אחד הפסטיבלים היפים אוטוטו מתחיל “בא לי גליל” פסטיבל קולינרי בבקעת בית הכרם 🙂 יתקיים בין התאריכים 29.5.2025 – 2.6.2025, סופ”ש שבועות – בואו לגליל, בואו לתמוך בעסקים בגליל בואו לכל פינות החמד, הכירו את האנשים הנפלאים, האוכל הנפלא שתו הרבה יין… ועוד יין 🙂 כל הפרטים כאן! מילה של “אמא נגה”.

אשכול רשויות בית הכרם, מכריז על פסטיבל קולינרי “בא לי גליל” בתאריכים 2025, 29.5.2025 – 2.6.2025, סופ”ש שבועות, שיתקיים בפעם השלישית כחגיגת טעמים, תרבויות ונופים קסומים במרכז הגליל במהלך סופ”ש חג השבועות.
אשכול בית הכרם הגלילי, המאגד תחתיו תשע רשויות מקומיות – יהודיות, דרוזיות וערביות (מוסלמיות ונוצריות), גאה לשמר את המסורת ולאחר הפוגה של שנה עקב מלחמת חרבות ברזל, מזמין את כלל הציבור לחוויה ייחודית של “שכנות טובה”, מפגש תרבויות, קולינריה משובחת ואירועים מגוונים בימי חג השבועות.
אשכול בית הכרם במרכז הגליל, לב ליבו של הצפון, הפך בשנים האחרונות למוקד תיירותי תוסס ובית יצירה לאמנים, בשלנים, יקבים ומחלבות. השילוב הנדיר של הקהילות השונות החיות זו לצד זו יוצר מארג תרבותי עשיר ומגוון, המשתקף בטעמים, בריחות, בצלילים ובמפגשים של שכנות טובה. פסטיבל ‘בא לי גליל’ מהווה הזדמנות נפלאה לחשוף את האזור ואת הדמויות המיוחדות שמהוות את מרקם האוכלוסייה המיוחד בבית הכרם.

בקעת בית הכרם (צילום ארז בן סימון)

הוזמנתי לסיור מקדים לקראת הפסטיבל. חייבת לציין שאני מאד אוהבת את הגליל, אחד המקומות היפים בארץ שעכשיו, במהלך המלחמה ניזוק… פרנסה של אנשים רבים ירדה וכן, אנחנו חייבים להגיע ולתמוך באנשים, בעסקים של הגליל.
הבאתי לפניכם כמה המלצות מהסיור המקדים שערכנו. חייבת לציין שהגעתי הביתה עיפה אך מאושרת 🙂 יש לנו ארץ נהדרת, אנשים נפלאים, נופים קסומים, אוכל ויין פשוט מעולים. בואו לגליל 🙂 מילה של “אמא נגה”.
הפסטיבל השנה ישלב מסורת לצד חדשנות ויתקיימו בו מגוון רחב של פעילויות ביניהן: חנוכת שביל בית הכרם – אירוע מרכזי וחגיגי, סדנאות בישול ביתיות – מהמטבח הגלילי המסורתי, סיורי טבע וקולינריה – גילוי נופים וטעמים מקומיים, מפגשים עם יוצרים ודמויות מרתקות מהאזור, טקסי תרבות מגוונים המשקפים את הפסיפס התרבותי של האזור, שווקים מקומיים אותנטיים- תוצרת מקומית משובחת ופעילויות לכל המשפחה -מותאמות לילדים ולמבוגרים כאחד. לראשונה השנה יופעל מרכז שירות לקוחות בווטסאפ לנוחיות באי הפסטיבל.
כבר בתחילת הסיור הכרנו את מפיקה הפסטיבל דניאל לב-פקטור, מומחית לניהול פרויקטים והפקת אירועים בגישת “אדריכלות החוויות”, משלבת תכנון מדויק, ניהול רב-תחומי וחשיבה יצירתית. כמייסדת ומנכ”לית קשר פקטור, היא מובילה את הפקת פסטיבל “בא לי גליל” השלישי, שמטרתו לחזק את הגליל באמצעות תרבות, קולינריה ושיתופי פעולה קהילתיים, במיוחד בתקופה מאתגרת זו.

התחלנו את הסיור במסעדת לוטם דרעי – בית קפה, מסעדה הכשרה השוכנת בישוב שכניה.

לוטם דרעי הוא בייקרי וביסטרו שף ייחודי המשלב בין מגוון מאפים בעבודת יד לארוחות שף חלביות כשרות. בשעות הבוקר, המקום מציע מגוון ארוחות בוקר, סלטים, מאפים מתוקים מיוחדים ומאפים מלוחים כמו הבורקס של יוסי וקובנה טרייה.

ארוחת הבוקר הגלילית הייתה עשירה בטעמים, ריחות ומרקמים. הוגשו לשולחן הבופה שקשוקות לבנה ואדומה, מגוון אדיר של סלטים, תוך שימוש החומרי גלם גליליים טריים, עלי גפן נפלאים, אנטיפסטי של מגוון ירקות לחמים טריים ועוד ועוד… ממליצה מאד 🙂 מילה של “אמא נגה”.
בערבים, התפריט מתחלף למנות ביסטרו חלביות בסגנון שף, כולל פיצות בטאבון, פסטות בעבודת יד, סלטים טריים ומנות דגים.
המקום ידוע באווירה הכפרית והנעימה, עם נוף ירוק ומזמין ומשלב בין איכות קולינרית לחוויה גלילית אותנטית.
אינסטגרם : https://www.instagram.com/lotemderee_bakery_bistro /
פייסבוק: https://www.facebook.com/avtalioncoffee/?locale=he_IL
איש קשר: 0542202616 לוטם.
המשכנו לישוב קורנית -ל “דרך של בן” ושביל האגדות

ה”דרך של בן”, באזור חורש טבעי הצופה על כל הרי הגליל העליון, סמוך לישוב קורנית, תמצאו גן קסום המשלב בתוכו את הטבע המקומי עם פינות החמד המאפיינות את בן:
ב “דרך של בן”, פגשנו את אמו של בן, יהודית סלע, שספרה לנו על בן ועל הדרך שהלך בה. בן, בן 24 היה בנופלו, במלחמת לבנון השניה.
במקום, שושנת הרוחות המציינת את המדינות השונות בהן טייל בן ומציינת את המרחקים אליהן, שעון שמש ייחודי במינו הבנוי כך שצל האדם העומד עליו הוא המורה את השעה. ספסלים אקולוגיים מפוזרים ברחבי הגן למנוחת המטיילים. פינת תבלינים, המזמינה לקטוף ממנה. פסיפס מרהיב של האזור, שנוצר ע”י התושבים בתקופת הקורונה.
ליד השעון מצבת אבן רחבה ובה תמונתו של בן, פרטיו ונסיבות נפילתו. בתחתית המצבה ציטוט מדבריו: אני ממשיך בדרך שאני רוצה בה ומאמין בה. הדרך שלי: להגשים חלומות,
להגשים את עצמי ולהיות מאושר… האנדרטה נמצאת בתוך הפארק לצד שביל חצץ הנמשך לאורך הגן.
בסמוך יש פינות ישיבה, ברזים, פינת מדודה ופויקה.
ביום ראשון 1.6.25, ערב חג שבועות, 3 סיורים יצאו בשעות: 10:00, 11:00, 12:00. הסיורים יעברו בדרך של בן וביער האגדות.
ב דרך של בן תפגשו את אמו- יהודית סלע שתספר לכם על בן ועל הדרך שהלך בה.
בשביל מהאגדות תמצאו דמויות שיצאו מהספרים, חלילן שינעים בנגינתו, תוכלו לפתור כתבי חידה ולקרוא מספרי אגדה.

המקום נגיש חלקית, דרך גישה משובשת.
אתר: https://www.harshchenya.com/attraction2
בשביל מהאגדות תמצאו דמויות שיצאו מהספרים, חלילן שינעים בנגינתו, תוכלו לפתור כתבי חידה ולקרוא מספרי אגדה.

שביל האגדות בהר שכניה נמצא סמוך ליישוב קורנית שבמערב הגליל התחתון. המסלול עובר בתוך שמורת הטבע של הר שכניה המתנשא לגובה של כ -450 מטרים.
זהו מסלול מעגלי קצר באורך של 400 מטרים, הכולל בתוכו ירידות ועליות, מסלול בינוני מבחינת דרגת קושי. בשביל ניתן למצוא דמויות מהאגדות, 18 כתבי חידה בחרוזים
שמתייחסים לדמויות ואירועים מתוך אגדות ילדות. ליד כל כתב חידה תמצאו קופסת פלסטיק עם ספר האגדה הרלוונטית. לאורך המסלול יש שלטים על העצים (כמו אלון, אלה, קטלב, חרוב) שמסבירים על העצים ועל הקשר שלהם.
לאגדות. בנוסף, מוצבים קודי QR שמאפשרים לשמוע סיפורים ושירים על העצים.
את השביל יזם וביצע אילן פרוידנטל, תושב קורנית, יחד עם תושבים נוספים מהיישוב.
זהו מסלול מומלץ במיוחד למשפחות עם ילדים, המשלב טבע, ידע והנאה.
אתר: https://baliletayel.co.il/israeltrip/%D7%A9%D7%91%D7%99%D7%9C-%D7%94%D7%90%D7%92%D7%93%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%94%D7%A8-%D7%A9%D7%9B%D7%A0%D7%99%D7%94-%D7%9C%D7%99%D7%93-%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%A0%D7%99%D7%AA/



“חזון הפסטיבל, מתמקד בהעצמת החשיפה ליזמים הרבים בתחום הקולינריה והפנאי ברחבי האשכול, תוך הדגשת השותפות האזורית והשכנות הטובה שמאפיינת את האזור, על ידי יצירת פעילויות משולבות – שפים מבשלים יחד, מספרי סיפורים ופעילות פסטיבלית ומוזיקלית משולבת. אנחנו יוצרים מציאות טובה יותר. הפסטיבל מהווה הזדמנות ייחודית להכיר את האנשים, הנופים והטעמים של מרכז הגליל, ולחוות את הפסיפס התרבותי העשיר והמגוון של האזור, אני מזמין את אזרחי ישראל להגיע ולקחת חלק באירועי הפסטיבל”, כך ציין רז טישלר מנכ”ל אשכול בית הכרם.
הכרנו כמה מבשלים מקומיים – ממליצה לכם להגיע 🙂

המשכנו ליקב לוטם השוכן בקיבוץ לוטם.
יקב לוטם – הוקם בשנת 2010 מתוך אהבה לעולם היין, אהבה לאירוח ורצון להביא את צורת העבודה האורגנית לקדמת הבמה. התפיסה האורגנית מלווה את היקב גם בתהליך ייצור היין, יינות איכות המופקים בתהליך ייצור השומר על הסביבה והטבע וגם בחווית האירוח.

את יקב לוטם אני מכירה למעלה מ 10 שנים. יין הרוזה שלהם הוא אחד המשובחים ששתיתי. ממליצה בחום 🙂 מילה של “אמא נגה”.
המלצה אישית, קנו בקבוק יין (אני אוהבת רוזה) שבו עם קצת מזטים, במרפסת הקסומה של יקב לוטם, ותראו איך הזמן נעצר לרגעים קטנים של אושר 🙂
במקום, מרכז המבקרים של היקב פתוח כל השבוע ומעניק חוויה ייחודית המשלבת טעימות יין, נוף גלילי פתוח המשקיף לכנרת ותפריט אוכל מגוון. כמו כן היקב מארח אירועים פרטיים לקבוצות וכן אירועים עסקיים. כרמי היקב נמצאים בקיבוץ צבעון בגליל העליון ובהר שיפון שברמת הגולן.
אתר : https://lotemwinery.co.il/
איש קשר: 050-8658185 אלכס

במרכז המבקרים של יקב לוטם נחמד מאד. במקום יש כמה עסקים קטנים וקסומים. ממליצה לכם להגיע ולהינות משוקולד איכותי, גבינות נפלאות ועוד…


סוד הקקאו – שוקולד בוטיק שמיוצר בעבודת יד ללא חומרים משמרים, גלידות עבודת יד, פרלינים, מגוון משחקי שוקולד שאפשר לשחק במקום וסדנאות ברישום מראש.
ועוד הרבה טוב:)
סדנאות בכל ימות השבוע בתיאום מראש – מינימום משתתפים : 4 אנשים
סדנה להכנת שוקולד להכנת 120 למשתתף מינימום 4 משתתפים
סדנה להכנת ליקרים ושוקולד 140 למשתתף מינימום 4 משתתפים
ליצירת קשר : 054-8154416 לי
https://www.sod-hacacao.co.il/
פלורה גבינות משגשגות בע״מ – פלורה היא מחלבה בוטיקית הממוקמת בקיבוץ לוטם שבגליל התחתון, המתמחה בייצור גבינות ארטיזנליות מחלב כבשים ועזים ומארחת בצמוד בראייה גסטרונומית עדכנית. במקום פועל מרכז מבקרים שמספר את הדרך של המחלבה, אופן ייצור הגבינות והיכרות עם האישה שמאחורי המחלבה, מיכל בינשתי, אשת גסטרונומיה מובילה והגבן הראשי של המחלבה עזי מיטראני שניהם יוצרים סיפור איכותי, בלתי מתפשר של ייצור מקומי, שימוש בחומרי גלם איכותיים וטריים. בפלורה ניתן ליהנות מתפריט כיפי, קליל ומעשיר על טהרת הגבינות.
אינסטגרם: https://www.instagram.com/floraflourishingcheese/p/DHq7QaQo1aT/?img_index=1
פייסבוק :
https://www.facebook.com/profile.php?id=61574974010759#
איש קשר : 054-4200678 מיכל

שוקולד גבינות מוסיקה ויין – חגיגת שבועות בלוטם – סיורים במחלבת פלורה, סדנאות להכנת גבינה ושוקולד וטעימות יין ביקב לוטם, יריד אמנים ובעלי מלאכה יוצרים מקומיים – תכשיטים – יד שנייה – פרחים -נרות וסבונים -תקליטים – מוזיקה חיה .
הכניסה חופשית
במהלך האירוע יתקיימו סדנאות לכל המשפחה: 2.6.2025 שבועות יום שני – בשעות 10:00-16:00, הכניסה חופשית – דוכנים וסדנאות בתשלום
סדנת הכנת גבינה צ’רקסית – 10, 12, 14. משך הסדנה שעה. מינימום משתתפים – 10. מחיר לאדם – 150 שח.



המשכנו ל – דיר אל אסד. דֵיר אֶל-אַסַד, בתרגום לעברית: מנזר האריה, היא מועצה מקומית ערבית היושבת בבקעת בית הכרם. שטח השיפוט של המועצה משתרע על פני 4,759 דונם. כלל תושבי דיר אל אסד הם ערבים מוסלמים ובכפר כ 13,000 תושבים. דיר אל אסד הוכרזה כמועצה מקומית בשנת 1975.
בכניסה חיכה לנו יחיא, בן הכפר, שאחראי על התיירות בכפר. הסתובבנו בסמטאות הכפר, נפגשנו עם האוכלוסיה החמה של המקום שקיבלו אותנו במחולות 🙂 והתזמורת המקומית של הישוב, נגנה לנו.
בנקודת המפגש חיכה לנו שולחן עמוס במאכלים אוטנתיים שהוכנו לרגל החג עיד אל אדחא.
אחת הנשים המוכשרות של הכפר ציירה לי על היד ציור מדהים בחינה שנשאר לי כמה ימים. הנכדה שלי כל כך התלהבה 🙂 גם אני אהבתי ושמרתי שלא ירד במהירה.
במהלך הפסטיבל יתקיימו סיורים מודרכים בכפר.
לכלל אירועי הפסטיבל, פרטים מלאים והרשמה בקרו באתר הפסטיבל – https://baligalil.bkerem.org.il

ממליצה בחום להגיע לפסטיבל ולהינות מחוויה גלילית בלתי נשכחת 🙂 מילה של “אמא נגה”.
לסיום היום הנפלא, הגענו לעכו לערב הפתיחה לתערוכת התיירות הבינלאומית IMTM שהתקיים באולמות האבירים בעכו העתיקה, במעמד מנכ”ל משרד התיירות ובהשתתפות מאות מתיירני הגליל, עיתונאים וסוכני תיירות מהארץ והעולם.

הערב היה מרהיב ביופיו ובאירגונו – בסימן – “עכו והגליל המערבי על אתרי התיירות והתיירנים חוזרים לפעילות סדירה בעוצמה גבוה”.
מנכ”ל משרד התיירות דני שחר כיבד את האירוע בנוכחותו ובירך את המשתתפים: “אני מברך את המשתתפים באירוע המיוחד הזה בעכו העתיקה ובמיוחד את אורחינו מחו”ל, שבאו למרות התקופה המאתגרת והביעו אמון. אנחנו מעריכים את השותפות.
אני בטוח שלאחר הביקור הזה ייווכחו שישראל היא יעד אטרקטיבי מאין כמוהו, ושככל שהמצב הביטחוני ישתפר, כך גם תנועת התיירים. כי אחרי הכל – בישראל יש אוצרות תיירותיים שאין באף מקום אחר”.
במהלך האירוע התקיים טקס הוקרה מרגש לגב’ רעיה שטראוס – בן דרור על פועלה ארוך השנים למען קידום התיירות בגליל המערבי. הגברת רעיה התרגשה מהמחווה וציינה שתמשיך לעשות למען פיתוח התיירות בגליל כולו.
יובל פורת מנכ”ל החברה לפיתוח עכו ונצרת בע”מ העניק לרעיה יצירת אומנות אותה יצר אמן שעלה לאחרונה לארץ ובחר לקבוע את מגוריו בעכו.


את החסות לאירוע הפתיחה החגיגי לתערוכת התיירות הבינלאומית IMTM, נתנה והפיקה החברה לפיתוח עכו העתיקה ונצרת בע”מ יחד עם תיירני הגליל המערבי ועמותות התיירות.
חיבור זה התבטא באירוע עצמו ששילב בפן המוסיקלי את להקת ‘אלמוגרביה’ ממעלות תרשיחא ואת הזמר קובי אפללו בן מעלות בעצמו. על הקולינריה ניצחו בהרמוניה מיוחדת במינה השפים הגליליים: אורי ירמיאס, שף ובעל מסעדת אורי בורי הידועה, האיש שנטע שורשים בעכו לפני למעלה משלושים שנה, וברק יחזקאלי, שף, מסעדן ומגיש התוכנית – אנחנו על המפית בכאן 11, שהעתיק את מקום מגוריו ממרכז הארץ ליישוב הגלילי- כליל.
במהלך הערב התקיים מפגש עם תיירנים מקומיים שמצפים וערוכים לבואם של תיירים מהארץ ומהעולם.
יובל פורת, מנכ”ל החברה לפיתוח עכו העתיקה ונצרת בע”מ: “אני רואה את העתיד הקרוב בו עכו והגליל המערבי כולו יהוו אבן שואבת לתיירים רבים, בנקודות היסטוריות ותרבותיות הנשענות על חמשת הדתות, על טעמים מובהקים של הים התיכון והבירה הקולנרית הצפונית. במשך השנים האחרונות, שופצו וטופחו במימון משרד התיירות, סמטאות העיר העתיקה והנמל. כעת מצפים לקראת בואם של המבקרים”.
לסיכום,

בוא לפסטיבל 🙂 מבטיחה לכם חוויה מופלאה 🙂
לפרטים נוספים…
מידע שימושי לבאי פסטיבל בא לי גליל 2025:
תאריכים 29.5.2025 – 2.6.2025 – חמישי עד שני, סופ”ש שבועות.
כרטיסים – יש להירשם מראש באתר הפסטיבל, חלק מהאירועים בתשלום וחלקם ללא תשלום.
מומלץ – להזמין מקום לינה מראש למעוניינים להישאר באזור.
לפרטים נוספים והרשמה – אתר הפסטיבל – https://baligalil.bkerem.org.il