אנגוסרי, האחות הצעירה של אנגוס

אנגוס היא מסעדת בשרים שהתחילה בצפון ולאט לאט מתקרבת למרכז הארץ. אנגוסרי, האחות הצעירה, נפתחה בעין המפרץ וכבר בדרך למרכז, ליד שרונה. 

אנגוס
אנגוס

“אנגוס”, רשת מסעדות הבשרים שהחלה את דרכה לפני כעשור בדיר אל אסד, ע”י פאדי דבאח מצטיינת בבשר המשובח מזן אנגוס שמוגש במסעדות, המגיע היישר מהעדר הפרטי שלו, לאחר שעבר יישון אופטימלי, השיקה את האחות הצעירה, “אנגוסרי”, אותו הקונספט שמציע מגוון גדול של בשר משובח שמגיע מהשדה היישר לצלחת, רק בגרסה קלילה ובמחירים השווים לכל כיס.
מה שונה אתם שואלים? ובכן, אנגוס היא מסעדה בשירות מלא. לבוא, לשבת, להזמין, מלצר, שירות כרגיל… ואנגוסרי יותר שובבה, יותר צעירה, יותר זורמת. לא חייבים לשבת, אין מלצרים, מזמינים ואוספים, אבל, ניתן כמובן גם לשבת, והמחיר – יותר זול בהתאם.
אנגוסרי
אנגוסרי

ומה המשותף? הבשר המשובח, המנות המיוחדות, התבלינים הארומטיים, מנות ראשונות – בשר, מנות עיקריות – בשר… ואם ניתן היה גם קינוח היה בשר 😉 חחחחח
בקיצור, הגענו לעין המפרץ, אני לתומי חשבתי שעין המפרץ נמצאת בין חיפה לקריות אבל, קיבלתי שיעור בגיאוגרפיה… עין המפרץ הוא מתחם מסחרי בכניסה לעכו, צפונית לכפר מסריק.
אנגוסרי עין המפרץ מעוצב בסגנון דיינר עכשווי, עם מטבח פתוח, וריהוט עץ מלא האווירה נעימה ממש כמו במסעדה. במקום שני מתחמים.
צ'וריסו טלה
צ’וריסו טלה

האחד אנגוסרי ובו יש לקחת את הזמנת הבשרים מהדלפק ולשבת, שירות עצמי באנגוסרי כ 60 מקומות ישיבה כולל ישיבה על הבר. ובחדר השני,היותר קטן, “אנגוס” המסעדה עם שירות אישי מלא ובה כ 15 מקומות ישיבה.
חשוב לציין האוכל הוא אותו אוכל, הבשר אותו בשר. שאלתי את עבד, מה ההבדל? וזה ענה “באנגוסרי יש יותר סנדביצ’ים, הפריסה של הנתחים היא יותר דקה על מנת שיהייה נוח לאכול בלחמניה, סנדבי’ץ להבדיל מהצלחת שבה ניתן נתחים גדולים יותר הניתנים לחיתוך בצלחת”.
הזמנו מנות ראשונות הכוללות קבבונים צלויים על פלאנצ’ה עם עגבניה ובצל מדורה, מוגשים עם טחינה. הקבאבים טעימים מתובלים כהלכה ועם צנוברים. מנה טעימה מאד בפרט כאשר היא חמה, ברגע שהיא מתקררת הקבבים קשים ומאבדים מטעמם.
רוסטביף מעולה
רוסטביף מעולה

רוסטביף מוגש על לחם קלוי, חרדל איולי וקורנישים. מנה מ ע ו ל ה 🙂 בשר משובח, לא קשה פשוט אין מילים. אכלתי לבד את כולה… פשוט משובחת!!! מילה של “אמא נגה”.
צ’וריסוס טלה על חצילים קלויים ועגבניות. מנה טעימה עם עגבניות ופטרוזילךה המונחים על פרוסו חצילים קלויות ועליהם 3 צ’וריסוס לא חריפים במיוחד וטעימים.
למנות עיקריות הבחור אוהב וחובב המבורגרים הזמין המבורגר מבשר בקר (יש גם מיקסבורגר מבקר וטלה) עם גבינת צ’דר מעל. ההמבורגר עסיסי וטעים מאד. לא הספיקה לו מנה אחת. סיים התלהב והזמין את השניה. המנה הגיעה מלווה בצי’פס טרי ועבה טעים וסלט קולסלאו של כרוב לבן, סגול ומעט גזר.
נתחי טלה על פלנצ'ה
נתחי טלה על פלנצ’ה

הזמנו נתחי טלה בתערובת תבלינים יבשים המוגשים על מצע של בצל מדורה.
מעיון בתפריט ניתן למצוא: המבורגרים, אנגוסנדוויצ’ים, אנגושווארמה, וסלטים המוגשים בפיתה/בלחם הבית או בצלחת. בין מנות ההמבורגרים אפשר למצוא גם את: בקרבורגר-230 גר’ של בשר אנגוס משובח, מוגש עם מיונז, חסה, חמוצים, בצל אדום, וסלסלת עגבניות פיקו דה גאיו (35 ₪); סלופי ג’ו- המבורגר (מיקס/בקר), על הפלנצ’ה, עם בצל, עגבניות, רוטב ברביקיו וגבינת צ’דר. (39 ₪); בגרסת הבשרים אפשר למצוא את: צ’וריסו טלה על חצילים קלויים ועגבניות (27 ₪); שישליק טלה עם עגבניות בצל וטחינה (27 ₪); קבבוני אנגוס- צלויים על הפלנצ’ה עם עגבנייה ובצל מדורה, מוגשים עם טחינה וסלסת ג’עלוק וחריף (29 ₪); או נתחי פילה בתערובת תבלינים יבשים מוגשים על בצל מדורה (59 ₪); באנגוסנדוויצ’ים מציעים את: מעורב אנגוס- חלקי פנים של טלה ורצועות עוף בתיבול הבית, (22 ₪); רוסטביף- צרוב על הפלנצ’ה, בצל, פלפלים ורוטב ברביקיו. (37 ₪); סופלקי טלה/פרגיות- מוגש עם סלט עשבי תיבול, בצל סגול ורוטב כורכום (35 ₪); את האנגושווארמה היחידה בישראל שעשוייה מ-100% בשר עגל טרי אפשר לאכול בפיתה (29 ₪); בלחם הבית (32 ₪) או בצלחת (44 ₪);
ספייסי בורגר (צילום: אלישבע וויל)
ספייסי בורגר (צילום: אלישבע וויל)

 בגזרת הסלטים מוצע בין היתר סלט אנגושווארמה- עשבי תיבול, פיצוחי שווארמה, ברוטב שווארמה (29 ₪); ועוד. התוספות המוצעות: הום פרייז, צ’יפס מתובל, סלט ירוק, סלט קולסלאו אנגוס בתוספת תשלום (9 ₪). 
קינוחים… הפעם ויתרנו 🙂 החלטנו להישאר עם טעם הבשר בפה. אבל… לא וויתרנו על צ’ייסר הבית. לחיים 🙂

לסיכום – אוהבים בשר? ממליצה לכם להגיע לאנגוס או לאנגוסרי חוויה של בשר בצלחת או בסנדוויץ’. אהבנו… מאד 🙂

מילה של “אמא נגה”.

סניף אנגוסרי חדש, מתחם מסחרי עין המפרץ, סמוך לעכו, טל’: 04-6829717.

צ'ייסר הבית
צ’ייסר הבית

סניפים נוספים בתוך מסעדות אנגוס:
אנגוסרי דיר אל אסד, מתחם קניון דבאח 04-9983647;
אנגוסרי סניף חיפה, שד’ המגינים 27 טל’: 04-8626603;
אנגוסרי סניף מגדל (כנרת), מתחם ויתנייה, טל’: 04-6950967;
שעות הפתיחה של כל הסניפים החל מהשעה: 11:00 ועד אחרון הלקוחות.