שף גולן ישראלי, השף של מלון דן אכדיה, מכין קישים מעולים ומביא לכם הביתה אווירה של מסעדה קטנה ומופלאה. טעמנו, אכלנו כמעט ה-כ-ל, לא התאפקנו ורצנו לספר לכם 🙂 תענוג 🙂 מילה של “אמא נגה”.
קורונה טיים, אין מסעדות, אין לאן לצאת… אבל, יש לנו את שף גולן ישראלי 🙂 שמכין לנו קישים מעולים עם מיטב החומרים והפרודוקטים ממש כמו במסעדה ומגיע עד אלינו הביתה.
קישים, אני אוהבת קישים בפרט לאירוח, אבל לא רק. הסוד של הקיש הוא בהכנת הבצק, שיהייה הכי דק שאפשר, ככה אני אוהבת, והירקות, שלא ‘יתעלפו’ לי שלא יהיו מושי רכים … וכמובן, השימוש בגבינות משובחות כמו קשקבל, אמנטל ופרמזן. אלו בדיוק הגבינות שבהם משתמש שף גולן ישראלי בקישים המופלאים שהוא מכין.
והירקות, טריים וקריספיים מוקפצים מעט בשמן זית ואחר כך מוספים לתערובת הגבינות ולתנור… התוצאה נפלאה 🙂 קיש משובח וטעים. חגיגה לחייך.
שאלנו, מה הסוד? שף ישראלי מחייך ועונה התבלין הכי חשוב לבשל איתו זה אהבה. השף מסביר לנו, שהוא אוהב את המטבח, את האווירה וכמובן את העשייה. הכל נעשה בהמון תשומת לב ודגש לטעמים גם בעבודתו בבית המלון וגם בביתו. מה שנעשה באהבה בא לידי ביטוי בתוצר הסופי – בצלחת.
שף גולן ישראלי מכין 5 סוגים של קישים עם 4 סוגים של בצק.
קיש בטטה עם מייפל, קיש ברוקולי ומנגולד, קיש פיטריות (פורטבלו, שמפניון, פורצ’יני ופטריות יער), קיש כרישה, שאלוטס ובצל לבן, קיש זוקיני.
בצק פילו, בצק פריך/חמאה, בצק כוסמין ובצק ללא גלוטן שמתאים לאנשים שנמנעים מגלוטן אבל לא מתאים לצליאקים.
את הקישים ניתן להזמין בשני גדלים. משפחתי בגודל 36X10 ס”מ מתאים ל 10 מנות וקיש זוגי גדול ומשביע 12X12 ס”מ (שוקל בין 400-500 גרם).
התכנסנו 4 רעבים להינות מהקישים התחרות הייתה קשה… אני התלהבתי מאד ראשית מהמראה, הוא כל כך יפה 🙂 הרגשתי שאני במסעדה אצלי בבית 🙂 והבצקים כל כך דקים (אני פריקית של בצק דק, ממש לא אוהבת בצק עבה שתופס לי את כל המקום של המילוי) והמילויים טעימים מאד – כולם. הירקות קריספיים נראים יפה ולא ‘מוחבאים’ ה-כל בנדיבות ובאמת רואים שהמון אהבה מושקע בכל קיש.
ממליצה לכם בחום 🙂 ומה המילוי? תזמינו מה שאתם אוהבים 🙂 עם סלט ירוק וכוס יין – אתם מסודרים 🙂 לחיים ! מילה של “אמא נגה”.
את הקישים של שף גולן ישראלי ניתן להזמין ישירות בנייד – 053-2244174
המחירים החל מ 55 ש”ח לקיש זוגי.
אפשרות לאיסוף עצמי מרמת השרון או במשלוח עד הבית.