מסעדת “אלומה” של השף מיכאל כץ במלון קראון פלאז’ה בירושלים מספקת חוויה נפלאה ומרגשת… אהבנו, מאד, מילה של “אמא נגה”.
יום רביעי בערב ואני עולה לירושלים. השף מיכאל כץ, שף עם נשמה גדולה פתח מסעדה כשרה למהדרין במלון קראון פלאזה בירושלים ומסקרן אותי מאד להגיע ולראות…
שף מיכאל כץ מוכר ומוערך בענף הקולינריה בארץ ובעולם. שף כץ רכש את הכשרתו במסעדות 2 ו – 3 כוכבי מישלן בבלגיה, לימד במשך שלוש שנים בבית הספר היוקרתי לבישול ‘קורדון בלו’ בלונדון, היה לשף הראשי של המסעדות מקבוצת ‘אדום’ בירושלים, ולשף הראשי של ‘טרטוריה חבה’, המוכרת בשוק מחנה יהודה. תחת ידיו של השף כץ חונכו שפים רבים ומפורסמים בארץ וביניהם השף אסף גרניט, תומר בלס ורון ביאלה.
וכעת, הוא מבשל כשר. הכיצד? שף מיכאל כץ היה השף של רשת מסעדות לא כשרות… מה פתאום הוא “עבר” לצד השני? הכשר? עניין וסיקרן אותי מאד והחלטתי לבדוק!
“…חייתי בדרום אמריקה ולא אהבתי את החלב ומוצריו…” כך אמר לנו השף, לדבריו החלב ומוצריו לא היו לטעמו ולכן לא השתמש בהם. מה יצא? אוכל ללא מוצרי חלב, מסתבר שאפשר כך 😉 לאחר, הגעתי לארץ ומאד סיקרן אותי לפתוח מסעדה כשרה. חברתי ליזם עופר כהן וביחד, החלטנו לפתוח מסעדה כשרת למהדרין ממש בכניסה לירושלים. הבחירה במלון קראון פלאזה הייתה משיקולים עיסקיים. המלון שוכן בכניסה לעיר, ליד בנייני האומה, התחנה המרכזית, הרכבת, כך יוצא שהמקום בהחלט נגיש ומה עוד, יש חניה ובשפע.
לאחר הסבר הגיוני התיישבנו… מסעדת “אלומה” שוכנת בקומת הכניסה של מלון קראון פלאז’ה. בלובי ניתן לראות זוגות של צעירים חרדים יושבים מנהלים שיחות, זוגיות, רומנטיות, נחמד משו…
מסעדת אלומה נפתחה לפני כחודש לאחר השקעה של כ-3 מיליון ש”ח. על העיצוב המרהיב של אלומה אחראי מיכאל אזולאי, מעצב מסעדות ובתי מלון מהמוכרים בארץ ובעולם, שאחראי, בין היתר, גם על עיצוב מלון ‘אינדיגו’ ברמת גן, מלון ‘גורדון’ בתל אביב, ‘אורבאן שיק’ בניו יורק, ‘גולדן קראון’ בחיפה ורבים נוספים. ההשראה לתכנון ועיצוב המסעדה נשאב מהמפגש בין מזרח למערב והקו העיצובי המנחה היה המפגש בין הקלאסי והמודרני, עם חיפויי קיר דקורטיביים, שטופים בצבע כחול נעים היוצר אוירה חמימה ומזמינה, הנתמכים במראות וגופי תאורה בגווני זהב המוסיפים לתחושת היוקרה והאלגנטיות.
חלל המסעדה, כ-200 מ”ר עם 100 מקומות ישיבה בפנים ו – 80 מקומות ישיבה במרפסת הצופה לבריכה ולנוף של ירושלים. בנוסף, חדר VIP מהודר, מעוטר בציורי קיר של סוסים… לא יודעת למה, אבל אני כאוהבת מושבעת של סוסים – אהבתי :). בחדר הפרטי כ- 16 מקומות ישיבה הכולל ציוד טכנולוגי מתקדם לקיום אירועים באווירה פרטית ואלגנטית. בר יינות עשיר, עם תפריט יינות בוטיק ישראלים מהמשובחים בשוק ובר משקאות אלגנטי עם כל מותגי המשקאות האיכותיים ביותר. באלומה ניתן לקיים אירועים לכ-70 סועדים בהזמנה מראש.
הוזמנו למסעדה לחדר ה- VIP אך בהגיענו הוא היה תפוס ע”י השר אביגדור ליברמן ומשפחתו שבדיעבד, התברר לנו שבאותו ערב נתן את הסכמתו לכהן כשר ביטחון בממשלה.
התיישבנו בחדר הגדול ואורות אחרונים של שקיעה פלשו דרך החלון והאירו את המסעדה באלומות ארוכות ומלטפות של אור… חשבנו שמכאן שמה של המסעדה “אלומה”, אך מבירור שערכנו מסתבר שמסעדת אלומה, נקראת על שם אלומות האור המיוחדות המותקנות ומאירות את השולחנות באור רך ונעים המגביר את תחושת השלווה והפרטיות בזמן הארוחה.
התיישבנו וכבר הוגש לשולחן לחם הבית ומבחר של מיטבלים. שאלנו את המלצר לפשר הדבר וזה ענה “…כל לקוח של המסעדה מקבל לשולחנו את לחם הבית, שהוא לחם מחמצת הנאפה במיוחד עבור ‘אלומה’ ומטבלים, ללא תשלום”. לחם הבית היה פריך, חם ומריח נפלא, לצידו הוגשו 3 ממרחים: ממרח קרם חצילים- חצילים שרופים, טיבול עדין, שמן זית ולימון. ממרח סלק- סלק מבושל, עם שום לימון, מלח, פלפל וכמון. פסטו פטרוזיליה- פטרוזיליה, שמן קנולה, שום, צנוברים, אגוזי פקאן, מלח ופלפל. טעים מאד ו… חבל שאכלנו הרבה… האוכל שהגיע בעיקבותיו היה פשוט מעולה 🙂
אז מה בתפריט אתם שואלים?
בין המנות הראשונות שהוגשו
סרדינים כבושים בשמן, שום קונפי ואריסה עדינה (38 ₪) פורל כבוש בסגנון גראבלקס, סלק וקרם חזרת עדינה שלדעתינו היה צריך להיות קצת יותר חריף… (42 ₪) סביצ’ה נהדרת של דג מוסר (42 ₪) קארפצ’יו בקר בשמנים ארומטים, סלט שומר ופטרוזליה פריכה (43 ₪) טונה אדומה בציפוי פריך, סלט עדין של מלפפון וטפיוקה (46 ₪) סלט סביח חם חציל קלוי, גרגירי חומוס, אריסה, עגבניות, טחינה וביצה עלומה פריכה, סלט שגרף מחמאות רבות (38 ₪)
בין העיקריות שהוגשו
אנטריקוט בגריל, בליווי רוטב הולנדייז על בסיס שום קונפי ועשבי תיבול, תפוחי אדמה פריכים ושעועית ירוקה – מנת סטייק משובח שלמרות כשרותו (המלח מקשה את הבשר) יצא עסיסי וטעים (138 ₪) טבעות פילה בקר, רוטב בצל שאלוט ויין אדום, תפוח אדמה ננסי ושעועית ירוקה מנה, משובחת מבחינתינו היא מנת הדגל 🙂 (148 ₪).
בין הקינוחים שהוגשו
מוס שוקולד ואספרסו מוגש עם קרמבל קקאו, קונפיטורת פירות יער וסורבה שוקולד (36 ₪) טפיוקה בקרם מנגו, מרקחת פירות יער, פיסטוקים מקורמלים וקציפת משמש, אני אוהבת טפיוקה והמנה מעולה 🙂 ממליצה בחום. היא במתיקות עדינה דבר שמשביח אותה בעיני בהחלט, אהבתי 🙂 (36 ₪). ״קרפ מדלן״ – קרפים במילוי קרם וניל וקליפות תפוזים, רוטב תפוזים מבושם (42 ₪) אגס מבושל ביין וסירופ פטל אדום עם קרם שקדים מקורמל (38 ₪).
כדאי לכם לדעת שיש תפריט צהריים במסעדת ‘אלומה’ המוגש בין השעות 12:00-15:30 ומידי חודש יוצעו ארוחות ומנות בהרכבים שונים ומחירים מוזלים.
לסיכום, יש סיבות רבות לעלות לירושלים ואחת מהן ללא ספק היא מסעדת “אלומה” המספקת לחייך חוויה קולינרית של חגיגת טעמים ומרקמים ומאד רומנטית.
מסתבר שבאתגר המסעדה הכשרה למהדרין שף מיכאל כץ עבר בהצלחה יתרה.
אהבנו מאד 🙂 מילה של “אמא נגה”.
אלומה ALUMA – העלייה 1, מלון קראון פלאזה, ירושלים
ראשון-חמישי: 12:00-אחרון הלקוחות, שישי: 11:00- שעתיים לפני כניסת שבת, מוצ”ש: שעה אחרי צאת השבת- אחרון הלקוחות.
טל’ 02-6437555
כשרות מהודרת- רבנות ירושלים.
תגובות אחרונות