SEFORA מסעדת סושי בר מציגה את השילוש האולטימטיבי בין סושי טוב, אלכוהול משובח ונוף עוצר נשימה, ממש על גג העולם 🙂 מילה של “אמא נגה”.
שעות אחה”צ המאוחרות התחשק לנו סושי. שמענו שנפתח סושי בר בעזריאלי השלום בתל אביב, בקומה ה – 49 נשמע נפלא. הנוף מהקומה ה 49 הוא מרהיב 🙂 כל תל אביב פרוסה לפנינו על כף היד. החלטנו… הולכים 🙂
הגענו בשעות הערב המוקדמות. השמש שקעה והותירה אור נוגה שצבע את כל ת”א בחרנו שולחן צמוד לחלון והתישבנו מעל לעיר הגדולה. הנוף הנפרש מולנו היה פשוט ח-ל-ו-ם 🙂 השמש השוקעת, תל אביב היפה 🙂 הים 🙂 היה פשוט מושלם 🙂
אההה נזכרתי, באנו לאכול סושי.
SEFORA של קבוצת 2c בבעלות משפחת בדוס מנהלים נימי ואחותו מירב. שם המסעדה להנצחת שמה של אימם ציפורה, שאהבה מאד סושי ודגים.
SEFORA – הוא בר יפני מעוצב, מביא את יפן המסורתית והמודרנית לגג העולם בתל-אביב.
קבוצת 2C הביאה את האיזאקיה היפנית החדשה לגג העולם. איזאקיה הוא בר בסגנון יפני, המגיש משקאות אלכוהוליים לצד מנות יפניות קטנות המלוות את השתייה. השם איזאקיה מורכב מהמילה “אי” שמשמעותה לשבת, ומהמילה “סאקאיה” שמשמעותה חנות לממכר משקאות חריפים.
מדובר כאן בחוויה ייחודית המשלבת בין דיוק, אסתטיות ומינימליזם יפני לבין הצע אלכוהולי רחב במיוחד, נוף עוצר נשימה המשקיף על כל העיר תל אביב ותרבות בילוי תוססת בהשראת לילות לבנים בטוקיו. השפים גלעד דבוש ואיליה בשס, יצרו תפריט יפני מודרני וקלאסי תוך שימת דגש רב על יישום טכניקות וצורת עבודה הנהוגות ביפן ושימוש בחומרי גלם איכותיים מקומיים ועונתיים.
השניים מאפשרים לצפות בתהליך הכנת המנות, העשויות בנאמנות רבה לתהליכי ההכנה וההגשה היפניים המסורתיים.
התפריט כולל מגוון מנות מהמטבח היפני המסורתי לצד מטבח מודרני, מגוון רחב של סושי, מנות ראשונות , מנות עיקריות, קינוחים מעולים וקוקטיילים מכל העולם.
בתפריט הסושי ניתן למצוא מבחר של סושי, סשימי וניגירי ביניהם, טרטר לוקוס – שיסו, עירית, וואסאבי, פאף אורז ונורי, קומבוג’וי סויה ושמן זית 75 ₪, רול לוקוס – לוקוס טמפורה, ספייס יוזו, מלפפון עטוף באבוקדו ושבבי בטטה 65 ₪, סלמון טמפורה רול – סלמון בטמפורה, אבוקדו, קנפיו בציפוי סלמון צרוסב עם מיסו כמהין 55 ₪, פורל בו –זושי – פורל צרוב, אורז מתובל בקנפיו קריספי סלמון שומשום ובצל ירוק 57 ₪, אוסוזוקרי – ילו טייל בפריסה דקה ברוטב פונזו ג’ינג’ר 75 ₪.
בתפריט האלכוהול ניתן למצוא מגוון רחב של סוגי סאקה שונים, וויסקי יפני וקוקטיילים ייחודים על בסיס ליקר תה מאצ’ה ויוזו, לצד תפריט האוכל אשר כולל מנות יפניות קטנות . בין הקוקטיילים הבולטים בתפריט : בני קיקוסוי- שיכר שזיפים יפני מסורתי על בסיס סאקה, מתוק חמוץ וארומטי 55 ₪ , יוזו סאקה – יוזו על בסיס סאקה מקיוטו, מתוק מרענן והדרי 60 ₪ , סאסאניג ניגורי – סאקה לא מסונן על בסיס ג’ונמאי גינג’ו עדין מתקתק ומרענן 60 ₪ , קיקוסוי ג’ונמאי גינג’ו – סאקה יבש ופירותי 45 ₪ בורן גולד- ג’ונמאי דאיגינג’ו- סאקה חצי יבש, עשיר ומתקתק בעל ארומה אלגנטית 65 ₪.
נהנינו ממבחר של סושי, ודגים. בדיוק כפי שרצתה ציפורה SEFORA, שעל שמה נקראת המסעדה. סושי טוב, מבחר של דגים טריים ואלכוהול משובח. וכמובן שלא שכחנו את הנוף המרהיב, ששדרג ובגדול את כל החוויה.
סושי בר SEFORA – סושי על גג העולם 🙂 אהבנו 🙂
שעות פתיחה:
א’-ה’ החל מ- 12:00
א’ – ה’ החל משעה 12:00 ועד אחרון הסועדים
מוצאי שבת – שעה מצאת השבת ועד אחרון הסועדים
מסעדת 2C – על גג העולם. מרכז עזריאלי, המגדל העגול, קומה 49. טל’ 03-6081990 (המקום כשר)
תגובות אחרונות
- שרית כץ על חגיגות ה- 70 לופל “מן”
- dorit על סרט – עולם מפריד בינינו
- דודו על חמוצים נהדרים – מילה של “אמא נגה”
- TBH על הכירו את "סוגרים הכל לדירה" מילה של אמא נגה
- ארז על תפוח אדמה משמין או לא?