פיצה אלכסנדר – נעים להכיר

פיצה אלכסנדר שוכנת לה בתחנת הדלק פז, בצומת כורדני בקרית מוצקין, פיצה משובחת מקמח מחמצת, שווה להגיע מילה של “אמא נגה”. 

פיצה מרגריטה - פיצה אלכסנדר
פיצה מרגריטה – פיצה אלכסנדר
נסענו לצפון, חיפשנו מקום לאכול, מקום שלא צריך להזמין מראש, מקום לא יקר שיתאים לכולם, בפרט לבחור הצעיר שבחבורה, והכי חשוב גם איכותי. נכנסנו לתדלק בתחנת הדלק פז, בצומת כורדני, בחלק הצפוני של קריית מוצקין. ושם, בתחנה, אני רואה פיצרייה “פיצה אלכסנדר”. נכנסתי וביקשתי לראות את התפריט. אני רואה שכל הפיצות עשויות בצק מחמצת. החלטנו יאללה, אוכלים, זה נשמע טוב. וכך היה… במקום מספר שולחנות אך הוא אינו מתפקד כמסעדה ואין מלצרים. מרבית העבודה מבוססת על משלוחים בכל אזור הקריות, אך גם לכאלו שירצו לשבת במקום על מגש פיצה אישית או משפחתית ממחמצת שיאור שרק יצאה מהתנור. המקום, היה שומם מאנשים אבל התנורים עבדו. תומר גולדפרב, הבעלים עובד במרץ יחד עם סיוון, מכינים פיצות והטלפון כל הזמן מצלצל. מסתבר – משלוחים 🙂
קלצונה אנטיפסטי - פיצה אלכסנדר
פוקאצ’ה אנטיפסטי – פיצה אלכסנדר
התיישבנו והתחלנו לשאול שאלות בין צלצול לצלצול ו..סליחה, יש שיחה… (חשוב, לא?). תומר גולדפרב, הבעלים של פיצה אלכסנדר, מהישוב נופית במקור, כרגע גר בקריית מוצקין עבד בחברת פז. (לפני כן גם עסק בקולינריה, מעט) שמע שבחברת פז מחפשים רשת פיצות שיאיישו בתחנות הדלק. וכך, בבת אחת החליט לפתוח רשת של פיצות. לא מדובר בעוד פיצרייה שממנה ניתן להזמין הביתה עוד פיצה שגרתית, אלא בפיצה מבצק מחמצת שאור ושיפון מלא. תומר חבר לשף ירון וידר. וידר למד בפול בוקוז שבעיר ליון ובעל תואר בלימודי קולינריה ומסעדנות, לשעבר שף מסעדת אדלה ברמת ישי, סו שף במסעדת רנה והתמחה במסעדות כוכבי מישלן והיום, שותף להקמת פיצה אלכסנדר. וידר: “יצא לי לעבוד כשף בלא מעט מסעדות ידועות, אך הרעיון של פיצה גורמה מאוד קסם לי. עלתה בראשי המחשבה להכין בצק פיצה ממחמצת שיאור ולא מעט אנשים הרימו גבה כששמעו על הרעיון, עד שטעמו. מדובר בבצק אוורירי שאינו דחוס המשתלב היטב עם הרוטב של הפיצה, הגבינה ושאר התוספות”.
פיצה ביאנקה מיקס פירות ים
פיצה ביאנקה מיקס פירות ים
הבעלים תומר גולדפרב: “אחת השאיפות שלי הייתה להקים כאן באזור מקום שיהיה קצת שונה משאר המקומות. לא עוד פיצרייה שתגיש את אותן פיצות בנאליות, אלא פיצות מושקעות ומיוחדות יותר, לכן פניתי לשף ירון וידר, שחשב על רעיון מחמצת השאור , שנותנת לבצק טעם ומרקם מיוחד, אותם לא ניתן למצוא בשאר המקומות, כך גם לגבי התוספות שלא נמצא כמותן באף פיצרייה באזור”. הבצק בפיצה פריך מבחוץ ואוורירי מבפנים, עם מעט טעמי חריכה המעניקים ארומה מעושנת וקלויה. שמן הזית כתית טהור אותו מוסיפים, מעניק לה ארומה “עצית”. מאחר  והפיצה  עשויה מבצק מחמצת שאור וקמח שיפון מלא, קיימים בה פחות סוכרים פשוטים והיא פחות משמינה מכל פיצה אחרת וגם יוצרת תחושת שובע. וכאן הסניף הראשון, כאילו בקצה, אבל זה אחד המקומות העמוסים באזור לפתוח את הפיצריה. ממול שכונת היוקרה של מוצקין משכנות האומנים, ליד נקודה מרכזית של המטרונית והתחנה המרכזית של אגד.
פיצת קינוח - פיצה אלכסנדר
פיצת קינוח – פיצה אלכסנדר
מעיון בתפריט שמנו לב שבנוסף לבצק המיוחד והייחודי, הושקעה מחשבה רבה גם בתוספות לפיצה, תוספות שלא נמצא בכל פיצרייה ממוצעת. בין הפיצות המיוחדות: פיצה סלופי ג’ו– ורסייה מיוחדת לכריך הידוע עם ראגו המותאם לפיצה שלא יפרק את הבצק (כך מסביר לנו תומר) קלאסיק שרימפ– עם בייבי שרימפס, שומר כבוש וזיתי קלמטה; מיקס גריל ספיישל– עם רוטב ספייסי ברביקיו ביתי, בייקון, פפרוני וקורנביף; שמנת מעושנת חמוץ מתוק- שמנת עם בצל ובייקון, גבינה ורצועות בייקון מעושן; פיצה מהיער– רוטב עגבניות איטלקיות ועשבי תיבול עם פטריות שמפניון, פרושוטו, ברזאולה וקורנביף; סי פוד ביאנקה– מיקס פירות ים ורוקט; פיצה טבעונית וכן פיצה לקינוח עם ממרח שוקולד אגוזים, קראמבל שקדים ושבבי שוקולד מריר. כמובן שהסולידים שבנינו, יוכלו ליהנות גם מהתוספות הידועות של זיתים, פטריות, אננס, פלפל ועוד. תומר מציין “אנחנו לא מתפשרים על התוספות והחומרים המשובחים שאנחנו משתמשים העגבניות מיוחדות ומיובאות מאיטליה, הגבינות 100% גבינה של מחלבות כפר תבור (כבר כתבתי על מחלבות כפר תבור והגבינות המשובחות שלהם ב’חדש על המדף’). אז.. מה הזמנו? פיצה רגילה מרגריטה שהגיעה עשירה בגבינה ומתפצפצת בפה, הבצק עבה אך קריספי, לא דחוס וטעים מאד. פיצה בי
אנקה (לבנה) עם מיקס פירות ים ומעל רוקט טרי. פוקאצ’ה שום ופוקאצ’ה אנטיפסטי פריך, קריספי וטעים. הכי פשוט והכי טעים סלט יווני עם גבינה משובחת ובנדיבות. a86de142-72a3-473a-b113-e1f4f3a587fa-300x230 ותומר לא נתן לנו ללכת לפני שטעמנו את הקינוח המיוחד שלו פיצה מתוקה  עם ממרח שוקולד אגוזים, קראמבל שקדים ושבבי שוקולד מריר ושוקולד לבן… כן, ממש כך… מושחת 🙂 בקרוב תושק פיצה ללא גלוטן (לא לצליאקים רק לנמנעים מגלוטן). וכמובן שניתן להזמין גם פיצה מבצק דק. בקיצור, פיצה אלכסנדר סיפקה לנו חוויה טעימה, מיוחדת, עשירה ובריאה ובמחיר שווה לכל כיס. ממליצים בחום, אהבנו מאד 🙂 מילה של “אמא נגה”. פיצה אלכסנדר שדרות ירושלים 3 קריית מוצקין 04-8404062 לא כשר