RONEN – איטליה בנצרת

אוהבים אוכל איטלקי? יאללה, סעו לנצרת 🙂 איטליה הקטנה ב – RONEN אוכל נפלא ופרודוקטים מיובאים אישית מארץ המגף. חוויה טעימה ומשובחת ! מילה של “אמא נגה”. 

רונן - מסעדה איטלקית
רונן – מסעדה איטלקית

את סוף השבוע האחרון בילינו בצפון, בגליל המערבי. נהנינו מהמשפחה ומהנכדה. בעודנו בצפון, פנתה אלי חברה “נגה, אתם חייבים לעבור דרך נצרת, יש שם מסעדה איטלקית משובחת…”. אני מקשיבה וחושבת בליבי, מה הקשר? אנחנו בגליל המערבי, נצרת בצד השני מרחק של 45 דקות… איטלקית? בנצרת? אני מהרהרת ועונה, “תשמעי, נחמד אבל אולי פעם אחרת?”. וזו, מתעקשת ופוסקת “לא, את חייבת. מבטיחה לך שבסוף תודי לי…”. אני מסתכלת  אל בן זוגי וזה אומר, יאללה בואי ניסע.
רונן - סלט שרימפס
רונן – סלט שרימפס

וכך יצא שסיימנו את הסופ”ש ונסענו מזרחה, לנצרת, למסעדת רונן השוכנת ברחוב המרכזי של נצרת רח’ פאולוס השישי שבהמשכו נקרא רח’ הגליל.
נכנסו בשעות אחה”צ והמסעדה ריקה מאדם… על הקירות מגוון רחב של מסיכות מפסטיבל ונציה, מוזיקה איטלקית שאני אוהבת מתנגנת ברקע, ומסך בו מוקרנים נופים מאיטליה. כן, בהחלט נותן הרגשה של חו”ל, איטליה 🙂 . ואז… נזכרתי, זה הרמאדן. האנשים בצום. האוכל רק לאחר שקיעת החמה. זו הסיבה שהמסעדה ריקה.
ניגשת לעברינו מלצרית חמודה ומוסרת לנו תפריטים. פיצה, פסטה, מנות עיקריות, קינוחים יינות הכל עם חומרי גלם המיובאים מאיטליה.
ואז, הגיע רונן ח’ליף 🙂 בחור מקסים בתחילת שנות ה- 30 מנהל את המסעדה יחד עם אחיו. רונן מספר שהתחיל כפיצרייה. הוא נסע לחברים במודנה איטליה ושם התאהב בפיצה הדקיקה שלהם. ח’ליף שבמהלך טיולו גם הספיק לעבוד בפיצריה מקומית וללמוד את מלאכת הכנת הפיצה (פ’יציולו), חזר עם כל הידע וחומרי הגלם הנכונים כדי להכין את הפיצה האיטלקית ממודנה לנצרתיים. ואלו התלהבו מהפיצה הדקה והטעימה שהייתה מאד מיוחדת בנצרת.
רונן - מלנזנה
רונן – מלנזנה

לאחר שנה של הצלחה החליט רונן יחד עם שותפו שהוא אחיו, רוג’ה, לפתוח את מסעדת “רונן” האיטלקית עם הטעמים המעודנים של איטליה. רוב חומרי הגלם מיובאים מאיטליה לרבות הגבינות, הפסטות, הקמחים, האורז לריזוטו, רטבי העגבניות, היינות, ועוד שלל מעדנים. האחים אף מייבאים באופן אישי רטבי עגבניות ופסטת בוטיק. את הלחם, הפוקצ’ות ובצק הפיצה שעשוי מקמח המופק מחיטה מובחרת, שעבר תפיחה של שלושה ימים אופים במקום. השף הראשי של המסעדה הוא רונן ששהותו באיטליה והגיחות התכופות שלו לשם לצורך ביקור בתערוכות עזרו לו לבנות תפריט איטלקי, עם התאמה לחייך הישראלי, וגם כדי להתמקצע יותר בקולינריה האיטלקית.
רונן - מיקס פירות ים
רונן – מיקס פירות ים

חזרנו להתבונן בתפריט וגילינו תפריט איטלקי הכולל: ברוסקטות, מנות ראשונות, סלטים, פסטות, מנות עיקריות, מנות קלצונה ופיצות. בין שלל הברוסקטות אפשר למצוא גם את: ברוסקטת העזים: עם חציל קלוי, גבינת עזים, עגבניות ובזיליקום. (30 ₪)ברוסקטת ארטישוק: ממרח ארטישוק, בצל ושום צלויים, עם צנוברים וממרח כמהין שחור). (32 ₪)בראשונות:  פולו- רצועות דקות של חזה עוף בפסטו, מונחים על סלט פסטה פוזילי, שרי, פלפלים, ברוטב שום לימון וגוואקמולי (40 ₪); שניצל אווז מוגש עם רוטב פיקנטי ורוטב ויניגרט חרדל (48 ₪); בגזרת הסלטים יש את סלט בשר ואורוגולה, עלי רוקט, עגבניות בצל, נתחי בשר ויין, צנוברים ופרמז’ן (60/40 ₪)פסטות הבוטיק בצורת ספגטי/פוזילי/פטוצ’יני/ופנה, של דה צ’יקו וזקאני מאברוצ’ו מחיטת דורום מובחרת עשוית אל דנטה ומגיעות במספר רטבים כמו: פסטה ארטישוק: ארטישוק, שמנת, שום, פסטו, ועשבי תיבול (56 ₪);
רונן - קפה משובח
רונן – קפה משובח

טורטליני בשר: מוקפץ עם בצל ירוק, גמבה פטריות, שום שמנת, גבינה בולגרית ועלי בזיליקום(60 ₪); פסטה אולי אוליו, שעועית, אפונה, ברוקולי, שום בצל, פטריות שמפניון, עגבניות מיובשות, שמן זית ופסטו (56 ₪); לעיקריות מוגשת מנת ריזוטו פירות ים: שרימפס, קלמארי, צדפות, פרמז’ן, יין לבן, עשבי תיבול, שום ברוטב עגבניות  ושמנת (80 ₪); פילה עגל ברוטב הבית בתוספת תפו”א ואנטיפסטי (120 ₪); אסקלופ לימון: חזה עוף ברוטב שום, יין לבן, לימון ועשבי תיבול מוגש עם תפו”א ואניטפסטי (64 ₪); במנות הקלצונה מוגשות גם קלצונה עוף: רוטב עגבניות, חזה עוף, מוצרלה, בצל, גמבה, וזיתים ירוקים (40 ₪); קלצונה מעושנים: רוטב עגבניות, מוצרלה, נקניקים מעושנים, בצל גמבה, וזיתים ירוקים (40 ₪);
רונן - קינוח טירמיסו
רונן – קינוח טירמיסו

בגזרת הפיצות שמגיעות בשני גדלים: בינונית וגדולה, יש את פיצה גנואה: על בסיס רוטב פסטו, מוצרלה, פרמז’ן ועגבניות (88/44 ₪); פיצה פורמג’יו: פרמז’ן, מוצרלה, גורגונזולה, ופקורינו רומנו (88/44₪); פיצה קפריציוס’ה: רוטב עגבניות, מוצרלה, חזה עוף, ועלי בזיליקום (100/50 ₪).
ההתלבטות הייתה גדולה. ולבסוף נפלה ההחלטה על סלט שרימפס למנה ראשונה הכולל שרימפס, חסה, רצועות גזר, עגבניות שרי ונבטים ברוטב מיונז פיקנטי, המנה מלווה ב 2  לחמניות פריכות ונפלאות. רונן המליץ לנו על חציל מלנזנה – חצילים צלויים במילוי גבינות, עגבניות  מיובשות ופסטו על מצע עגבניות פולפה. מנה משובחת 🙂 בן זוגי, סוכרתי שמשתדל (לא תמיד מצליח) להימנע מסוכר ויתר על רוטב העגבניות. רונן צחקק וסיפר לנו שהוא גם מייבא את חומרי הגלם. בין החומרים הוא מייבא קופסאות שימורים של עגבניות משובחות שנקטפות אדומות בשלות וקשות עם ריכוז נמוך של נוזלים ובתהליך מהיר נארזות ומה עוד, המתיקות היא טבעית ללא תוספת סוכר. והרוטב באמת משובח. כן, חסלנו הכל…
רונן - חומרי גלם מיובאים
רונן – חומרי גלם מיובאים

לעיקרית הזמנו 2 מנות האחת ריזוטו פירות ים והשנייה מיקס פירות ים. לאכול הרבה כבר לא הצלחנו. אבל את מיקס פירות הים שמוגשת עם מנה של אורז (לדעתינו מיותר…) לא השארנו בצלחת והיא נותרה ריקה מנה משובחת 🙂 ואת מנת הריזוטו אכלנו עד בקושי חצי, לא הצלחנו להשתלט.
רונן המליץ לנו על קפה הבית. אנחנו פריקים של קפה שחור אני מעדיפה אותו מר בלי סוכר ובלי חלב וקיבלנו מנת אספרסו מר ומשובח שלוותה במנת טירמיסו (שרק אני טעמתי כי חייבת מתוק לאחר האוכל).
ואתם יודעים מה? לא טעמנו מהפיצה… וחבל… אבל, בטוח נחזור 🙂

בקיצור, לפעמים כדאי בהחלט להקשיב לחברים 🙂 אנחנו בעד לנסוע לטייל ולשלב מסעדות משובחות. רונן, מסעדה איטלקית בנצרת היא אחת מהמסעדות שבהחלט ממליצה לכם לנסוע ולו רק לחוות את איטליה בנצרת. חומרי גלם משובחים ומנות איטלקיות אמיתיות ממש כאן בנצרת 🙂 . ניתן לקנות במקום חומרי גלם המיובאים במיוחד ע”י רונן. ביניהם שימורי עגבניות שלמות, מרוסקות, קצוצות, תבלינים איטלקיים מיוחדים, גבינות, קמחים וכמובן קפה.

מילה של “אמא נגה”.

רונן – מסעדה איטלקית, רח’ הגליל 21 נצרת, שעות פתיחה: ב’-שבת: 10:00-23:00; א’ החל מ: 12:00-23:00; טל’: 046466630.

אנחנו ורונן ח'ליפ
אנחנו ורונן ח’ליפ