אם אין לחם – תאכלו פסטה

ב-25 באוקטובר מדי שנה, מעריצי פסטה ברחבי העולם מתאגדים כדי לחגוג את יום הפסטה הבינלאומי. את הרעיון ליום הפסטה העולמי קבעו בקונגרס הפסטה העולמי בשנת 1995 כדי לקדם את אכילת הפסטה והתרבות הקולינרית, ומאז הוא יום בלתי נפרד בחייהם של המכורים לבצק.

(פסטה ביגה)

לכבוד יום הפסטה הבאנו לפניכם כמה נתונים מעניינים על הפסטה, טיפים לבישול פסטה, סוגים שונים של פסטה כולל פסטות מצויינות ללא גלוטן 🙂 מילה של “אמא נגה” ועוד…

פסטה ביגה

פסטה ידועה בתור אחד המאכלים האהובים על צרכני האוכל ברחבי העולם והעדות הראשונה לשימוש בה נמצא כבר בשנת 1154 בעיר האיטלקית סיציליה. הפסטה היא המזון הבסיסי של המטבח האיטלקי והיא כוללת מעל 600 צורות, אשר נקראות על פי התיאור שלהן כמו: מעטפות, ספירלות, עוגות קטנות, לשונות קטנות, שערות דקות וכו’.

לרגל חודש הפסטה בישראל,  כל מה שלא ידעתם על הפסטה:

  • האיטלקים והסינים רבים על זכות הראשונים של האטריה, אך מתכונים עתיקים מראים כי האיטלקים הכירו את הפסטה עוד לפני שובו של מרקו פולו ממסעותיו. עפ”י החוקרים בנושא הפסטה הוצגה לראשונה במאה ה- 13 על ידי מרקו פולו, לאחר שנחשף אליה לראשונה באחת מנסיעותיו לסין.
  • פירוש המילה פסטה באיטלקית הינו בצק.
  • צריכת הפסטה בעולם עומדת על 6 ק”ג בשנה בממוצע לאדם.
  • פסטה באיטליה משמשת כמנה ראשונה ולעיתים אף אוכלים אותה כשתי מנות ביום. בישראל לעומת זאת הפסטה מוגשת כמנה עיקרית.  הישראלי אוכל בממוצע בין מנה למנה וחצי פסטה בשבוע.
  • הפסטה המועדפת בקרב האמריקאים היא  מקרוני והם מעדיפים  את רוטב ארבע גבינות.
  • באיטליה נהוג להתאים בין צורת הפסטה לרוטב: פסטה דקה ועדינה מתאימה לרוטב קל,  כגון: רוטב עגבניות, שמן זית ובזיליקום לעומת פסטה עבה המתאימה לרוטב כבד וסמיך כמו: שמנת פטריות, רוטב רוזה עגבניות ושמנת, ואת הפסטות בעלות הקפלים כמו הפפיון ופוזלי מגישים בשילובי ירקות ובשר.
  • נהוג לחשוב שפסטה משמינה אך היא עשירה בפחמימות ודלה משומנים. 100 גרם פסטה מכילה כ-150 קלוריות בלבד!!!. הכמות וסוג הרוטב מוסיפים את הקלוריות העודפות.
פסטה ברילה

מומחי המותג ברילה רכזו לרגל חודש הפסטה 7 טיפים לבישול נכון של הפסטה:

  • פסטה מבשלים אך ורק בסיר גדול ועמוק.
  • הכמויות הנכונות לבישול פסטה: יחס של ליטר מים ל-100 גרם פסטה, כשהאידיאל הוא 6 ליטר מים על חבילת פסטה של 500 גרם.
  • אל תשטפו את הפסטה!  
  • להוציא את הפסטה לפני שהיא מוכנה ולבשל אותה עם הרוטב. מומלץ להוריד את הפסטה מהאש דקה לפני שהיא מוכנה, להעביר אותה למסננת, לבישול קצר במחבת או בסיר שבהם נמצא הרוטב.
  • בניגוד לדעה הרווחת – לא להוסיף שמן בבישול הפסטה, פעולה זו תמנע מהרוטב להידבק לפסטה.
  • לשדרוג המנה: אחרי שסיימתם לסנן את הפסטה, פזרו עליה מעט גבינת פרמזן מגוררת.

לקראת יום הפסטה הבינלאומי שיתקיים גם בישראל, יוצאת יצרנית כלי הבישול ‘סולתם’ במבצע – קונים ב-200 ₪ ומשלמים רק 100 ₪, ניתן לממש גם בכפולות. בין כלי הפסטה ניתן למצוא סירי פסטה, כפות ומסננות לפסטה וכו’.

(בתמונה סיר פסטה של סולתם. צילום: גל בן זאב קנו)

המבצע בתוקף עד ה- 3.11.21 להשיג ברשת חנויות ‘סולתם’ בפריסה ארצית ובאתר www.soltam.co.il

מסקר שערך המותג ברילה בארץ  עולה כי כי 94% מהצרכנים בישראל רוכשים פסטה:  44% אוכלים פסטה בין 2-3 בשבוע ו –   25% נוהגים לאכול פעם בשבוע . 71% מהנשאלים ענו כי אוכלים פסטה כארוחת צהריים לעומת 62% שאוכלים פסטה כארוחת ערב או אירוח.

עוד עלה מהסקר כי פסטה הינו מאכל האהוב על רבים מבני המשפחה: 52% נוהגים להכין פסטה לכלל המשפחה, בניהם ילדים, הורים ובוגרים ואף לאורחים. הצרכן הישראלי מעדיף לרכוש את המותג  ברילה, הנחשב בעיניו כטעים, יוקרתי ואיכותי. בנוסף, ציינו כי מוצר הפסטה ברילה, מרשים בהגשה כמנת אירוח ו”דומה למנה במסעדה”.

בנושא רטבים לפסטה,   הנחשב  כמוצר משלים, נמצא כי 58% מבתי האב בישראל  ציינו שהם קונים רטבים איטלקיים. למעלה ממחציתם  משתמשים בתדירות של 2-3 בשבוע ועד פעם בשבוע: 34% משתמשים ברוטב איטלקי פעם בשבוע, 26% משתמשים פעם בשבועיים לשלושה, 21% נוהגים להשתמש בין 2-3 בשבוע.

חברת פסטה ריקו, החברה המתמחה בייצור פסטה טרייה בשיטה איטלקית מסורתית, שאינה מכילה חומרים משמרים, צבעי מאכל או אבקות משיקה שתי סדרות של מוצרים חדשים.

פסטה פרמיום טרייה הכוללת רביולי במילוי גבינות, רביולי בטטה, רביולי תרד וריקוטה ופלין פטריות פורטבלו וריקוטה בטעם כמהין. השימוש במילויי הפסטה מירקות טריים בלבד, גבינות עשירות, ריקוטה 20% עשירה ואיכותית, בטטות מקורמלות, פטריות פורטובלו טריות ועוד.(צילום אסף אמברם)

וסדרה של פסטה מצוננת טרייה מסוג בוסיאטה, פסטה פרמיום קצרה נגיסה מ-100% חיטת דורום עם אחוז גבוה של חלבון בקמח. סדרת המוצרים החדשה כוללת פסטה טרייה בשלושה טעמים: בוסיאטה קלאסי, בוסיאטה תרד ובוסיאטה סלק.

ניתן להשיג ברשתות שופרסל, יוחננוף, חצי חינם, סופר סופר, סטופ מרקט, פרש מרקט, טיב טעם, יינות ביתן, ויקטורי, ובמגוון חנויות ומכולות בפריסה ארצית.

חברת “תבואות”, המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, משיקה סדרת פסטות אורגניות ללא גלוטן מקטניות וכוסמת – מהירות הכנה, טעימות ועשירות בערכים תזונתיים. הפסטות, המיובאות מאיטליה, עשויות 100% קמחים אורגניים של חומוס, עדשים כתומות, עדשים צהובות, אפונה ירוקה, שעועית שחורה וכוסמת, שגודלו ללא חומרי הדברה ודשנים כימיים. (תבואות – סדרת פסטות מקטניות וכוסמת. צילום – אייל גרניט)

הסדרה כוללת 5 סוגים:

  • אטריות קטניות אורגניות“: עשויות משילוב של קמחי עדשים כתומות אורגניות, אפונה ירוקה אורגנית, חומוס אורגני ושעועית שחורה אורגנית. מכילה 20 גרם חלבון ב-100 גרם
  • אטריות עדשים כתומות אורגניות“: עשויה 100% קמח עדשים כתומות אורגניות. מכילה 24 גרם חלבון ב-100 גרם
  • פוסיליני עדשים צהובות אורגניות“: עשויה 100% קמח עדשים צהובות אורגניות. מכילה 23 גרם חלבון ב-100 גרם
  • פנה חומוס וכורכום אורגניים“: עשויה מ-98% קמח חומוס אורגני ו-2% כורכום אורגני. מכילה 21 גרם חלבון ב-100 גרם
  • פוסילי כוסמת“: עשויה 100% קמח כוסמת אורגנית. מכילה 12.8 גרם חלבון ב-100 גרם  

הנטורופתית יערה איכילוב כהן מציינת כי “אלה הפסטות הכי בריאות שיש: הן עשירות בסיבים תזונתיים התורמים לתחושת שובע, מכילות כמות גבוהה של חלבון, ברזל, סידן, מגנזיום וחומצה פולית והן נטולות גלוטן, כך שהן מתאימות גם לכל מי שנמנע מגלוטן”, אמרה.

כשר פרווה בהשגחת בד”צ מחזיקי הדת בעל”ז ובאישור הרבנות הראשית לישראל.

מחיר: 17.90 ש”ח לאריזה במשקל 250 גרם.

להשיג ברשתות השיווק, בתי הטבע ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ.

כדאי לדעת – מפעל ביגה פסטה בעיר נשר,  שנפתח לפני כשנתיים ע”י קבוצת גרג, פתח חנות מפעל,  לקהל הרחב, המציע  מגוון רחב של פסטות טריות בלבד, בניהם:  פסטות קצרות – פנה, רדיאטורי, חונקי כמרים ופוזילי. פסטות ארוכות – ספגטי, פפרדלה, פטוצ’יני ופסטות מיוחדות כמו  ניוקי, קנלוני, פסטות ללא גלוטן וכו. גולת הכותרת פסטה טבעונית טרייה. הפסטה מיוצרת בשיטה המסורתית האיטלקית,  מקמח דורום המיובא מאיטליה ועם מתכון ייחודי ללא ביצים. (פסטה ביגה צילום: יח”צ)

מחיר הפסטות הקצרות והארוכות לצרכן:  החל מ 10 ₪ (למנה של פסטה טריה המכילה 180 גרם)

הפסטות המיוחדות החל מ 12 ₪ .

ניתן להשיג את הפסטות גם במעדניות בוטיק : בייקרי 58 מוריה חיפה, בייקרי האוס ביג פרדס חנה, מאמא גרג קניון רחובות , מאמא גרג קניון איילון ,ביגה פארק פרס חולון ועוד.

מותג הפסטה ברילה, משיק לרגל יום הפסטה הבינלאומי  שיחול ב 25.10,  מהדורה מיוחדת, גם בישראל,  של פסטה פפירי.

הפסטה החדשה מעוצבת כמשטח מחוספס,  בצורה מגולגלת וייחודית אשר סופגת את הרוטב בתוכה. הצורה החדשה של הפסטה,  בחיתוך ברונזה, היא  מעט יותר מחוספסות ובעלת שטח פנים גדול יותר מה שגורם לרוטב להיצמד בצורה טובה יותר לפסטה. (פסטה פפירי צילום: ברילה)

את צורת הפסטה המיוחדת עיצב לא אחר מאשר המעצב האיטלקי של רכבי אאודי וולטר דה סילבה, שאף קיבל בעבר את פרס העיצוב של הרפובליקה הפדרלית של גרמניה.

כשרות: בד”ץ מנצ’סטר ובאישור הרבנות הראשית לישראל

מחיר לצרכן: 12.9 ₪ מכיל: 450 גרם

ואם חשקה נפשכם במנת פסטה חפשו את הפסטה טראק 🙂 מותג הפסטה ברילה, משיק בימים אלה “פסטה טראק”  קולינארי, שיציע לקהל הרחב ארוחת טעימות של פסטות ורטבים מיוחדים ב- 10 מוקדים שונים במרכז הארץ ובשרון, במתחמי מזון של הרשתות טיב טעם, רמי לוי  וויקטורי.  

במסגרת הפעילות ברילה תגיש לקהל הרחב מבחר מנות פסטה טריות וחגיגיות – ללא כל תשלום!

פירוט פעילות אירוע הפסטה טראק של ברילה, מחוץ לסניפים הנבחרים: (צילום פסטה טראק נמרוד סנדרס)

21.10 סניף טיב טעם אשקלון, רחוב התחיה 1, בין השעות: 17:00-21:00.

22.10 סניף טיב טעם ראשון לציון, רחוב המכבים 62, בין השעות: 12:00-16:00.

24.10 סניף רמי לוי רעננה, רחוב החרושת 12, בין השעות: 17:00-21:00.

25.10 סניף רמי לוי אשדוד, רחוב היהלומים 9, בין השעות: 17:00-21:00.

כתיבת תגובה