So French so Food סדנת אומן ומתכונים

במסגרת שבוע הגסטרונומיה הצרפתית בישראל – SO FRENCH SO FOOD ביוזמתה של שגרירות צרפת בישראל, התקיימה סדנת אומן בסניף של לגעת באוכל. הבאתי לפניכם רשמים, מתכונים ועוד…. מילה של “אמא נגה”.

מימין סולימאני, שף ג'וזף ויולה (מאחוריו שף יוחננוף) משמאל השגריר דנון
מימין סולימאני, שף ג’וזף ויולה (מאחוריו שף יוחננוף) משמאל השגריר דנון

קבוצת מסלמני, חברה גם השנה לשבוע הגסטרונומיה הצרפתית בישראל – SO FRENCH SO FOOD, המתקיים זו הפעם השמינית ברציפות במהלך חודש פברואר. פעילות שבוע זה מורחבת על ידי קבוצת מסלמני גם השנה לעולמות של קמעונות, בנוסף על הפעילות הגסטרונומית המתקיימת במסעדות נבחרות ובסדנאות אומן שונות ברחבי הארץ.
לדברי עמאר מסלמני, מנכ”ל קבוצת מסלמני: “החיבור שלנו לאירועי שבוע הגסטרונומיה הצרפתית So French so Food הוא טבעי והפך למסורת שנתית, שלה אנו שותפים מזה מספר שנים.
מבחר מותגי מסלמני גרופ ברשת לגעת באוכל
מבחר מותגי מסלמני גרופ ברשת לגעת באוכל

מדובר בחיבור עסקי שהפך עם השנים בר מזמן הפך לחיבור של ידידים והוא רק מוכיח את עצמו מיום ליום כבחירה הנכונה, כי בסופו של דבר  כולנו רוצים ליהנות ממטבח איכותי, טעים, בריא ובטוח. אני שמח על היוזמה של שגרירות צרפת שבחרה לקדם את עולם הבישול הצרפתי בצורה כה מהנה עבור כולנו”.
‘קבוצת מסלמני’ קיימה סדנת אומן בסניף לגעת באוכל, ראשל”צ בהובלתו של השף הצרפתי Joseph Viola. לגעת באוכל הינה רשת חנויות המובילה את התרבות הקולינרית בישראל. הרשת מרכזת בתוכה כלי בישול אפיה, גאדג’טים, כלי הגשה ומטבח, חומרי גלם מסוגים שונים וידע מקצועי. בכל סניף ניתן ליהנות ולספוג ריחות וטעמים העולים מדוכני תבלינים, חליטות, פירות יבשים ועוד. בנוסף, חגיגה צבעונית המעוררת את כל החושים, טעימות והדגמות לעיני הקהל במחלקות הקפה, הבשר, הגבינות, האפייה והכלים. עוד ברשת מחלקת חומרי גלם לאפייה המציעה מבחר גדול בתחום האפייה עם מגוון שוקולדים, אבקות, תמציות טעם איכותיות, בצק סוכר וקישוטים ייחודיים לעוגות, עוגיות ומאפים. בקיצור חגיגה גדולה לאוהבי הבישול והאפייה.
אני עם שף גו'זף ויולה
אני עם שף גו’זף ויולה

המהלך של קבוצת מסלמני נועד להנגיש את איכויות המטבח הצרפתי לכל בשלן, כך שכל אחד יוכל להתנסות בחוויית בישול מקצועית ובטוחה, מנוחות המטבח הפרטי שלו.
השנה עמדו אירועי שבוע הגסטרונומיה הצרפתית בסימן חבל הארץ אזור אוברן-רון-אלפ לארץ הגיעה משלחת של 18 שפים צרפתיים מאזור זה. בראש המשלחת עמד השף הצרפתי ג’וזף ויולה, בעל ה-Big Gourmand מטעם מדריך מישלן, בעל רשת המסעדות והמעדניות Daniel et Denise, נושא עיטור אגודת המצנפות הלבנות של העיר ליון ועיטור “מסעדות בושון המסורתיות של ליון”, המייצגות את הקולינריה המסורתית של העיר השלישית בגודלה בצרפת – כבוד!!!
עמאר מסלמני אריק דנון ושף יוז'ף ויולה (צילום: רפי דלויה)
עמאר מסלמני אריק דנון ושף יוז’ף ויולה (צילום: רפי דלויה)

את האירוע כיבדו בנוכחותם שגריר צרפת מר אריק דנון ואישתו, שהגיעו כבר בראשית האירוע ונשארו עד סופו.
במסגרת סדנת אומן של שבוע הגסטרונומיה הצרפתית 2020 שנערכה בסניף של בלגעת באוכל בראשל”צ, הדגים שף גו’זף ויולה, בעל רשת המסעדות והמעדניות Daniel & Denis, בליון שבצרפת, הכנת שתי מנות מהמטבח שלו, הידוע ככזה שמשמר את הטעמים של המטבח הצרפתי של פעם. מי שהיה יד ימינו של שף ויולה וסייע לו היה השף רון יוחננוף.
שף יוז'ף ויולה ושף רון יוחננוב
שף יוז’ף ויולה ושף רון יוחננוב

ויניגרט כרישה וירקות כבושים בעשבי תיבול
מרכיבים ל 8 אנשים:
16 יח’ כרישה
¼ ליטר מרק עוף
2 ביצים קשות
1 כף חרדל
200 מ”ל שמם זרעי ענבים
50 מ”ל חומץ יין
1 כף פטרוזיליה קצוצה
1 כפית טרגון
1 כף עירית
שף יוז'ף ויולה ושף רון יוחננוב
שף יוז’ף ויולה ושף רון יוחננוב

100 מל וינגרט אלכוהול
100 מל יין לבן
1 גזר
½ בצל אדום
מלח
פלפל לבן
בישול הכרישה:
לבשל הכרישה במרק העוף למצב שבו הן עשויות היטב.
מנת הכרישה
מנת הכרישה

הכנת הוינגרט:
מערבבים את החרדל עם הביצים הקשות הכתושות, מוסיפים את שמן זרעי הענבים וחומץ היין, מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את כל עשבי התיבול, מניחים בצד.
הכנת הירקות:
חותכים את הגזר לפרוסות של 2 מ”מ כל אחת ואת הבצל לקוביות קטנות.
להעביר לקלחת שבה היין הלבן וחומץ האלכוהול ולהוסיף מלח ופלפל.
לבשל למשך 2 דקות, ולקרר.
הגשה:
לחתוך את הכרישה לאורך
להוסיף מעל את הירקות הכבושים ואת הויניגרט.
שף ז'וזף ויולה (צילום: רפי דלויה)
שף ז’וזף ויולה (צילום: רפי דלויה)

 קרפצ’יו אננס ואבוקדו בטעמי הדר
מרכיבים ל- 6 אנשים:
1 יחידת אננס טרי
2 יחידות אבוקדו
2 יחידות לימון
100 מ”ל שמן זית
150 גרם לחם דאפיס
שף ז'וזף ויולה
שף ז’וזף ויולה

סירופ לימון חם –( 30 מעלות)
גרעיני אניס (כוכב)
1 יחידה קליפת תפוז יבשה
אופן ההכנה:
מרסקים את תוכן האבוקדו, מוסיפים את מיץ הלימון החם ואת שמן הזית.
התערובת חייבת להיות סמיכה וחלקה.
מייבשים את עוגת הדבש בתנור.
מעבירים אותו למיקסר לקבלת פירורי לחם עדינים.
חותכים את האננס לפרוסות דקות וטובלים בסירופ החם לכמה דקות.
מניחים את הפרוסות על צלחת, עם קרם האבוקדו ופירורי הלחם מעל.
מסלמינ, השגריר דנון ושף ז'וזף ויולה
מסלמני, השגריר דנון ושף ז’וזף ויולה

בתיאבון 🙂

במסגרת פעילות זו ועד סוף חודש פברואר מציעה קבוצת מסלמני, יבואנית מותגי פרמיום צרפתיים בתחום המטבח והבישול, מאות פריטים של מותגי המטבח והבישול הצרפתיים:  TEFAL,  PYREX,  LUMINARC  ו-STAUB במחירים מיוחדים ובהנחות שונות ברשת לגעת באוכל, במשביר לצרכן, בום סנטר, בפורשף ובמבחר חנויות מתמחות.