3 מתכונים עם רטבי צאטני של נפטון

חברת “נפטון”, מציעה סדרה של רטבי צ’אטני מקוריים צ’אטני מנגו מתוק, צ’אטני מנגו חריף, צ’אטני שזיף פיקנטי .קבלו  מתכונים קלים, טעימים ומהירי הכנה עם צ’אטני.
כבדי עוף ופטריות שמפיניון ברוטב צ’אטני שזיף פיקנטי

כבדי עוף ופטריות שמפיניון בצ'אטני שזיף פיקנטי (צילום: דניאל לילה)
כבדי עוף ופטריות שמפיניון בצ’אטני שזיף פיקנטי (צילום: דניאל לילה)


מצרכים :
1/4 צנצנת רוטב צ’אטני שזיף פיקנטי של “נפטון”
500 גרם כבד עוף
3 – 4 בצלצלי שאלוט, קלופים
1/2 סלסלת פטריות שמפיניון
3 כפות שמן
1/3 כוס יין אדום יבש או חצי יבש
* להגשה: בצל ירוק, פרוס דק
אופן ההכנה:

  • מחממים את השמן ומטגנים את הבצלצלים עד להשחמה.
  • מוסיפים את היין האדום, מנמיכים את הלהבה ומצמצמים את הרוטב, לחצי הכמות.
  • מוסיפים את הפטריות והכבד לטיגון קצר. מוסיפים את רוטב הצ’אטני שזיף פיקנטי, ומביאים לרתיחה. מכבים את האש, מוציאים את התכולה לכלי הגשה, מעטרים בבצל ירוק ומגישים מיד.

הום פרייז ברוטב צ’אטני מנגו מתוק

הום פרייז עם צ'אטני מנגו מתוק (צילום: דניאל לילה)
הום פרייז עם צ’אטני מנגו מתוק (צילום: דניאל לילה)

מצרכים (ל-4 מנות)
4 – 5 תפוחי אדמה גדולים, חתוכים לקוביות
4 – 5 כפות רוטב צ’אטני מנגו מתוק של “נפטון”
1 כף סויה מתוקה של “נפטון”
1 + 2 כפות שמן קנולה או חמניות
2 כפות שמנת צמחית
מלח
פלפל שחור גרוס
* להגשה: שומשום קלוי/קצח
אופן ההכנה:

  • מכניסים את תפוחי האדמה לסיר עם מים כדי כיסוי, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 3 דקות. מסננים ושמים בקערה.
  • מוסיפים 2 כפות שמן, מלח ופלפל ומערבבים הכל. מעבירים לתבנית אפייה ומכניסים לתנור מחומם מראש לחום של 200 מעלות, עד להזהבה.
  • שמים 1 כף שמן במחבת רחבה/ווק, מוסיפים רוטב צ’אטני מנגו מתוק,רוטב סויה מתוקה של “נפטון” ואת השמנת הצמחית. מערבבים הכל ומביאים לרתיחה, מתבלים במלח ופלפל.
  • מוסיפים למחבת את תפוחי האדמה, מקפיצים 1- 2 דקות ומעבירים לכלי הגשה. מפזרים מעל שומשום קלוי או קצח, ומגישים.

חזה עוף ברוטב צ’אטני מנגו חריף

חזה עוף בצ'אטני מנגו חריף (צילום: דניאל לילה)
חזה עוף בצ’אטני מנגו חריף (צילום: דניאל לילה)

מצרכים (4 מנות):
1 בקבוק צ’אטני מנגו חריף של “נפטון”
4 שניצלים גדולים ועבים, או 2 פרפרים שלמים של חזה עוף, פרוסים לפילטים עבים (כ-1 ס”מ)
3 כפות קמח
שמן לטיגון
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:

  • לערבב את הקמח והמלח. לקמח את חזה העוף מכל הצדדים. לחמם שמן במחבת, ולטגן את חזות העוף להזהבה קלה.
  • להניח את חזה העוף בצלחת הגשה. לנער את בקבוק הצ’אטני מנגו חריף של “נפטון” ולצקת מעט מעל.
  • להוסיף תלולית נאה של צ’אטני ליד חזה העוף, ולהגיש מיד.

נפטון - רטבי צ'אטני (צילום: מיכאל כץ)
נפטון – רטבי צ’אטני (צילום: מיכאל כץ)

 

כתיבת תגובה