אורז הוא המאכל הבסיסי אצלינו בבית. המון מאכלים אני מכינה עם האורז. חלקם אורז לבד וחלקם משולבים עם האורז (כמו בשר ואורז, ירק עם אורז ועוד…) הבאנו לפניכם מתכון של אורז יסמין עם טנזיה – בצל מקורמל, פירות יבשים, סילאן ויין.
אורז יסמין עם טנזיה – באדיבות המתכונאית אריקה לוי – לחברת “תומר”
מצרכים:
לאורז
3 כוסות אורז יסמין של “תומר”
5 כוסות מים רותחים
1/4 כוס שמן זית
1.5 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/4 – 1/2 כפית פפריקה חריפה
לטנזיה
4 כפות שמן זית
2 בצלים גדולים, פרוסים דק
100 גרם שקדים פרוסים/צנוברים, קלויים קלות במחבת יבשה
1/2 כוס יין לבן חצי יבש או יבש
1/4 כוס סילאן של “תומר”
1/2 כפית פלפל שחור
8 שיני שום, פרוסים דק
3/4 כוס פירות יבשים, מגולענים (משמש/שזיף/צימוקים)
מלח
פלפל שחור
הוראות הכנה:
אורז
- לטגן אורז בשמן עד שכמעט חצי מהם מלבינים. להוסיף את המים הרותחים, מלח ותבלינים ולערבב. לטעום את המים המתובלים ולוודא שהם מעט מלוחים. אם חסר מלח – להוסיף
- להביא לרתיחה, לכסות ולהעביר לאש הכי נמוכה, למשך 15 דקות. לכבות ולהשאיר את הסיר מכוסה עוד 10 דקות. להסיר את המכסה ולאוורר את האורז בעזרת מזלג. לכסות שוב, כדי לשמור את החום
טנזיה
- לחמם מחבת. כשהיא חמה, להוסיף שמן
- לטגן בצל להזהבה. להוסיף שום ולערבב. להוסיף יין, סילאן, פירות יבשים, מלח ופלפל. לערבב ולבשל עד שהנוזלים נעלמים
הגשה: להניח את האורז בקערת הגשה ולפזר מעל את הטנזיה ושקדים/צנוברים