מתכון להכנת אוזני המן ללא גלוטן מקמח מולינו כחול (כ-20 אוזני המן)
חומרים
בצק:
480 גרם תערובת “מולינו” על בסיס עמילן חיטה (אריזה כחולה)
200 גרם מרגרינה חמאה (לפרווה, אפשר להמיר ל-200 גרם מרגרינה)
2 ביצים
120 גרם סוכר
1 שקית אבקת אפיה
1 כוסית קטנה (36 מ”ל) ברנדי או קוניאק
אבקת סוכר
מלית: שוקולד, פרג, תמרים, חלווה, אגוזים או מה שאוהבים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-175 מעלות
- מאחדים את כל חומרי הבצק במיקסר, עם וו גיטרה, עד לקבלת בצק רך ונעים למגע (אם לא מתאחד טוב אפשר להוסיף מעט מים, עד שנוצר בצק נח לעיבוד(
- מרדדים את הבצק למלבן בעובי של כחצי ס”מ
- קורצים עיגולים בקוטר של כ-8 ס”מ. מניחים במרכז כפית מהמלית הרצויה, וסוגרים לצורת אוזן המן
- אופים כ-20 דקות, עד שהבצק מזהיב
- מקשטים באבקת סוכר
*זמן האפייה והטמפרטורה עשויים להשתנות בין תנור לתנור.
קמח מולינו כחול ללא גלוטן
כשרות: פרווה בהשגחת בד”ץ העדה החרדית ובאישור הרבנות הראשית לישראל.
את הקמחים של “קמח הארץ” ניתן להשיג בחנות האונליין באתר החברה, בחנויות טבע וברשתות ברחבי הארץ.