בואו לפסטיבל בא לי גליל – מילה של “אמא נגה”

הגליל, חבל ארץ משגע 🙂 לראשונה השנה, הגליל פותח את שעריו ומזמין אתכם לפסטיבל קולינרי מיוחד “בא לי גליל’, הכולל שילוב של אנשים, מסורות, תרבויות, טעמים וריחות בהובלת ‘אשכול בית הכרם’. מילה של “אמא נגה”.

מאת : עופרה פנחס, נגה רוזנברג

אשכול בית הכרם בגליל  המונה ישראלים, דרוזים, ערבים, בדואים, מוסלמים ונוצרים מאפשר לראשונה הצצה לתוך הבתים ולהיכרות עם אנשים מיוחדים, לתבשילים מקומיים ולשלל סדנאות בישול, סיורי ליקוט, סיורים מודרכים ושלל פעילויות לכל המשפחה. הפסטיבל יתקיים בשני סופי שבוע חמישי – שבת 24/3 – 26/3 ובסופ”ש 31/3 – 2/4 .

אצל זיאד וסוואד

הצטרפתי לסיור מקדים לעיתונאים וביקרנו בכמה מקומות נפלאים ומרגשים שממליצה לכם להגיע ולהינות 🙂

בין המקומות המיוחדים שישתתפו בפסטיבל תוכלו להנות מביקור בכפר סלאמה, כפר בדואי בגליל התחתון  ולבקר בביתו של זיאד סוואעד המציע אירוח חוויה בדואית הכוללת סדנת ליקוט, בישול משותף עם רעייתו זאדה וארוחה מלאה בשפע מטעמים מהמטבח המקומי ומליקוטים.
בחצר הבית אוהל אירוח בדואי מסורתי, צבעוני שבו ניתן להתכנס ולהנות מצלילי נגינתו של זיאד ולשמוע סיפורים מיוחדים.
זיאד שהיה בעבר מורה, איש תקשורתי ונעים, כייף לשמוע אותו מדבר, מלמד דברים חדשים והכל בחיוכים ובאירוח חמים.
כשהגענו אל ביתו זכינו לטעום שפע בישולים מליקוטים מקומיים הכוללים שפע ירקות וקטניות בריאות. בין המעדנים שהוגשו פיתות ביתיות עם זעתר, תבשיל עדשים, חומוס טרי וחם, לבאנה, זיתים כבושים, תבשיל עלי ליקוט, חביתת ירק, שקשוקה נפלאה, מגוון רחב של סלטים, קינוח נפלא של טחינה עם ממרח חרובים עוד ועוד… וכמובן לסיום קפה עם הל וחליטת תה צמחים נפלאה 🙂

זיאד וסוואד עם מפיק הפסטיבל אוהד רוט

הבישול הבדואי מושתת על חלב, בשר, בישול פשוט וקל, קולינירה פלאחית המתבססת בעיקר על ירקות ופחות בשר.
כפר סלאמה- אירוח בדואי, אצל זיאד וסוואד, במקום סדנאות ליקוט ובישול מקומי, סדנת ממתקים, סדנת ממולאים, סדנת קפה, שמן זית ועוד.
זיאד וסוואד מכינים גם עלי גפן נהדרים, חליטת תה מצמחים עונתיים מקומיים.
האירוח בקבוצות ויש להירשם דרך האתר.

מכפר סאלמה המשכנו לביקור בכפר ראמה היושב על צלע ההר ובתוכו סימטאות צבעוניות, מסעדות מיוחדות, אתרים מקומיים וקולינריה מקומית משגעת.

פינת קסם בראמה

ראמה שוכנת מול כרמיאל על כביש 75 המוכר כביש עכו – צפת. שנים אנחנו נוסעים בכביש אך לא נכנסנו לסימטאות ראמה. ואם עצרנו לאכול היינו נכנסים למסעדה ‘עזבה’ הנפלאה השוכנת בכניסה לכפר. הפעם, הגענו ונכנסנו לתוך הסמטאות הנפלאות של ראמה. פינות צבעוניות ויפייפיות קידמו את פנינו עלינו עד למעלה, ליד המועצה ושם נפגשנו עם מסעד 🙂 .
אם בא לכם משהו בקטנה לאכול במקום או לדרך תוכלו לבקר אצל חומוס מסעד המציע חומוס טרי איכותי עם מתכון שלו סודי ולצד החומוס חמוצים שנכבשו במקום, פול, משאוושה, מחלוטה, צ’יפס, פלאפל ושקשוקה.
חומו מסעד- כפר ראמה
פתוח מידי יום מלבד ראשון בין השעות 8:00-14:30
במהלך ימי הפסטיבל חומוס מסעד גם ימכור בדוכן בעיר כרמיאל.

אל-סובאת

בסמיכות לחומוס של מסעד שוכנת לה מסעדת א-לסובאת, בגרעין העתיק של ראמה, בניהולם של מימי וחוסאם. חוסאם, שניהל עד לפני שנתיים את המסעדה ב’אחוזת שולמית’ בראש פינה, סגר ופתח את אל-סובאת בבית עתיק ששיפץ בראמה. בית יפייפה עם קירות מקומרים שכולו מסעדה. יש במקום גם חדר לאירוח פרטי יפייפה המיועד לכ – 25 אנשים.

חוסאם, מימי והבת

מסעדת אל-סובאת תציע לכם אוכל עם תפריט ים תיכוני/איטלקי וקינוחים משגעים. הבעלים חוסאם, מציג קולינריה ברמה גבוה מאוד עם פיוז’ן מקומי ואיטלקי, לצד קינוחים של רעייתו מימי בוגרת אסטלה שעובדת יחד עימו. עוד עובדים במקום שני ילדים הדואגים לאירוח ושירות נהדר.

מסאחן


אנחנו זכינו לטעום את המסאחן הכולל בצל מקורמל ובשר היושבים על בצק פיצה נפוליטנית – מעולה 🙂 ממליצה בחום 🙂 מילה של “אמא נגה”. עוד מטעמים נפלאים ארנצ’יני פיטריות וגבינה על מצע טחינה, סלטים נפלאים עם גבינה מקומית מתובלים בהרבה סומאק, ואל תפספסו את קובה בשר העשויה מבורגול במעטפת דקה דקה ובמילוי עדין של בשר מטוגנת ולא שומנית בכלל.

קובה – חובה!!!

תשמעו, אכלתי הרבה קובה אבל זאת פשוט נימוחה, עסיסית מתובלת לעילא ולעילא היושבת על מצע יוגורט עיזים איכותי 🙂 אחת ה-מנות ה-מעולות 🙂 מילה של “אמא נגה” ועוד מאכלים מקומיים נהדרים.
המסעדה פתוחה למשפחות, קבוצות ופרטיים ומציעה מגוון ארוחות בוקר וארוחות למהלך היום.

מסעדת אלסובאת – כפר ראמה  https://www.facebook.com/alsobatrest/


המסעדה פתוחה במהלך כל השבוע בין השעות 10-23 מלבד ימי שני.

בין הביקור במסעדות תוכלו לצאת לסיור בכפר ולהנות מאתרים מיוחדים לצד נופים משגעים של הגליל.

הנוף מחוות רום

לאוהבי יין וגבינות מומלץ לבקר בחוות רום בהר כמון, בחווה מייצרים גבינות אורגניות מעדר עיזים מיוחדות וכשטועמים את הגבינות מרגישים את הטעימים הנפלאים והמיוחדים.
ניתן לסייר בחווה, לאכול ארוחה טובה הכוללת סלטים ולחמי מחמצת הנאפים במקום.
את החווה הקים עמית רום טייס לשעבר, החווה הוקמה בשנת 1986 וכחלק משילוב פגועי נפש בתעסוקה, הם מועסקים במפעל הגבינות בחווה המיוצרות מעדר העיזים של המקום.
מבקרי המקום יזכו לשבת בחלק הפנימי של המסעדה וביום שימשי להנות מהמרפסת על ההר המשקיפה לנוף נהדר, לצד עצי זית מקומיים.
חוות רום – הר כמון https://havatrom.co.il/

אירוח בחוות רום

משם המשכנו לישוב צורית, השוכן ממערב לכרמיאל לבית משפחת דולב שמתגוררים בו זוג אומנים, אסתי ואבי דולב. היא הבשלנית והוא אמן היוצר האחראי על עיצוב ויצירות בבית כולל נגרות, ציורים, אריחים ועוד.

בני הזוג אסתי ואבי הם קיבוצניקים במקור, אסתי בת קיבוץ אשדות יעקוב איחוד ואבי בין קיבוץ כברי, שהכירו בצבא. לאחר שהייה של כמה שנים בחו”ל, לצורך עבודתו של אבי, אסתי למדה קולינריה במגוון מקומות בחו”ל. עם חזרתם לארץ הקימו וניהלו במשך 12 שנה את מסעדת הקרפ הצרפתי בתל אביב עד שהחליטו לעבור לצפון ולהיות עצמאים ולפתוח את ביתם לקהל הרחב. על האומנות אמון אבי ועל הקולינרייה אסתי.

אסתי ואבי דולב


אבי, אומן / צייר אספ גדול המציג את כל האוספים שלו ברחבי הבית, בנה ועיצב לבדו את הבית, הרהיטים וכל מה שנמצא. הכל, כל כך יפה, מרגש, צבעוני ומאד מיוחד. ואסתי שעבדה המון שנים במסעדות, ובמשך 5 שנים הייתה השפית במלון ‘מצפה הימים’, מאוד אוהבת את הבישול, הקולינריה החליטו לפתוח את ביתם היפה לאירוח של קבוצות. לקראת האירוח הביתי אסתי בנתה תפריט עם טעמים מיוחדים רק לה.

קולינריה – אסתי. בניית שולחן – אבי


משנת 2005 אסתי ואבי עובדים במתכונת אירוח ביתי מתוצרת המקום ומעודדים שיתוף פעולה בין אמני ויוצרי הקהילה בישובם.
הבית פתוח לאירוח קבוצות מ-6 אנשים עד 20 בתיאום מראש.

התפריט משתנה בהתאם לבקשות שלכם ונבנה במשותף. במקום תפריט הכולל אוכל בשרי, צמחוני, טבעוני, ללא גלוטן – נבנה על פי דרישה של הקבוצה.

המחיר בארוחה צמחונית חלבית כולל שתייה וקינוח יעמוד על 160 ש”ח.

תפריט לארוחה בשרית הכוללת שתייה וקינוח יעמוד על 180 ש”ח לאדם.


בישוב צורית, מתגוררים שפע אומנים הפותחים את ביתם לסדנאות ולמכירת דברי אומנות.

בית דולב- ישוב צורית https://www.facebook.com/BytDwlbDolevHouse/

כדאי לכם לדעת –

במהלך הפסטיבל “בא לי גליל” יקחו חלק תיירנים מקומיים ותיירנים חדשים, הפסטיבל יכלול ערבי אוכל וסיפורי מורשת, סדנאות בגינות ירק אורגניות, סדנאות קפה, ליקוט עשבים, סדנא אתיופית, סדנת התססה של ירקות ע”י נטורופטית ועוד… תוכלו להנות משפע קולינריה גלילית מגוונת, אומנים וטעמים.

לפרטים נוספים –

אתר תיירות אשכול בית הכרם – https://bkerem.org.il /

אשכול יישובי בית הכרם בפייסבוק: https://www.facebook.com/beithakeremcluster/

החוויה הבדואית בגליל – https://bedouim.galilgov.co.il

האתר להרשמה נפתח!!! להלן הלינק הישיר:

לפוסט הזה יש תגובה אחת

  1. מלכה בלוטשטיין

    ממליצה מאוד לטעום את מטעמיה המיוחדים של אסתי דולב השפית המנוסה ביישוב הקניתי צורית, ולסייר בביתם המיוחד ולהנות מיצירותיו של אבי דולב בעלה. שיצליחו במעשה ידיהם ושימשיכו להעניק לכולנו מעצמם.

להגיב על מלכה בלוטשטיין לבטל