מטבח פרואני יפני שמעתם?

לימה ניפו, המסעדה הראשונה בישראל על טהרת המטבח הפרואני – יפני יוצאת בתפריט טעימות חדש לקראת הקיץ. כדאי לכם להכיר 🙂 

סביצ'ה בלימה ניפו
סביצ’ה בלימה ניפו

מאת : שרית כץ.
Nippo Lima  הינה מסעדה יפנית-פרואנית כשבתפריטה אוכל הקרוי Nikkei שמשמעותו מורשת שנבעה ממהגרים יפניים שהגיעו לפרו בסוף המאה ה-19 והמפגש הקולינארי בין המטבח היפני והמטבח הפרואני.
יורם פרץ, יהודי צרפתי שעשה עליה  והשף הבריטי כריס גולדינג  שהחליט לעבור לתל אביב כשלשניהם עבר מפואר בתחום המסעדנות בעולם, הקימו את Lima Lippo  עם הבשורה החדישה במקומותינו של עולם ה- Nikkei.
המזון מתאפיין במרכיבים אותנטיים המיובאים ממקומות אקזוטיים ומטכניקות בישול שונה לחלוטין ממה שאנו מכירים במקומותינו.
לימה ניפו
לימה ניפו

כך בקצרה נולד הניקיי, מיזוג מעניין של המטבח הפרואני והיפני. בחודש דצמבר האחרון הגיע המטבח הפרואני- יפני לארצנו עם פתיחה של מסעדת לימה ניפו בפאתי שוק הפשפשים ביפו.

השם לימה ניפו הוא שם העיתון שהוציאו המהגרים היפנים בפרו 🙂

הגענו למסעדה בשעות בין הערביים המאוחרות. המסעדה המעוצבת בסגנון ניו יורקי עם אורות עמומים המתאימים גם למפגשים רומנטיים. במסעדה בר גדול ומזמין.
זמן שקיעה… החלטנו לשבת בחוץ, על המדרכה, ההרגשה הייתה כמו בחו”ל, משהו קסום 🙂 לא רועש, מיקום שקט בפאתי שוק הפישפשים.
האוכל מדהים ומוגש באופן מפתה וציורי.

קרם ברולה בלימה ניפו
קרם ברולה בלימה ניפו

הזמנו מהתפריט 7 מנות במחיר של 195 ₪ לסועד (מינימום זוג)  טוסטדות, סלסת לימה ניפו סביצ‘י מיקס דגים, היביסקוס, קולורבי ופיטאיה טרדיטו סלמון, מיסו מנגו חציל בטמפורה, ריבת צ‘ילי דג (משתנה על בסיס יומי), קינואה שחורה, פונזו מלפפון סינטה יאקי ניקו, סלט סלקים פיקנטי וקינוח.
אני נהניתי  מאוד מהאוכל המיוחד והיוצא דופן. נהניתי מהמרכיבים שאת חלקם טרם טעמתי מעודי.

לסיכום – לימה ניפו מביאה עימה בשורה רעננה לסצנה הקולינארית המקומית ולאור ההשקעה וההקפדה הרבה בפרטים, יש לקוות שהיא ופרץ יצליחו לתקוע יתד במחוזותינו.

אהבנו וממליצים בחום 🙂 מילה של “אמא נגה”.    

השירות מקצועי ואדיב ואפילו מקסים. המסעדה איננה מהזולות אך בהחלט שווה כל אגורה.
Lima Nippo, רבי תנחום 6, תל אביב-יפו, 03-5734404
שעות פעילות- יום ראשון סגור ימים ב’-ש’ פתוח החל מהשעה 19:00-00:00