם יהיו מנות חדשות שהתחילו להתגבש בזמן הקורונה. מנות פיוז’ן של חומוס ביתי עם שעועית שחורה ועוד…
שף מריאנו שיינקמן הבעלים של קייטרינג דרום אמריקאי עושה אירועים פרטיים החל מ – 20 איש ועד חתונות גדולות של מעל ל 500 איש. האירועים הם אירועי בשר משובחים בסגנון ארגנטינאי וברזילאי. בשנה האחרונה השף מחזיק מטבח גדול ותפעולי במושב צופית ומשם הוא מתארגן ויוצא לפעילות. אירועי טעימות נערכות בחצר ביתו של שף מריאנו שיינקמן בחדרה. כמו כן שף מריאנו משמש כשף הבית בחברות קייטרינג גדולות המוכרות היטב לכולנו (נו, אתם כבר יודעים שאסור לאמר אותן, אבל – רק שתדעו…).
כמו כן שף מריאנו עורך אירועים גדולים או קטנים לימי גיבוש הכל לפי דרישות הלקוח. – ממליצה בחום
כבר בכניסה לרחוב ריח הבשר המשכר, הצלוי על הגריל אפף את כולנו. מריאנו מנצח על שלושה גרילים ענקיים ביד רמה ולצידו שף שלומי ועוד כמה עוזרים.
כוס הלחיים נאמרה כבר בכניסה. שף מריאנו ציין בפנינו שהיין הוא יין כשר של יקב מארגנטינה. אחד מהייקבים הבודדים בעולם הנושאים תו כשרות. יין מלבק מצויין.
שף מריאנו הסביר לנו את ההבדל בין צלייה ברזילאית, של נתחים גדולים על שיפודים גדולים והבשר נחתך ברצועות רצועות כמו שווארמה לבין צלייה ארגנטינאית שבה הנתחים הענקיים מונחים שעות על הגריל ומוגשים מוכנים לשולחן.
תכלס, לא משנה לי איך הבשר ניצלה ובאיזו שיטה העיקר שיוגש לשולחן
והבשרים הוגשו לשולחן והיין זרם כמו מים. מריאנו מנצח על כל החבורה ואנחנו… הוי איזה כייף היה לנו אכלנו ואכלנו ואכלנו…. והשף לא חסך במאומה.
מגוון אדיר של בשרים בטכניקות בישול, צלייה שונות חלקן קצרות חלקן ארוכות למעלה מ – 9 שעות והתוצאות מטורפות.
הארוחה לוותה ביין כרמל לבן בלנד של מוסקט, גוורץ ופראנץ’ קולומבאר ויין אדום, כפי שציינתי של יקב ארגנטינאי יין מלבק מעולה.
מימין – בריסקט על מצע חומוס ושעועית שחורה
ממליצה לכם להיכנס לקישור המצ”ב
https://www.youtube.com/shorts/UH8-TL7q-Ys
אחת מארוחות הבשרים המושחתות והמשובחות ביותר שאכלתי ממליצה בחום מילה של “אמא נגה”.
וכמובן הקינוחים הקינוח הנפוץ ביותר הוא הפלאן ואני מ-ת-ה על פלאן. שף מריאנו מכין פלאן לפי מתכון ביתי אישי שרץ כבר כמה דורות במשפחתו. זהו…. תדמיינו
יש לכם אירוע? מתכננים חתונה? אוהבים בשרים ומחפשים סדנא? זה המקום בשבילכם ממליצה בחום על שף מריאנו שיינקמן – קייטרינג דרום מאמריקאי מ-ש-ו-ב-ח!!! מילה של “אמא נגה”. https://www.facebook.com/mariano.grill.catering
רוצים לקרוא על המפגש הראשון שלי עם מריאנו? כנסו ללינק https://bit.ly/3uWKFEK