כבר כמה שנים שמסעדת רג’ינה בתחנה עברה מהפך. וכיום עם כשרות למהדרין היא נוצצת במתחם התחנה בתל אביב. הגענו והתאהבנו בה מחדש 🙂 מילה של “אמא נגה”.
את מסעדת רג’ינה במתחם התחנה בתל-אביב אני מכירה כבר כעשור. בימי שישי היינו מתכנסים שם לקבלת שבת עם הרבה חברים שהייה מארגן אייל פלג ומאד נהננו מהמקום מהאווירה, מהאוכל ומהאנשים. כבר 7 שנים שלא הגעתי למקום, המפגשים נדדו למקומות אחרים וגם אנחנו…
השבוע קיבלתי הזמנה להגיע ולסקר את מסעדת רג’ינה הכשרה למהדרין, במתחם התחנה. שמחתי, הזכירה לי את העבר 🙂 כך יצא שהגענו ביום חמישי בערב למסעדת רג’ינה הכשרה במתחם התחנה בת”א.
הרבה זמן לא הייתי במתחם התחנה, למעשה כמה שנים… 4 לפחות. היה מוזר להיכנס, המתחם, שתמיד היה תוסס, נהפך לשקט ושלל המסעדות שהיו בו הצטמצם וראיתי מסעדות עם כמות בודדת של אנשים (פחות מ 10 במקרה הטוב), דבר שגרם לי למעט עצב לראות מסעדה ריקה. אבל, כשהגענו למתחם של רג’ינה, הלב התרחב, המסעדה מוארת באור נגוהות מלאה אנשים 🙂 כן, ממש מלאה אנשים, כל השולחנות בחצר היה הומים באנשים ומוזיקה נהדרת מתנגנת. הלב שלי קפץ מאושר וחיוך גדול נמרח על הפנים. הגענו למארחת המקסימה ומיד אמרתי שאני כל כך שמחה לראות שהמסעדה מלאה באנשים והוספתי… חמסה חחח …
מגוון רחב של אנשים ישב במסעדה ביניהם שולחן של נשים דתיות עם מטפחות מעוצבות, משפחות דתיות, משפחות חילוניות, שולחן נשים עם חולצות קצרות וגופיות בקיצור, קהל של חילונים ודתיים במקום קסום אחד, מסעדרת רג’ינה הכשרה במתחם התחנה.
היגיע מלצר ושאל ‘מה תשתו?’ המליץ על יין או קוקטייל. שאלתי אם יש יין בכוסות אשמח ליין לבן. ממגוון היינות ישר איך שאמר ‘שיינין בלאן’ זהו ידעתי. זה היין שאני אוהבת, אני חובבת יינות לבנים.
בו זוגי מעדיף יינות אדומים והזמין יין קברנה של יקב פסגות.
היינות הגיעו לשולחן ואנחנו פשוט התענגנו על היינות, מראה המקום המלבב והפלייליסט הנפלא שמנוגן.
לחיים חברים, אינשללה ויחזרו כל השבויים וכל הנעדרים וכל חיילינו יחזרו לשלום לביתם! א.מ.ן!!!
התחלנו עם כמה מנות ראשונות –
פוקאצ’ה מוגשת עם 4 מטבלי שף, איולי שום, חציל שרוף, סלק וטחינה. אני, שמשתדלת לצרוך פחות לחם, לא יכולי לעמוד בפני הפוקאצ’ה. היא טפוחה רכה אוורירית ומאד מאד טעימה 🙂 וככה לאורך כל הארוחה עוד חתיכה ועוד חתיכה עד שחיסלנו אותה. פשוט נהדרת.
טחינת הבית בזילוף שמן זית – טחינה קרמית קטיפתית. אני אוהבת את הטחינה שלי יותר חמוצה יותר מטובלת יותר בועטת. בשיחה עם השף הסביר לי שהם משתדלים לקלוע לטעם רוב הסועדים והטעם הזה עדיף… או קיי
חציל שרוף קלוי באש גלויה על טחינה ביתית במיטבל השף (סלסת עגבניות פיקנטית) החציל היה שרוף כהלכה ומאד אהבנו את המנה.
קרפצ’יו סלק – פרוסות סלק דקיקות, פרוסות בצל סגול וטבעות צנוניות דקיקות עם פטרוזיליה ואגוזי מלך ברוטב שמן זית, לימון ומעט סילאן. מנה נהדרת, הטעמים טובים אהבנו מאד. ממליצה בחום 🙂
בין כל ביס ללגימה הרוגע משתלט…
לאחר המנות הראשונות נכנסנו לראות את המסעדה מבפנים 🙂 עם השף שמעון אטיאס, שסיפר לנו שהמסעדה כבר שלוש שנים עברה מהפך והיא כשרה למהדרין.
במבנה המסעדה ישנם חדרים אשר נותנים מענה לפגישות ולאירועים אינטימיים ואירועים קטנים.
לא ניתן לשכוח את משפחות החטופים וליבי תמיד איתם. אפילו שם, ברג’ינה, באחד החדרים ישב מטה של משפחות החטופים במפגש עדכון וחשיבה מה לעשות הלאה… אמן וכל זה יהייה כבר מאחוריהם ומאחורינו .
מעיון נוסף בתפריט יש מגוון של מנות עיקריות. דגים, עוף, בשר (סטייקים המבורגרים מושחטים של 3 קומות, שוק טלה, נתחי שווארמה מבשר הודו, שווארמה טבעונית והמבורגר ילדים.
אנחנו, שכבר שבענו ממנות הפתיחה, השף המליץ לנו על פילה דג לברק.
הסכמנו, הכוסות שוב מולאו ביין הנפלא לי לבן שיינין בלאן ולבן זוגי יין אדום קברנה של יקב פסגות.
מנת הדג הייתה טובה מאד, הדג לברק צלוי כהלכה בתנור אבן במרינדת לימון, שום, שמן זית ועישבי תיבול, עסיסי במידה הנכונה עם תפא”ד פריכים .
אכלנו לאט לאט… נהננו מכל ביס ומכל לגימה של יין.
בינתיים במסעדה הסועדים מתחלפים ומגיעים עוד אנשים והחיוך שלי מתפשט לו על הפנים. הפלייליסט נפלא 🙂 כבר אמרתי, אבל פשוט מושלם לאוירה.
קינוח רצינו לוותר, אבל שמעון אטיאס השף לא ויתר והחליט שאנחנו חייבים לטעום את מנת מאפה עלים ותפוחים. אני מאד אוהבת קינוח תפוחים ובן זוגי – איש של שוקולד, אז מאפה התפוחים הגיע עם גלידת שוקולד, פרווה כמובן.
המראה של המאפה היה מעט מרושל, כזה של בית לא מדוגם אבל הטעם… לא תאמינו… חיסלנו היה פשוט מושלם!
לסיכום –
מסעדת רג’ינה הכשרה במתחם התחנה סיפקה לנו סוג של מקום בריחה מושלם, אווירה נהדרת, אוכל טעים, אנשים נהדרים, שירות אדיב ומושלם ולוקיישן שכבר חשבתי שנעלם… חוויה נהדרת, ממליצה בחום 🙂 מילה של “אמא נגה”.
מסעדת רג’ינה הכשרה במתחם התחנה פתוחה בימים א – ה.
מצ”ב לינק למסעדה – https://reginarest.co.il/