חינקלי של מאמא מרי, מביאה את טיביליסי למטבח הפרטי שלנו 🙂 . מילה של “אמא נגה”.

חינקלי הוא כיסון בצק פופולארי מהמטבח הגיאורגי, בעל צורה אופיינית דמויית שק קטן עם קפלים מרובים והוא המאכל האהוב ביותר על הנכד שלי, אדם. כשאני בביקור בטיביליסי הוא כבר יודע באיזו מסעדה מגישים את החינקלי הכי טעימים, האמינו לי שהוא צודק…., ואנחנו מחסלים צלחת של חינקלי. ואדם תמיד אומר לי “סבתא אני מאד אוהב חינקלי “.
כדי לאכול חינקלי בבית הייתי מביאה חבילות של חינקלי קפוא לארץ מטיביליסי. הבעיה, הם לא כשרים. ובן זוגי שמאד השתוקק לאכול חינקלי, כי מהסיפורים לא ניתן לטעום 🙂 לא טעם חינקלי והתלונן…
הפעם, קיבלתי לסקר חינקלי של מאמא מרי 🙂 צחקונו.. סוף כל סוף הוא יוכל לאכול חינקלי כשר!
חברת “מאמא מרי” (משנת 1993) מציעה ליהנות ממבחר מאכלים מסורתיים, נהדרים וכשרים בטעם ביתי, קלים להכנה וטעימים. והכל כחול לבן:) במגוון המוצרים – חינקלי במילוי בשר בקר וכבש.

נהוג לאכול את החינקלי בידיים, כאשר יש לנגוס בזהירות בקשר העליון שלו, לשתות את הרוטב שבתוכו ורק אז להמשיך לאכול . את החינקלי מבשלים במים, ויש מי שגם מטגנים אותו אחרי.
ניתן להגישו כמנה בפני עצמה – עם או בלי רוטב, לשפד כמה חינקלי על שיפוד, להגישו עם תוספות, ועוד.
את החינקלי של מאמא מרי בישלנו כמו קרעפלאך. הכנו מים עם מלח ואבקת מרק. לאחר שהכל רתח ובעבע הכנסנו את החינקלים הקפואים לסיר, חיכינו שיצופו ולאחר רבע שעה, הוצאנו לאכול.
החינקלי הטעים של מאמא מרי מיוצר באופן השומר על העסיסיות והטעם המסורתי והביתי וכן, הוא כשר 🙂 ממליצה בחום! מילה של “אמא נגה”.
להשיג ברשתות המזון ובמעדניות.