ג’סר א-זרקא מציעה חלום על הים התיכון. אוויר טוב, אוכל טוב ופסטורליה של פעם במרחק נסיעה קצר. מילה של “אמא נגה”.
לפני כחצי שנה חלמנו על מסעדה קטנה, השוכנת ממש על חוף הים ובה דייג המוכר את מרכולתו. ז’תומרת, מה שהצליח לדוג באותו יום. זכרנו מקום כזה בגבעת אולגה. נסענו, הגענו לחוף נפלא, חיפשנו חיפשנו ולבסוף מצאנו אחד שאמר לנו “…כן, היה, אבל… נסגר”.
וכך חזרנו הביתה, מאוכזבים… הצלחנו להגשים את החלום הקטן בחו”ל… בעיירות הקטנות השוכנות לחופו של הים.
לפני כמה ימים, צפינו בתוכנית הטלוויזיה של ידידי שף צ’רלי פדידה הנקראת “צ’רלי בממלכת הדגים” (ד.א תוכנית נפלאה ושווה צפייה) ובתוכנית הוא הגיע לג’סר א-זרקא. צפינו, נהנינו ולמחרת כבר היינו שם. ערב חג, שעה 11.00 בבוקר נסענו.
מבחינתי זו הייתה נסיעה אל הלא נודע. לא ידענו בדיוק לאן. בג’סר א-זרקא אף פעם לא הייתי, הכפר שוכן על רצועת כורכר לחוף הים התיכון שגובהה 5-20 מ’ מעל פני הים, שלמרגלותיו זורם הקטע התחתון של נחל התנינים, דרומית לחיפה ו שייך למועצה המקומית חוף הכרמל.
תמיד חלפתי על כביש 2 מתחת לגשר או על כביש 4 . הפעם נכנסנו ליישוב נסענו עד לים ו… חיפשנו. הגענו לחוף ים בתולי, משופע בבריכות טבעיות, מפרצון טבעי קטן בו עוגנות כ 7 סירות דייגים. על החול כמה רשתות דייג, מסביב לשובר הגלים נערים קופצים למים, דייגים עומדים על הסלעים וזורקים חכה וממתינים בסבלנות, צמד גברים מגיע עם חליפות צלילה ורובה דייג לצלול ולצוד ו….שקט, המון שקט, ים, גלים ורוח נעימה. בקיצור חלום של מקום. על משטח בנוי עומד איש, שאלנו על מסעדת דגים והוא אמר כן, כאן יש דגים. עלינו והכרנו את מוסא האיש והאגדה. מוסא בן 44 דור 3 לדייגים, גר בג’סר א-זרקא. מוסא הוא דייג וכאן במקום הוא מבשל ומארח.
המקום פתוח רק בשישי שבת, ערבי חג וחג. בשאר הימים הוא בים, דג דגים.
מוסא הוא איש שיחה מאד נעים, ישבנו על כוס קפה קטן ושוחחנו על דגים, דייג, דתות, יהדות איסלאם ועוד. פשוט יושבים, עם הפנים מול הים ו… מדברים ומדברים… סתלבט אמיתי.
מוסא סיפר לנו על הים, הדגים ואיך הוא דג. איזה דגים יש וכל עונה באיזה דג מאופיינת. מוסא מתעקש למכור רק דגים טריים מהים, לכן הוא לא פותח במהלך השבוע. הוא לא רוצה לקנות רק -טרי! מה הדגים שיש ברד”כ? מוסא עונה מרמירים, בורי ים, פרידה, לוקוס ים לבן ואדום, מוסר…
אהבנו… בארור…
לאחר כשעה נהיינו רעבים, שאלנו את מוסא מה אוכלים? והוא הציג לנו תפריט. התפריט פשוט כל המנות דגים. לא כתוב איזה דג או איך הוא עשוי. מה שכן כתוב “…מה שהים נתן, זה מה שיש, טרי מהים. שאל אותנו מה עלה היום ברשת…” שאלנו ונאמר לנו שהיום יש בורי ומרמירים (דגים קטנים קצת יותר גדולים מהברבוניות) אז הזמנו… דגים J
לאחר זמן לא רב הגיעה צלחת דגים מטוגנים מלווה בסלט ירקות טרי, סלט כרוב, פלפלים חריפים מטוגנים וכבושים, זיתים, חומוס, צלחת טחינה, צ’יפס טרי מתפא”ד ופיתות.
וכך, עם הפנים מול הים הרגוע בעודנו מתבוננים בדייגים היוצאים לזרוק את הרשתות ולחזור. סעדנו את ליבנו בדגים טריים שריח הים וטעמו הדיפו מהם. התמסטלנו מהכל, קינחנו בתה עם נענע.
ו… לא, לא חזרנו הביתה. נשארנו עד שעות אחר הצהריים המאוחרות ואם זה לא היה ערב חג ולא היינו מוזמנים… בטוח היינו נשארים.
לסיכום – המקום של מוסא הדייג בג’סר א-זרקא הוא אחד המקומות הקסומים, הטעימים והנעימים שאכלנו בהם. האוכל לא יקר, טעים והאווירה והים עושים את שלהם.
גלולת הרגעה במרחק נסיעה מהמרכז.
אנחנו בטוח נחזור J מילה של “אמא נגה”.
חשוב לדעת –
- כדי להגיע למקום שימו בוויז ג’סר א-זרקא כפר הדייגים.
- הטלפון של מוסא 0526360082
- מוסא אומר שעוד חודש מתחילה העונה של דגי הלוקוס. אז, אם נתראה תבוא להגיד לנו שלום J
לפוסט הזה יש 2 תגובות
כגודל הצפיה… גודל האכזבה!
חוץ מפסטורלי… כלום!!
מלוכלך, לא טעים, מנת דג לא מדהימה עם קצת סלטים לא מושקעים ושתיה צבעי מאכל -100₪
(קבענו מראש ותיזכרנו..)
תחסכו לכם את עוגמת הנפש שחווינו
חבל שלא ציינת מחיר. על מנת דג מטוגן + סלטים גובים שם כ-100 ש״ח. במזומן. בלי חשבונית.
זה לא מחיר שמשקף את הערך הכולל למנה ולמקום.
בטח בהשוואה לקייסריה הסמוכה, שם במסעדות היקרות (במועדון הגולף ובנמל) מנה עיקרית של דגים עולה כ-130-150 ש״ח במסעדת יוקרה.
לא לשכוח ששם כן משלמים מיסים.