תרומת ביצית מחו"ל – 10 טיפים שחובה לדעת

הכמיהה ללדת ילד, פרי ביטנך משותף לכל הזוגות. לצערי, לא כל אחת זוכה… ואז, מתחיל שלב לא פשוט, שבו אתם מחפשים תרומת ביצית על מנת לממש את החלום. על פי הערכות של משרד הבריאות, בכל שנה יש בישראל כ-5000 נשים אשר זקוקות לתרומת ביצית. קבלו 10 טיפים שחובה עליכם לדעת אם אתם מחפשים תרומת ביצית מחו”ל.

(באדיבות: פז רוזנברג ברזילי)
(באדיבות: פז רוזנברג ברזילי)

מאת: שי קסלר, מנור מדיקל – תרומת ביצית ופונדקאות ישראלית
 להרות וללדת ילד בריא באמצעות תרומת ביצית היא הדרך היחידה עבור נשים בגיל מתקדם, שבו איכות הביציות ירודה מכדי להשיג הריון או נשים עם מחלות גנטיות הגורמות לחוסר פעילות שחלתית, נשים שעברו כריתה של השחלות וגם נשים שעברו טיפולים כגון כימותרפיה או הקרנות אשר גורמות לפגיעה בייצור הביציות.
בישראל קיים מאז ומעולם מחסור עצום בנשים אשר מעוניינות לתרום ביציות עבור נשים הזקוקות לכך והמחסור בביציות לתרומה מוביל נשים רבות לפנות לסוכנויות אשר עוסקות בתרומת ביצית מארצות מתפתחות או מארה”ב.
תחום תרומת הביצית מחו”ל מגלגל סכומי כסף גדולים אשר מפרנסים לא מעט מתווכים שזיהו את הרצון העז של נשים וזוגות להפוך להורים. רוב המתווכים למיניהם בחרו לבצע הליכי תרומת ביצית בדרכים מקוצרות וכל קשר עם היושרה והאחריות הוא בגדר מקריות. הכניסה לתהליך הרגשי של תרומת ביצית היא בפרוש לא קלה בלשון המעטה ורצוי מאד לבדוק בידי מי אתם מפקידים את גורלכם בתהליך כה רגיש של הבאת חיים חדשים לעולם.
לפניכם 10 עצות יעילות וחשובות שיסייעו לכם לדעת מה לבדוק ומה לשאול לפני שיוצאים למסע.

  1. אישור משרד הבריאות הישראלי– לא מספיק שלקליניקה יהיה רישיון של אותה מדינה ששם היא פועלת אלא חובה שמשרד הבריאות הישראלי ראה את הקליניקה והנפיק רישיון כחוק להביא מקליניקה זו עוברים עבור מטופלות בישראל.
  2. קבלת עוברים מחו”ל – סוכנות אשר משרד הבריאות הישראלי לא אישר את הקליניקה שהם עובדים בחו”ל לא תוכל להכניס עוברים לישראל. במצב כזה הרופא ינסה לשכנע את המטופלת לטוס לחו”ל לצורך השתלות עוברים (החזרות) קחו בחשבון שאין פיקוח ישראלי כאשר ההחזרה מבוצעת בחו”ל ע”י צוות רפואי זר.
  3. גיוס תורמות – רצוי שתהליך גיוס התורמות ובדיקתן יבוצע ע”י אנשי מקצוע ישראלים בהתאם להנחיות רפואיות שניתנו ע”י רופא ישראלי.
  4. אבחון פסיכולוגי – לוודא שהתורמת עברה אבחון פסיכולוגי מקיף.
  5. ביטוח – חובה שיהיה לסוכנות הישראלית ביטוח אשר מכסה את כל התהליך בחו”ל ובארץ מתחילתו ועד סופו.
  6. שינוע זרע/עוברים – לשים לב שהסוכנות אינה משנעת זרע או עוברים באמצעות חברות שילוח כמו DHL או פדקס. שינוע זרע לחו”ל ושינוע עוברים בחזרה לארץ חייב להתבצע ע”י אדם מוסמך מטעם החברה אשר עבר הדרכה מקצועית.
  7. רפואה ישראלית – רצוי מאד שכל תהליך הפשרת הזרע והפרייתו עם ביציות התורמת, יבוצע ע”י אמבריולוג ישראלי או מינימום יפוקח בזמן אמת ע”י איש מקצועי ישראלי.
  8. התחייבות לעוברים – חשוב לוודא כי הסוכנות מתחייבת למספר עוברים ולא למספר ביציות. כמו כן מומלץ מאד לבדוק בכמה סוכנות את מספר העוברים אשר מקבלים תמורת התשלום.
  9. פיצוי – לשים לב בהסכם לסעיף מדיניות הפיצוי. חשוב שהפיצוי יהיה הוגן במקרה שעוברים לא שרדו הפשרה או עוברים באיכות ירודה. כמו כן לבדוק בהסכם מה קורה מבחינת הפיצוי במצב של הפסקת הריון באמצע מסיבה רפואית. (נהוג לקבל השלמת עוברים).
  10. תשלום – יש חברות אשר מאפשרות תשלומים באמצעות כרטיס אשראי ואף מציעות הלוואות גמישות ללא ריבית, זו זכותם לקבל.

בהצלחה
 

לפוסט הזה יש תגובה אחת

כתיבת תגובה