ONYX חיפה אוכל שכולו חוויה

מסעדת ONYX חיפה סיפקה לנו חוויה מטורפת של אוכל מעולה עם מרקמים שונים בסביבה מעוצבת מלאת יוקרה! כן, מחכים להגיע שוב… מילה של “אמא נגה”.מסעדת ONYX חיפה, מציבה את העיר חיפה כמעצמה קולינרית ששווה להגיע במיוחד אליה. תכלס זו לא בעיה, המסעדה ממוקמת בעיר התחתית, ברח’ העצמאות 104 ממש מול תחנת רכבת מרכז, רק לחצות את הכביש ולהגיע. אם אתם מתעקשים להגיע עם רכב יש למסעדה מגרש חניה גדול צמוד. כך שנגישות לא תהווה מעצור מבעדינו ומבעדכם מלהגיע!.

התמונה לקוחה מדף הפייסבוק של ONYX

הכל התחיל מחופשה, קצת שקט. בחרנו בחיפה, זו לא פעם ראשונה שלנו בעיר. לאחרונה, אנחנו מוצאים בחיפה מקום שפוי נעים, מלונות בוטיק מקסימים, שווקים נהדרים, מוזיאונים ושלל של מסעדות ממגוון רחב של סגנונות, בטווחי מחירים שונים והכי כייף, שהם פתוחים בשבת!

כך יצא שקיבלתי הודעה ביום חמישי בערב, נגה, בואי להכיר את מסעדת ONYX . מבטיחה לך שלא תתאכזבי. ואנחנו, תוך שעה, התייצבנו.

כבר בכניסה, התרגשתי 🙂 העיצוב על המדרכה, השלט, מפל המים העדין (התמונה הראשונה) השרו תחושה של רוגע מצד אחד ופרפרים בבטן מצד שני … כבר כאן הרגשתי שמשהו חדש מתחיל עכשיו…

ONYX (אוניקס) היא אבן חן המתאפיינת במבנה בצורת רצועות בעלות צבעים מגוונים, החל בלבן וכלה בכמעט כל צבע (למעט כמה גוונים, כמו סגול או כחול). אוניקס סוג של אבן שיש שהיחוד הוא שהאור עובר דרכה. זה הסגנון העיצובי של המסעדה. משטחי שיש ארוכים עשויים מאוניקס שילובים של זהב ושחור אלגנטי, פשוט נפלא 🙂 אהבתי את הכוסות המיוחדות הניצבות על צידן מקנות מראה קצת לא שיגרתי אך משדרות המון המון יוקרה!.

עם השף ג’וני גוריק

שף המסעדה ג’וני גוריק, בישל לשועי עולם, נשיאים ומלכים, קיבל מדליות זהב בתחרויות בינלאומיות, היה שופט בתוכנית ריאליטי ׳טופ שף׳ בדובאי ועכשיו הוא השף של מסעדת ONYX.

השף ג’וני גוריק, נולד וגדל ברובע הנוצרי בעיר העתיקה בירושלים. גוריק גילה את אהבתו לבישול כבר בגיל 16, בבית הספר הקולינרי נוטרדם בירושלים. לאחר שסיים את הלימודים בבית הספר, קיבל גוריק מלגת הצטיינות ללימודים גבוהים לקולינריה של ׳פרנסואה רבלה׳ בעיר איקולי בצרפת ובבית הספר הגבוה לקולינריה של פול בוקיז בעיר ליאון. במשך חמש שנים חי גוריק ולמד בצרפת, ממנה שאב את ההשראה, הטכניקות והמהות הקולינרית שלו. בזמן הלימודים עבד גוריק במשרד החוץ הצרפתי ובמסגרתו בישל לנשיאים, מלכים ומשלחות בינלאומיות רבות, גוריק בישל בוועידת קאמפ דיויד שבה נכחו יצחק רבין, שמעון פרס ויאסר עארפת – כבוד!

בהמשך, עבד גוריק בקונסוליה הצרפתית, הנורבגית האמריקאית והשוויצרית. גוריק קיבל מדליות זהב בתחרויות בינלאומיות, היה שופט בתוכנית ריאליטי ‘טופ שף’ בדובאי, ועכשיו הוא השף של מסעדת Onyx (אוניקס-אבן חן), החדשה, שמביא את חווית הפיין דיינינג, המנות המיוחדות והאווירה של מסעדות בחו”ל, ממש כאן בעיר התחתית בחיפה.

שף גוריק משמש גם כיועץ הקולינרי של המסעדה, וטוב שכך 🙂 במסעדה הוא מציע מנות טאפאס מרחבי העולם, עם פרשנות אישית שלו כשף ומשלב את חומרי הגלם הטריים מישראל וגם חלקם מיובאים במיוחד, לתוך מנות ממדינות כמו הודו, ספרד, צרפת ואיטליה.

בפגישה עם השף מאד נהנתי מקלות השיחה, מהפרגון שלו ונעימותו. הוא מדבר בגובה העיניים, אדיב מאד, צניעותו ניכרת… בדיוק כמו שאני מאד אוהבת, אנשים אמיתיים.

התישבנו… לשולחן הגיע מלצר נחמד אשר הסביר לנו על המנות. התמקדנו במנות הפתיחה, ‘טעימות מסביב לעולם’ והתלבטנו בין כמה מנות שוטים, שתכלס היה מאד קשה לבחור… מתחשק לאכול את כולן 🙂 המלצר צחק ואמר ‘זו בעיה מוכרת’ והציע לנו לנסות את מנת הטעימות שבה מגיעים לשולחן שלושה סוגים של טפאסים על שוט. והמליץ לנו על יין לבן, סוביניון בלאנק, של כרם גוש חלב.

אהבנו 🙂

המנה הגיעה… להתעלף… רק ממראה עיניים וואו… בתוך ארגז עץ מונחות להן שלושה צמדים של כוסיות צ’ייסר, ממולאות בכל טוב 🙂

צילום: עוז אוחיון

צמד הפאני בורי – אני מאד אוהבת את הפאני בורי, מאכל רחוב הודי שהשתרש יפה מאד בארץ. ניתן לראותו הרבה באולמות אירועים כדורים ממולאים בסלמון ועוד… כן טעים מאד ופריך. ומה כאן? קיבלנו ‘הוראות הפעלה’ להכניס את גבעול השמיר לתוך כדור הפאני בורי, להחזיקו בעדינות ביד שמאל וביד ימין לשפוך פנימה את הנוזל הירוק, שוט המורכב מעלים ירוקים, למון גראס וג’ינג’ר. ובביס אחד להכניס לפה. ביצענו ה-כל על פי ההסבר והחלו פיצוצים בפה 🙂 וואו… כמה זה טעים מגוון של מרקמים, פריך משחתי, כמה כדורים (של חומוס רך) ועם כל לעיסה העיניים נפקחות ונעצמות ומהפה נפלט וואו… בקיצור מנה מעולה. הפאני בורי ממולא במחית של מוס סלמון, גרגרי חומוס, עלי כוסברה, בצלי שלוט, גרגרי חרדל כבוש… שילוב מטריף של טעמים. עונג אמיתי 🙂 מילה של “אמא נגה”.

בארגז החום הגיעו עוד שני צמדים של שוטים –

וסאבי שרימפס – שרימפס במעטפת פאנקו בניחוח אסיאתי מוגש בשוט עם מעל וואסבי

שוטר שרימפס – שרימפס חלוט מוגש בשוט מנגו ופסיפלורה, בזיליקום וצ’ילי תאילנדי.

שתי מנות מעולות עם שרימפס שמנמן ועסיסי מלווים בשוטים, שנגמרו בחטף. חגיגה, כבר אמרתי?

המשכנו עם ‘מנות מסביב לעולם’

.

.

.

לבבות ארטישוק

לבבות ארטישוק – בציפוי טמפורה, מלווה צזיקי יווני קריספי ועלי גפן פריכים.

לבבות פריכים עם עלי גפן מטוגנים ופריכים, מנה קלילה וקריספית ללא שיירים של שמן. מנה המתאימה גם לצמחוניים. אהבנו 🙂

טטאקי טונה – נתחי טונה טרייה במעטפת תבלינים ארומטית בליווי מלפפון אסיאתי.

נתחי טונה טרייה במעטפת של תבלינים לאחר צריבה קלה מקבלים פריכות מתפצפצת ונעימה, בליווי סלט מלפפונים (ללא גלעינים, כך המלפפונים נשארים פריכים וקריספיים).

מנה נפלאה 🙂 ממליצה בחום 🙂

ד.א שמתי לב שהמילה ‘פריכות’ מופיעה בכל אחד מתיאור המנות ואכן, הפריכות היא בהחלט ה’סוד’ שמאחורי המנות. אני מאמינה בשימוש כמה שיותר חושים באוכל 🙂 עיניים, ריח, טעם וכמובן שמע ע”י פריכות 🙂

המשכנו לשתי מנות של פירות ים נוספים –

תמנון יווני
קלמארי ים תיכוני

קלמארי ים תיכוני – קלמארי מוקפץ בשמן זית, עלי בזיליקום, על מצע חומוס מעגבניות מיובשות.

מנת פיוזן נפלאה. שילוב הקלמארי המוקפץ על מצע של חומוס עם עגבניות מיובשות מיטיב עם כל אחד ממרכיבי המנה.. אהבנו מאד 🙂

תמנון יווני – צרוב על הגריל בתוספת תפוח אדמה ׳הסלבק׳ באק צ’וי, קלמטה ברוטב חמאה צרובה ופירורי פטה .

וואו… מנת חגיגה 🙂 בצלחת תמנון שלם, במלוא הדרו צרוב יפה יפה ומעל לכל פתיתי פטה. התמנון טעים טעים טעים… חוסל 🙂

שתי מנות משובחות מילה של “אמא נגה”.

סיום, לצערינו… הגענו אל המנה האחרונה. החלטנו ללכת על בקלאווה מפורקת לטעמים, קרם פיסטוק חלבי, קרם מסטיקא ובצק פילו מכרמל בדבש.

למה כבר אפשר לצפות? בקלאווה היא בקלאווה, אבל לא כאן 🙂 הבקלאווה מגיעה מפורקת, בדיוק כפי שכתוב. עלים מדופדפים דק דק המוצבים אנכית לצלחת ומתחת קרם פיסטוק, וקרם מסטיקא. שברנו את הדפים הפריכים והעמסנו עליהם את הקרמים הנפלאים המוכנים במקום.

סיום מושלם לארוחה מושלמת 🙂

חייבת לציין את השירות המשובח שקיבלנו במסעדה לאורך כל הארוחה.

כמה מלצרים, חברה צעירים שלטו בכל המנות. במרכיבי המנה, אופן ההכנה, כמובן שסייעו לנו לבחור את המנות שהתאימו לנו וכמובן קיבלנו גם המלצה נהדרת ליין סוביניון בלאנק שליווה את הארוחה.

תודה 🙂

כדאי לכם לדעת –

בקומה השנייה של המסעדה יש חדר אירוח מפואר המתאים לאירועים פרטיים עד 35 איש.

לסיכום : מסעדת ONYX סיפקה לנו את אחת הארוחות המשובחות שאכלנו. בן זוגי טען שהמנות היו פשוט חוויה חוץ גופית 🙂 ממליצים בחום!

ONYX , אחת … לא, ה-מסעדה ה-משובחת ביותר בחיפה! נ.ק.ו.ד.ה. מילה של “אמא נגה”.

על היח”צ אמון משרדה של לימור כרסנטי.

לאתר המסעדה – https://onyxhaifa.co.il/

כתיבת תגובה