מסעדת פטרה – גיאורגיה באשדוד

הגעתי למסעדת “פטרה” באשדוד, התענגתי על כל מנה. גיאורגיה הקטנה זה בהחלט – כאן! באשדוד. האוכל, הרבה מחומרי הגלם, התבלינים, היינות הכל מגיאורגיה. גם הבעלים, המבשלות וחלק מהמלצרים הם גאורגיים. ממליצה בחום! מילה של “אמא נגה”.

מסעדת פטרה באשדוד

לפני שבועיים חזרתי מטביליסי גיאורגיה, האוכל כל כך טעים לי שלא תאמינו הבאתי איתי 5 ק”ג של חינקלי קפוא (כיסוני בצק ממולאים בבשר). הנכד שלי, אדם, בן ה 8 כל הזמן אומר לי “סבתא, אני יכול לאכול חינקלי בבוקר, בצהריים ובערב. אני הכי אוהב חינקלי בעולם” חחח וכן, הוא צודק! חינקלי באמת טעים 🙂

מסעדת פטרה. סימו בן חובל והשף בן מילר
מסעדת פטרה. חינקאלי ויין מעולה <3

וכך יצא שהציעו לי להגיע ולסקר את מסעדת “פטרה” באשדוד, אז… שאני לא אגיע?

מסעדת פטרה, מוסד קולינרי מוביל בישראל, ממוקמת על הקו הראשון לים בחוף הקשתות באשדוד וטבולה בצמחייה ירוקה ובאווירה פסטורלית נעימה.

המסעדה, בבעלות המסעדן סימו בן חובל, ובניצוחו של השף בן מילר, המשמש כשף הראשי והיועץ הקולינרי של המסעדה, מציעה תפריט אוכל גיאורגי אותנטי, שאינו כשר, הכולל מגוון מאפים ותבשילים מן המטבח הגרוזיני המסורתי, לצד מנות אירופאיות קלאסיות מהדגה הימית, פירות ים ובשרים משובחים.

מסעדת פטרה

הטאבון במסעדה מגיאורגיה ואם תכנסו למטבח תבחינו במאמות המבשלות. שהן גאורגיות המבשלות אוכל של בית.

כל המנות מיוצרות על ידי טבחים המתמחים באוכל הגיאורגי בהובלת השף הראשי והיועץ הקולינרי בן מילר. הבצקים מיוצרים במקום ונאפים בתוך תנור אבן כנהוג בגיאורגיה, התבשילים והמילויים מקורם במתכונים עתיקים והטריות מורגשת בכל מנה ומנה.

מסעדת פטרה
מסעדה פטרה – מגוון סוגים של חצ’אפורי

נציין כי מסעדת פטרה אשדוד מסיימת בימים אלה שיפוץ גדול שהחל לפני מלחמת חרבות ברזל, הכפילה את שטח המסעדה, כמו גם את המטבחים, בהם מטבח פרונטאלי. כיום ניתן לתת מענה קולינרי לכ-350 סועדים בו זמנית.

האווירה ובמקום בדיוק כמו גיאורגיה. מוסיקה וצורת ההגשה כמו בגיאורגיה. מגוון מנות על השולחן והדבר המתחלף… הצלחות 🙂 כן, ככה מגישים בגיאורגיה.

ממש עכשיו, לראשונה החליטו בפטרה לצאת בחורף הקרוב בתפריט עסקיות שיוגשו בימים א- ה’ בין השעות 11:00-17:00. המחירים נעים החל מ 119 ש”ח לעיסקית הכוללת שתיה, מרק לבחירה, מנת פתיחה אחת לבחירה, מנת ביניים, מנה עיקרית הכוללת תוספת וקינוח. נראה לי שזו עיסקית כדאית מה גם שהאוכל מעולה!.

אז, מה היה לנו? כל, אבל כל המאכלים הגיאורגים שאתם חושבים עליהם 🙂

מסעדת פטרה
מסעדת פטרה
  1. חצ’אפורי – מאפה עם גבינה מותכת. יש גרסאות שונות, כמו: אדג’רולי – בצורת סירה עם ביצה במרכז. אימרולי – בצק ממולא בגבינה מקומית…. ועוד… בפטרה יש כ 7 סוגי חצ’אפורי 🙂
  2. חינקלי – כיסוני בצק ממולאים בבשר, תפוחי אדמה או גבינות, הנאכלים בדרך כלל עם הידיים.
  3. לוביאני – מאפה ממולא בשעועית.
  4. צ’ורצ’חלה – ממתק עשוי אגוזים מצופים בסירופ ענבים מיובש.
  5. בדרי’ג’אני ניגווזיט – חצילים מגולגלים ממולאים בתערובת אגוזים ושום.
  6. קופטי – קציצות גיאורגיות מתובלות בייחודיות.
  7. צ’חוחבילי – תבשיל עוף עם עגבניות ותבלינים.

מסעדת פטרה. מנה מעולה של פירות ים
  1. אצ’מה – סוג של לזניה גיאורגית העשויה שכבות בצק וגבינה.
  2. פחאלי – ממרחים שונים, בעיקר מירקות טחונים (כמו סלק או תרד) עם אגוזים.
  3. טקמאלי – רוטב חמוץ-מתוק עשוי שזיפים ירוקים או אדומים, המשמש כתיבול למנות שונות.
  4. צ’אקהפולי – תבשיל טלה מבושל בעשבי תיבול ושזיפים חמוצים.
  5. מטסווני – תבשיל בשר מבושל ברוטב עגבניות, שום ותבלינים.
  6. סאציבי – עוף ברוטב אגוזים קר.

כמובן שהארוחה לוותה ביינות גיאורגיים מעולים. ו… צ’צ’ה וואו…

המיקום, על חוף הים מרגיש כמו בחו”ל 🙂 שילוב של פירות ים בתפריט היה נפלא 🙂 ממליצה לכם להזמין. בקיצור, מיטבח גיאורגי מסורתי עם נגיעות ים תיכוני הוא שילוב מושלם לארוחה.

המסעדה גדולה מאד יכולה להכיל עד 300 איש.

מסעדת פטרה. סיימנו 🙂 לחיים עם צ’צ’ה

אהבתי את המשפחתיות שנוצרת והמחוייבות בין העובדים לבעלי המסעדה. השף, בן מילר, שעובד שם למעלה מ 10 שנים, המלצרית המקסימה שלנו שסיפרה שהיא כאן עוד מתקופת הצבא שלה כבר 14 שנים. ועוד עובדים שנמצאים במסעדה שנים רבות.

בקיצור, מחפשים אוכל ואווירה גיאורגית? אין לכם מה לטוס לגיאורגיה, הגיעו לכאן, לחוף הקשתות באשדוד למסעדה “פטרה” תעצמו עיניים, תתענגו על האוכל, היין, תנו למוסיקה לסחוף אתכם וזהו, אתם בטיבילסי. ממליצה בחום! מילה של “אמא נגה”.

מסעדת פטרה – חוף הקשתות באשדוד

רחוב מפקורה 1, אשדוד.

שעות פתיחה: ימים א’-ש’, בין השעות 09:00 בבוקר עד 01:00 בלילה

עסקיות בימים א-ה בין השעות 11:00-17:00

טל’ להזמנות, אירועים ומשלוחים: 08-8651610

כתיבת תגובה