מתכון – אזני המן ללא גלוטן

מתכון להכנת אוזני המן ללא גלוטן מקמח מולינו כחול (כ-20 אוזני המן)

חומרים

צילום – קמח הארץ

בצק:

480 גרם תערובת “מולינו” על בסיס עמילן חיטה (אריזה כחולה)

200 גרם מרגרינה חמאה (לפרווה, אפשר להמיר ל-200 גרם מרגרינה)

2 ביצים

120 גרם סוכר

1 שקית אבקת אפיה

1 כוסית קטנה (36 מ”ל) ברנדי או קוניאק

אבקת סוכר

מלית: שוקולד, פרג, תמרים, חלווה, אגוזים או מה שאוהבים

אופן ההכנה

צילום – קמח הארץ
  • מחממים תנור ל-175 מעלות
  • מאחדים את כל חומרי הבצק במיקסר, עם וו גיטרה, עד לקבלת בצק רך ונעים למגע (אם לא מתאחד טוב אפשר להוסיף מעט מים, עד שנוצר בצק נח לעיבוד(
  • מרדדים את הבצק למלבן בעובי של כחצי ס”מ
  • קורצים עיגולים בקוטר של כ-8 ס”מ. מניחים במרכז כפית מהמלית הרצויה, וסוגרים לצורת אוזן המן
  • אופים כ-20 דקות, עד שהבצק מזהיב
  • מקשטים באבקת סוכר

*זמן האפייה והטמפרטורה עשויים להשתנות בין תנור לתנור.

קמח מולינו כחול ללא גלוטן

כשרות: פרווה בהשגחת בד”ץ העדה החרדית ובאישור הרבנות הראשית לישראל.

את הקמחים של “קמח הארץ” ניתן להשיג בחנות האונליין באתר החברה, בחנויות טבע וברשתות ברחבי הארץ.

כתיבת תגובה