מתכון – כרעיים עסיסיים של עוף עם ממרח אריסה מתוקה ובצל ירוק

לרגל חג הפסח קבלו מתכון קל, עסיסי וטעים של כרעי עוף עסיסיים ב”ממרח אריסה מתוקה” ובצל ירוק של נפטון.

נפטון - ממרח אריסה מתוקה (צילום: מיכאל כץ)
נפטון – ממרח אריסה מתוקה (צילום: מיכאל כץ)

“ממרח אריסה מתוקה” של נפטון, כשר לפסח, מתאימה למאכלי בשר או חלב, מאכלים צמחוניים ולכריכים. מכילה, בין השאר, שמן קנולה, פלפל אדום יבש, תבלינים, סוכר ומלח.
כרעיים עסיסיים של עוף עם ממרח אריסה מתוקה ובצל ירוק
מצרכים:
6 כרעיים (אפשר מפורקות לירכיים ושוקיים)
1 – 2 צנצנות ממרח “אריסה מתוקה” של “נפטון”
חופן בצל ירוק, פרוס דק
פלפל שושקה או פלפל חריף, פרוס דק
כרעיים של עוף עם ממרח אריסה מתוקה ובצל ירוק. (צילום: FREEPIK)
כרעיים של עוף עם ממרח אריסה מתוקה ובצל ירוק. (צילום: FREEPIK)

אופן ההכנה:

  • לעסות את העוף ב-8 – 9 כפות של ממרח אריסה מתוקה ולהשרות כחצי שעה
  • לחמם תנור מראש ל-180- 200 מעלות
  • להעביר את העוף – עם המשרה – לתבנית תנור מתאימה. לערבב 2 כפות שמן זית עם 3 כפות מים, ולצקת מעט בכל אחת מפינות התבנית
  • לצלות את העוף כ- 35 דקות, ולהפוך. אם הרוטב התייבש, להוסיף עוד שמן זית מהול במים, בפינות התבנית
  • לצלות עוד כ-15 – 20 דקות, עד שהעוף שחום ורך (סה”כ צלייה 50- 60 דקות, תלוי בגודל הכרעיים ובעוצמת התנור)

להגשה: לפזר מעל העוף בצל ירוק ופלפל, פרוסים 🙂
בתיאבון
🙂