‘בשורנו’ מיזם המביא עד אלינו הביתה את כל הטוב מחבל הבשור. מה זה טוב? פירות, ירקות, גבינות, בשר, דגים ועוד… הכל מיוזמתו של השף תומר ליבנה שגם פותח את בית המשפחה ממש עכשיו בפסטיבל “דרום אדום” ממליצה בחום 🙂 מילה של “אמא נגה”.

עֵין הַבְּשׂוֹר הוא מושב בחבל אשכול והוא היישוב השני בגודלו מבחינת אוכלוסייה במועצה האזורית אשכול. עין הבשור הוקם בשנת 1982 על ידי קבוצת מפונים מחבל ימית שבסיני, חלקם ממפוני המושב שדות, אוגדה, דקלה ונביעות.
תומר ליבנה בן משפחת ליבנה מראשוני המתיישבים בעין הבשור הקים יחד עם חבר ילדותו אייל פלדמן את המיזם ‘בשורנו’.
עין הבשור הוא הבית של תומר, אבל למשך שנים הוא נטש אותו לטובת המאהבת תל אביב. אחרי שלמד ב”תדמור”, יצא למסעות קולינריים בחו”ל וגם התחיל לעבוד כשף במסעדות נחשבות, פרש כנפיים ופתח את רשת ההמבורגרים המעולה “WolfNights” (וולפנייטס). קראו בהמשך….
אייל פלדמן חקלאי מדופלם מגיל 0 (דור שני), מגדל תבלינים ועשבי תיבול בעין הבשור ומשווק לשוק הקמעונאי. אייל אוהב את עולם החקלאות, יודע איך מגדלים תוצרת איכותית, כיצד שומרים עליה לאורך זמן ואיך גורמים לכל עשב וירק להחזיר אהבה אלינו.
המיזם בשורנו, מביא עד אלינו הביתה את הטעמים הנפלאים של הדרום. הסחורה של חקלאים מהאיזור. סחורה מובחרת וטרייה, סחורה משובחת ומרגשת המביאה את הטבע עד אלינו הביתה.
קיבלתי משלוח מכל טוב האדמה. המשלוח הגיע ארוז בקרטון כל כך אסתטי ובתוכו הפירות והירקות כל אחד ארוז בנפרד בשקית ועשבי התיבול כל אחד ארוז ומגולגל בנייר עיתון ועליו מדבקה לבל נתבלבל בין הכוסברה, שמיר, פרוזיליה, בזיליקום, טימין ועוד…
התוצרת הטובה מגיעה עד אלינו למרכז. פ”ת ר”ג ועוד. וכמובן לבאר שבע, שדרות, אשקלון כל הישובים באיזור. מוזמנים להיכנס לאתר, להתרשם ולהתחיל ‘לחגוג’. מבטיחה לכם סחורה משובחת 🙂 ושירות זריז ונפלא 🙂 מילה של “אמא נגה”.
לאתר בשורנו – https://newshop.bsorino.co.il/
וממש עכשיו מתחיל פסטיבל “דרום אדום” וימשך כל חודש פברואר. אחד הפטיבלים הכי יפים והכי מרגשים בין אדם לטבע.

משפחת ליבנה הם מראשוני המתיישבים בעין הבשור, הגיעו מהמושב דקלה ובפסטיבל ‘דרום אדום’ הם פותחים את ביתם ומארחים ביד רחבה ובלב חם. מי מבשל? טוב ששאלתם 🙂 במשפחת ליבנה יש שני שפים. האב נחמיה ליבנה היה שף בעברו וכיום מבשל במטבח הביתי הפתוח לאורחים ואירועים עד 50 איש. לקראת פסטיבל ‘דרום אדום’ מצטרף אל נחמיה הבן תומר ליבנה שף מאד מוכר ומוערך מאד. שף תומר ליבנה היה שף והבעלים במסעדת ‘סרגוס’ וברשת השף-בורגר ‘וולפנייטס’ שהייתה בבעלותו וכיום בעל המיזם ‘בשורינו’.
שף תומר ליבנה ירד דרומה לבשל ארוחה ביחד עם אביו השף נחמיה ליבנה, במסעדה הכפרית שפתוחה בבית המשפחה במושב עין הבשור, שהופך בכל ערב למסעדה המכילה עד 50 איש. תומר מתמחה בבישול בשרים מהמעשנה ומנות עיקריות.

אמנות הבישול לא פסחה גם על האחות, גלי, שהתמחתה באפייה וקונדיטוריה אצל ‘אסטלה’ ותכין את הקינוחים של הארוחה. נירה , אם המשפחה, אשת חינוך בעברה נרתמת גם למיזם הקולינרי ותהייה המארחת בחווית גורמה כפרית.
התארחנו בבית ליבנה סביב שולחן עמוס כל טוב, ארוחת שחיתות. בתפריט ראשונות פטה כבר נפלא, סלא גוגוזולה, סלט עגבניות שרי בשלל צבעים, חציל בלאדי קלוי עם טחינה,שמן זית ןצנוברים, פיטריות מוקפצות, לחמים נפלאים ממאפייה מקומית.
מנות עיקריות בשרים, בשרים ועוד בשרים… וכמובן גם מנות צמחוניות רביולי תרד עם פרמאז’ן ועוד… קינוחים ושתייה כיד המלך. כל הארוחה בסגנון ‘אכול כפי יכולתך’ והשולחן כל הזמן עמוס במטעמים. הכל כל כך טעים אווירה נהדרת חוויה של אוכל גורמה בפסטיבל ממליצה בחום מילה של “אמא נגה”.

כדאי לכם לדעת שכל הארוחה מבוססת על התוצרת החקלאית הטריה ביותר שגדלה בחממות ובשדות של חקלאי האזור.
במהלך פסטיבל דרום אדום, בית ליבנה יהיה פתוח ללא תיאום מראש בין השעות 12:00 – 17:00.
מחיר ארוחה, אכול כפי יכולתך, 180 ש”ח לאדם, 110ש”ח לילד עד גיל 12 .
מנת ילדים שניצל או המבורגר וצ’יפס 60 ש”ח.
יש אפשרות ל-take away
מסעדת בית ליבנה ובשורינו ארועים בהובלת השף תומר ליבנה מושב עין הבשור * 077-7295738
מה עושים בפסטיבל “דרום אדום”? – קנסו ללינק המצ”ב לעוד המלצות שוות