מתכון – בטטה במדורה, עם פלפל לימון

השנה הרבה עיריות ומועצות מקומיות הודיעו כי אין להדליק מדורות בל”ג בעומר, אבל ניתן להדליק מנגל. הבאנו לפניכם מתכון נפלא, באדיבות נפטון של בטטה במדורה, עם פלפל לימון. קל טעים, מפתיע וקצת שונה 🙂

נפטון - מלח ים מתובל במטחנה (צילום: מיכאל כץ)
נפטון – מלח ים מתובל במטחנה (צילום: מיכאל כץ)

בטטה במדורה, עם פלפל לימון / באדיבות המתכונאית אריקה לוי
מצרכים:
בטטות בינוניות שלמות ושטופות, כמספר הסועדים
שמן זית או חמאה
“תערובת לתיבול פלפל לימון” של “נפטון”
“מלח ים אטלנטי מתובל” של “נפטון”
נפטון - תערובת פלפל לימון (צילום: מיכאל כץ)
נפטון – תערובת פלפל לימון (צילום: מיכאל כץ)

אופן ההכנה:

  • לדקור קלות את הבטטות, למרוח בשמן זית בנדיבות (או בחמאה) ולפזר מעט פלפל לימון ומלח ים אטלנטי
  • לעטוף כל בטטה ברדיד אלומיניום, פעמיים
  • להניח על פחמים או במנגל, למשך 20- 25 דקות (תלוי בגודלן). להפוך מדי פעם
  • הבטטה מוכנה כשהיא רכה למגע: אפשר לנעוץ בה שיפוד עץ כדי לבדוק, או ללחוץ עליה במלקחיים
  • להוציא מהגחלים ולחכות כמה דקות לפני שפותחים את המעטפת של רדיד האלומיניום
    בטטה - לכבוד ל"ג בעומר
    בטטה – לכבוד ל”ג בעומר צילום  PUXABAY

** כדי לקצר את זמן ההמתנה ל-10 דקות: בבית, להרתיח את הבטטות במים למשך כ-15 דקות (תלוי בגודלן), עד שהן חצי מוכנות. לצנן מעט ורק אז למרוח בשמן/חמאה, לתבל בפלפל לימון ומעט מלח ולעטוף ברדיד אלומיניום
** אפשר לחצות את הבטטות, למרוח כל חצי בשמן זית/חמאה ולתבל. מי שאוהב, מוזמן להוסיף גם רצועות בצל. להניח את שני החצאים זה על זה, לשמן את הקליפה ולסגור ברדיד האלומיניום.
תהנו 🙂

כתיבת תגובה