מסעדת מאפו של השף ניר צוק, הממוקמת במלון פרימה סיטי בתל אביב, מגישה שלושה ימים בניחוח גלילי עם השף קאסד נאסר ומגישה ארוחת גורמה גלילית משובחת. מילה של “אמא נגה”.
מסעדת מאפו, הממוקמת במלון פרימה סיטי בתל-אביב, ברחוב מאפו 9, בהובלתו של השף ניר צוק, מארחת את השף של מלון פרימה גליל בטבריה, שף קאסד נאסר, המוכר והמזוהה עם המטבח הערבי הגלילי – לארוחת ערב אותנטית על טהרת המטבח הערבי מאזור הגליל.
המטבח הערבי הגלילי מתאפיין בשימוש בחומרי גלם מהאיזור וליקוטם. בין היתר נמצא שימוש רב בחוביזה, עולש ועוד עלים ירוקים שעכשיו זוהי ‘העונה’ שלהם, כמו שאומרים. כך שהארוחה הגלילית של השף קאסד נאסר מורכבת ממנות ייחודיות שעשויות לפי המסורת הערבית גלילית עם שימוש ברכיבים המאפיינים מטבח זה – מגוון רחב של עשבים צמחי תבלין מיוחדים אשר לוקטו במרחבים המוריקים של הגליל ומשתלבים במיני תבשילים וסלטים אותנטיים.
נפגשתי עם סיגל גרוס, חברתי הטובה, שדרך אגב היא אחת הסטייליסטיות המוכשרות והמבוקשות שיש. סיגל היא סטייליסטית של מדור ‘החברות הטובות’ במגזין לאישה, סטייליסטית של ערוץ הספורט ומשמשת כסטייליסטית בכמה סרטים בהפקה ישראלית.
כמו כן, סיגל גם נותנת אפשרות לסטיילינג און ליין דרך תמונות וסירטונים שלכם.
כך יצא שהפעם החלטנו להינות מארוחה גלילית גורמה של שף קאסד נאסר במסעדת ‘מאפו’.
השף קאסד נולד למשפחה של טבחים. סבו היה טבח שהוריש את המקצוע לאביו של קאסד שהיה בעל מסעדה ערבית שניהל בעצמו בהצלחה גדולה. באופן טבעי, כבן למשפחת מסעדנים גם קאסד נשבה בקסמי המטבח.
לאורך השנים קאסד עבד במטבחים של מסעדות ומלונות מוכרים והתמקד כל השנים במטבח הערבי המשלב את ניחוחות וטעמי הגליל. החל משנת 2013 קאסד עובד במלון פרימה גליל, בתחילה בתור סגן שף וכעבור זמן קצר קיבל את ניהול המטבח כשף של המלון.
במהלך הקריירה שלו השתתף קאסד בתחרויות רבות וזכה בהרבה מדליות. בחלק מהתחרויות שימש כשופט בשל היותו חבר באיגוד השפים הישראלי .
התפריט הוא תפריט סגור במיוחד לשלושת הימים 19-20-21 במרץ, המביא את ניחוחות המטבח הערבי הגלילי לצלחת .
אז, מה אכלנו?
מנת פתיחה אישית של קובה ניא, גליל של פוקאצ’ה ועליו עלי חוביזה טעימים מאד.
מנות ראשונות שהוגשו למרכז השולחן, חוביזה מהר תורען, סלט עשבים גליליים – סלט בריאות בתוספת מגוון של פיצוחים, כרובית בטחינה מבושלת, עולש פראי חם וטעים מאד, חצילוני מנזלה בעגבניות וגרגירי חומוס ופלפל חריף, מנה פיקנטית , פיתה ערוסה.
למרכז השולחן הוגשו גם המנות העיקריות – סינייה של כבש עטופה בשיכבה דקה של בצק 🙂 , דג מוסר ים על מצע של פריקה ברוטב עגבניות, מנסף בקר וצנובר, מחשה – ממולאים זעירים (צמחוני) של עלי גפו, כרוב, חציל קטן וקישוא ומנה של מג’דרה (צמחוני).
קינוח של מגש קינוחים גליליים טעימים וכמובן פינג’ן קפה מבושל או תה מתוק.
כמובן ששילבנו שני קוקטיילים ואת ההחלטה השארנו בידי הבר מן. רק ביקשנו שלא יהיו מתוקים. קיבלנו שני קוקטיילים נפלאים האחד כמו מוחיטו אבל בתוספת פסיפלורה והשני ורדרד יפייפה עם סומק בקוקטייל ועל הגביע 🙂
סיימנו 🙂 האווירה והמקום היו כל כך נפלאים, השירות היה מושלם והאוכל… וואו 🙂 שאפו גדול לשף קאסר נאסר שהביא לנו לתל אביב את הגליל בארוחת גורמה משובחת ואותנטית!
אהבנו וממליצים לכם בחום 🙂 מילה של “אמא נגה”.
המחיר לארוחה גלילית 180 ₪ לאדם (לא כולל שתיה)
חשוב לדעת שהארוחה הגלילית תוגש במסעדה במשך שלושה ימים: 19-20-21 במרץ, החל מהשעה 19:00
שווה וכדאי להזמין מקום מראש.
מסעדת ‘מאפו’ מלון פרימה סיטי תל-אביב טלפון- 03-7629002