פורים כאן ויש מגוון אדיר של אזני המן במילויים שונים מתוקים ועתירי קלוריות. אבל, על אזני המן מלוחים שמעתם? קבלו מתכון קצת שונה אבל טעים לאללה 🙂
כמו בכל שנה, אוזני ה-המן מנסות להמציא את עצמן מחדש, השנה, ‘קונדיטוריית דולצ’ינלה’ בשיתוף חברת ‘טונה סטארקיסט’ החליטו לשנות את מפת אוזני ה-המן עתירות הסוכר ולהציע אוזן המן קצת אחר, מאפה מלוח בצורת אוזן המן, מפתיע וטעים עם מילויי טונה אשר משתלב נהדר בסעודת פורים או לאחר הכוס החמישית של משתה עד לא ידע.
מתכון ל-15 יחידות
מצרכים:
לבצק:
100 גרם חמאה רכה או מרגרינה ללא שומן טראנס
4 כפות מים
1 כפית מיץ לימון
320 גרם קמח
קורט מלח
חומרים למלית:
2 קופסאות טונה סטארקיסט לייט 4% שומן בטעם טבעי (מסוננות)
4 ביצים קשות
2 חצילים קלויים בתנור
2 תפוחי אדמה גדולים אפויים ללא קליפה
צרור פטרוזיליה קצוצה
צרור בצל ירוק קצוץ
מלח
פלפל שחור גרוס
ביצה טרופה להברשת הבצק
אופן ההכנה:
- מערבבים ידנית או במיקסר את החמאה עם מים ומיץ לימון.
- מוסיפים קמח ומלח, מערבבים לבצק אחיד ויוצרים צורת דסקית.
- מכסים בניילון את הבצק ומקררים כשעה במקרר.
- בזמן הזה מכינים את המלית, מערבבים את כל חומרי המלית ומחממים תנור ל-190 מעלות.
- מקמחים משטח עבודה, מרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס”מ וקורצים עיגולים בקוטר 8 ס”מ – ניתן ליצור עיגולים עם כוס רחבה.
- מניחים כפית של מלית במרכז כל עיגול ומברישים בביצה סביב המלית, סוגרים למשולש עם פתח קטן למלית, מרטיבים את האצבעות ומהדקים את פינות המשולש.
- מניחים בתבנית במרווחים של שלושה ס”מ, מורחים שנית ביצה על הבצק החיצוני ואופים כ-15 דקות עד הזהבה.
ואם בא לכם לקנות, ניתן להשיג את אזני המן הללו ב’קונדיטוריית דולצ’ינלה’, שדרות עמק איילון 28, שוהם.
המחיר: 10 שקלים ל-100 גרם.