מתכון – אוזני המן במילוי ממרח טחינה עם סילאן ושוקולד

חברת “אחוה” מגישה לרגל פורים מתכון חגיגי של אוזני המן עם מלית מקורית של ממרח טחינה עם סילאן ושוקולד.

חברת “אחוה“, יצרנית הטחינה והחלוה המובילה בישראל, מגישה לרגל חג פורים  מתכון מפתיע וחגיגי, לאוזני המן מקוריות במילוי של ממרח טחינה עם סילאן וממרח טחינה עם שוקולד. אוזני המן מענגות, בבצק נימוח ובטעם עשיר של טחינה מתוקה ומענגת, לחגיגת פורים משמחת לכל המשפחה. רוצו להכין.

צילום: הדס ניצן

מצרכים (לכ- 40 יחידות):

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
300 גרם קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
100 גרם אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל

1/4 כפית מלח

1/4 עד 1/3 כוס חלב

למלית:
150 גרם ממרח טחינה עם סילאן של “אחוה”
150 גרם ממרח טחינה עם שוקולד של “אחוה”
300 גרם תערובת אגוזי מלך / פיסטוק / קשיו / אגוזי לוז קצוצים דק

אופן ההכנה:

  1. במעבד מזון מעבדים חמאה עם קמח, אבקת אפייה, אבקת סוכר, תמצית וניל ומלח לתערובת פירורית.
  2. מוסיפים את החלב ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים בהתחלה רק רבע כוס חלב ואם הבצק עדיין פירורי ויבש מוסיפים את יתרת החלב. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים לשמך כשעה – שעתיים במקרר.
  3. מכינים את המלית: מערבבים את ממרח הטחינה עם סילאן עם מחצית מכמות האגוזים הטחונים. בכלי נוסף מערבבים את ממרח הטחינה שוקולד עם המחצית השנייה.
  4. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח לעלה דק בעובי 3 מ”מ וקורצים לעיגולים. מניחים כפית מלית במרכז כל עיגול וצובטים את השוליים לקבלת צורת אוזני המן.
  5. מעבירים לתבנית ואופים בתנור למשך כ-15-20 דקות, עד ששולי העוגיות זהובים והעוגייה עדיין בהירה.  

חג שמח 🙂

כתיבת תגובה